Фільми під олів'є 2023. Щорічна добірка перевіреного кіно від Техно Їжака

Зміст

Cьогодні у нас буде особливо приємний для команди Техно Їжака матеріал. Бо це щорічна традиція нашої компанії – ТОП фільмів для перегляду в новорічний період. Звісно ж, всі картини тут особливо ретельно підібрані з власного досвіду співробітників і мають найвищий рейтинг у наших особистих списках. Але і про IMDb ми не забули.

Фільми під олівʼє 2022 – підбірка минулого року.

Напередодні Нового 2023 року ми зібрали 12 фаворитів світового кінематографа як для сімейного перегляду, так і для перегляду вдвох, з коханою людиною, наприклад. Це лише рекомендації, але впевнені, деякі з фільмів тобі точно зайдуть. Поїхали!


Інтергалактик

Intergalatic, IMDb 7.4, 2021, реж. Д. Гірі

Відкриває нашу добірку британо-іспанський серіал у жанрі космічної опери про відчайдушних жінок з майбутнього, які опиняються за гратами через новий порядок у суспільстві. Проте, згуртувавшись, вони не лише втікають від наглядачів, а й навіть викрадають космічний корабель.





Вони хочуть вирушити на інший кінець Галактики, щоб знайти місце, де можна по-справжньому жити вільно. Попереду на героїв чекає багато небезпечних пригод. Втім, можна втекти із Землі, але від себе – навряд. Відважним героїням належить пізнати не лише безмежний космос, а й розібратися у внутрішньому світі.


Афіна

Athena, IMDb 6.8, 2022, реж. Р. Гаврас

Події цієї французької драми розгортаються у передмісті Парижа під назвою Афіна, де мешкають переважно етнічні меншини. Одного разу за нез'ясованих обставин після сутички з поліцією гине хлопець на ім'я Ідир із багатодітної родини алжирського походження.





Його старший брат Абдель, військовослужбовець французької армії, повертається додому, щоб заспокоїти своїх рідних та співвітчизників, які прагнуть негайного правосуддя. Тим не менш, більшість жителів Афіни вчиняють масові заворушення, що перетворюють район на обложену фортецю.


Давай, давай

C'mon, C'mon, IMDb 7.4, 2021, реж. М. Міллс

Ще одне кіно у жанрі драми, цього разу американського походження. Журналіст Джонні, якого грає геніальний Хоакін Фенікс, та його сестра Вів провели цілий рік, не знаючи, що сказати один одному. Але мимоволі їхні стосунки налагоджуються, коли Вів просить брата побути з її дев'ятирічним сином Джессі.





Журналіст запитує у дітей по всій Америці, що їх турбує та радує, як вони бачать майбутнє та щастя. Так, Джонні з племінником проходять шлях від Лос-Анджелеса до Нью-Йорка і ніби заново вчаться чути один одного серед безлічі голосів – від карнавального гомону Нового Орлеана до тихого шепоту Гудзона.


Усе завжди і водночас

Everything Everywhere All at Once, IMDb 8.1, 2022, реж. Д. Кван

Наукова фантастика з елементами комедії, пригод та екшену від режисерського дуету Деніели (Ден Кван та Деніел Шайнерт), який спочатку спеціалізувався на зйомках музичних відео.

Це фільм про старі добрі суперздібності. У житті головної героїні Евелін панує хаос. Вона ніяк не може скласти податковий звіт, літній батько постійно потребує уваги, чоловік витає у хмарках, а донька привела свою дівчину для знайомства із сім'єю.





Під час візиту до податкової з'ясовується, що Евелін може скакати паралельним всесвітом і отримувати доступ до спогадів та навичок інших версій себе. Тепер вона має можливість прожити тисячу життів і стати будь-ким: від актриси до оперної діви. І тут у гру вступає якась зла сутність, яка вирішила зруйнувати не тільки цей світ, а й весь мультивсесвіт. Ненудне кіно, однозначно!


Душа

Soul, IMDb 8.0, 2020, реж. П. Доктер

Філігранна робота аніматорів всесвітньо відомої студії Pixar, мультфільм-притча, що розмірковує про смерть і швидкоплинність життя, яку не варто марнувати.

За сюжетом шкільний вчитель музики та талановитий піаніст Джо Гарднер випадково гине, впавши у відкритий каналізаційний люк. Душа Гарднера потрапляє до таємничого світу, сповненого людських захоплень, у якому він зустрічає молоду душу на ім'я 22.





Зворушлива, смішна та надихаюча картина від Pixar не залишить байдужим глядача. З обмеженням віком 6+ цей анімаційний шедевр цілком тягне на перегляд у родинному колі на новорічні свята.


Розумник Вілл Гантінг

Good Will Hunting, IMDb 8.3, 1997, реж. Г. Ван Сент

Драма культового американського режисера Гаса Ван Сента розповідає про двадцятирічного хлопця, який живе в одному з найбідніших районів Бостона. Він працює прибиральником у Массачусетському Технологічному університеті та майже весь вільний час проводить із друзями у барах.





Ніхто навіть подумати не міг, що на вигляд простий хлопець, насправді є володарем високого інтелекту. Одного разу один із професорів університету залишив на дошці дуже складне завдання, і кожен бажаючий міг спробувати його вирішити. Яке ж було здивування, коли з'ясувалося, що вирішив його той самий прибиральник – Вілл Гантінг. З цього моменту життя героя змінилося кардинальним чином.

Цей фільм про віру в себе обов'язковий до перегляду, тим більше від режисера-легенди!


Кучерявка Сью

Curly Sue, IMDb 5.8, 1991, реж. Д. Г'юз

А ось і класика сімейної комедії про вічні цінності, доброту і турботу, про милосердя та взаємодопомогу. Фільм для всієї родини, без винятку!

Дія картини розгортається у Чикаго. Головні герої, бездомні дівчинка Сью та Білл, якого вона вважає своїм татом, з метою заробити трохи грошей, йдуть на різні афери. Якось вони інсценують наїзд машини на Білла і, таким чином, знайомляться з молодою та красивою дівчиною на ім'я Грей Еллісон.





Однак парочка не збирається на цьому зупинятися і вирішує ще раз скористатися добротою дівчини. Тільки ось цього разу Грей збиває Білла по-справжньому. Вона забирає невдалих шахраїв до себе додому, навіть не уявляючи, як ця зустріч змінить її розмірене життя.


Ножі наголо

Knives Out, IMDb 7.9, 2019, реж. Р. Джонсон

Детективний трилер від відомого американського режисера та сценариста Райана Джонсона (автор серіалу "У всі тяжкі") це класична кримінальна драма, на створення якої режисера надихнули твори Агати Крісті та фільми про приватні розслідування.





Допитливий детектив Бенуа Блан, якого грає Деніел Крейг, розслідує вбивство відомого романіста, знайденого мертвим на території власного маєтку одразу після свого ювілею. Детективу доведеться розібратися в поєднання помилкових слідів для встановлення імені справжнього вбивці.

Гарний та стильний фільм для любителів детективного кіно і не тільки.


Успіхів тобі, Лео Гранд

Good Luck to You, Leo Grande, IMDb 7.2, 2022, реж. С. Гайд

Від дітей іноді можна відпочити. І чому б це не зробити після перегляду свіжої трагікомедії від австрійського режисера Софі Хайд? Тим більше, що головні ролі у картині зіграли Емма Томпсон та Деріл МакКормік.





Головна героїня фільму – шкільна вчителька, яка нещодавно вийшла на пенсію. У минулому зразкова дружина Ненсі досліджує межі своєї сексуальності. І для цієї мети вирішує викликати жиголо, щоб дізнатися, нарешті, що ж таке добрий секс. Її новий супутник молодий, гарний та готовий на будь-які експерименти, треба лише вчасно платити. І цікава жінка пускається у всі тяжкі.

Європейське кіно про тонкощі стосунків, зроблене з неповторним гумором завжди цікаво подивитися!


Знайомтеся, Джо Блек

Meet Joe Black, IMDb 7.2, 1998, реж. М. Брест

Романтична драма з елементами містики та фентезі, та ще з Бредом Піттом у головній ролі, який постає в картині ангелом смерті та вирішує дізнатися, що ж таке кохання – що може бути краще у новорічні свята!?

У центрі сюжету – багатий та впливовий газетний магнат Вільям Перріш, до якого приходить Смерть (Бред Пітт) на ім'я Джо Блек. Смерть, яка втомилася від своїх звичних обов'язків, пропонує Перрішу незвичайну угоду: магнат стане провідником Джо у світі живих, де Блек планує провести свою відпустку, але після закінчення канікул Смерть забере Перріша з собою.





Захоплююче, не поверхове кіно, в якому вічні питання загорнуті в неабиякий сюжет. Буде захоплюючий фільм!


Декілька хороших хлопців

A Few Good Men, IMDb 7.7, 1992, реж. Р. Райнер

Цей фільм представляє пекельний заміс драми, трилера та детектива. А по суті, це юридична драма, яка зібрала зірковий акторський склад, починаючи від Тома Круза і закінчуючи Джеком Ніколсоном. Стрічка номінувалася на кілька премій Оскар, включаючи “Найкращий фільм” та ”Найкраща чоловіча роль другого плану”.

Кіно розповідає про непростий судовий процес, в якому замішані всі службовці армії, як морські піхотинці, так і їхнє начальство. Двоє моряків: капрал Доусон і рядовий Лауні, які служать на американській базі на Кубі, звинувачуються у вбивстві свого товариша, застосувавши до нього нестатутну систему покарання.





Для захисту інтересів обвинувачених призначають молодого адвоката, лейтенанта військово-морського флоту США, Деніела Кефі, який поступово докопується до страшної правди.

Психологізм картини просто зашкалює, саме за переглядом такого кіно можна відпочити від святкової метушні та комедій. Але будь готовий до того, що ти не зможеш відірватися.


Суд над чиказькою сімкою

The Trial of The Chicago 7, IMDb 7.7, 2020, реж. А. Соркін

Останнє кіно у нашому топі – також юридична драма від відомого американського сценариста Аарона Соркіна.

Фільм розповідає про гучну справу “Чикагської сімки” – групу протестувальників проти війни у В'єтнамі, звинувачених у змові про перетин кордонів штату з метою підбурювання безладів на з'їзді Демократичної партії в 1968 році в Чикаго.





На врученні премії американської кіноакадемії Оскар фільм отримав одразу шість номінацій, а на церемонії вручення премій Золотий Глобус – взяв п'ять нагород. З таким послужним списком це кіно просто не можна пропустити у новорічні канікули!


У нашій добірці ми зібрали фільми у різних жанрах: комедії, драми, трилери, фентезі, пригоди та анімаційне кіно. Нам буде приємно, якщо щось із цього списку зацікавить і тебе.

Вітаємо з наступаючим 2023 роком! Віримо, що це буде рік нашої перемоги над загарбниками. Рік, коли ми почнемо відбудову нашої країни і створимо ще кращу та міцнішу державу. А поки що, давайте задонатимо на ЗСУ, бо завдяки їм у нас є можливість святкувати цей новий рік. І трішки відпочинемо за переглядом гарного кіно.



Читати наш блог у Telegram
Дивись фільми зручно на:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар