Режим низького заряду на iPhone та як його ввімкнути

Зміст

Режим низького заряду з'явився в iPhone ще за часів iOS 9. Відтоді він незмінно присутній у кожному оновленні операційної системи «яблучних» смартфонів. Ця вкрай корисна фішка приходить на допомогу в тих випадках, коли важливо залишатися на зв'язку якомога довше. Однак, за додатковий час автономності доведеться заплатити продуктивністю і відключенням деяких функцій. Про те, які саме функції деактивує режим низького заряду, як він впливає на здоров'я батареї і чи ефективний узагалі цей самий Low Power Mode, розповім у сьогоднішній статті. Поїхали!


Як увімкнути режим низького заряду?

Розробники Apple передбачили перехід iPhone в режим, за якого заряд акумулятора витрачатиметься повільніше, ніж зазвичай. Але тільки після твоєї згоди. Щоразу, коли смартфон розряджається до 20%, а потім до 10%, на екрані з'являється спливаюче вікно з пропозицією перемкнутися на режим економії енергії (до речі, режим автоматично перестане працювати, коли ти все-таки доберешся до розетки і зарядиш айфон до 80%).

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
778 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
671 $

Але повідомлення можна не помітити і в результаті отримати телефон, що сів, у найневідповідніший момент. Вихід є, і він полягає в самостійному ввімкненні режиму низького заряду. Причому, існує кілька способів. Перший і найпростіший – через меню «Параметри»:

  1. Власне, зайди до «Параметрів».
  2. Погортай до «Акумулятор».
  3. Активуй «Режим низького заряду», перевівши повзунок вправо.

Другий спосіб стосується меню «Центр керування». Шлях такий: «Параметри» – «Центр керування» – «Налаштувати елементи керування» – «Режим низького заряду». Вибираєш його і додаєш у Центр керування. Готово! Про те, що функція розумної економії енергії таки запрацювала, тобі красномовно скаже пофарбований у жовтий значок батареї в правому верхньому кутку екрана смартфона.



ti 864x452.png

Як я вже говорив вище, режим низького заряду автоматично вимикається при рівні заряду на 80-відсотковій позначці. А якщо хочеться, щоб він працював на постійній основі, наприклад, через стару батарею або пріоритети використання смартфона довше, але з укороченим функціоналом? Допоможе еплівський застосунок Shortcuts і створення на його базі персональної автоматизації із завжди ввімкненим енергозберігаючим режимом.

Для цього запусти програму Shortcuts і вибери «Створити персональну автоматизацію». Потім вибери «Режим низького заряду» і натисни на «Вимкнено». Клікаєш на «Далі» і у вікні, що відкрилося, тиснеш на «Додати дію». У рядку пошуку пишеш «Встановити режим низького заряду», параметр у синьому кольорі має бути в стані «Увімкнено». Установи перемикач у положення «Не запитувати перед запуском». Готово! Тепер на твоєму айфоні «вічний» режим низького заряду.


Які функції вимикає режим низького заряду?

Споживання енергії під час активації режиму низького заряду знизиться не за рахунок відключення основних функцій твого «яблучного» смартфона. Тобто, ти, як і раніше, зможеш дзвонити, обмінюватися повідомленнями, переглядати пошту (але тільки, якщо відкриєш відповідний застосунок), записувати відео або робити знімки.

Спеціальна ціна-14%
MTUV3
47 999 ₴
41 199 ₴
1 027 $
-20%
MQ023
56 547 ₴
45 499 ₴
1 135 $

Однак, у режимі економії заряду на тебе чекає ціла низка інших обмежень:

  • Зменшення яскравості. Незалежно від того, чи ввімкнена «Автояскравість» або «Зменшення точки білого», в режимі низького заряду екран потьмяніє;

  • Блокування екрана. Неважливо, після якого періоду часу в звичайних умовах дисплей твого iPhone переходить у сплячий режим, – це може бути хвилина або 5 хвилин. В енергозберігаючому буде лише 30 секунд «неспання» екрана;

  • Адаптивна частота оновлення дисплея. Цей пункт стосується щасливих володарів iPhone 13 Pro / 13 Pro Max, iPhone 14 Pro / 14 Pro Max і iPhone 15 Pro / 15 Pro Max. Функція ProMotion (плаваюча частота оновлення екрана до 120 Гц) у цих моделях буде тимчасово відключена;

  • Анімовані шпалери. Візуальні ефекти головного і екрану блокування при активації режиму енергозбереження зупиняться на останньому кадрі і залишатимуться нерухомими доти, доки пристрій не перейде у звичайний режим. Однак, обмеження не торкнеться шпалер, що оновлюються в реальному часі, таких як «Погода» або «Астрономія»;

  • Оновлення програм у фоні та автоматичні завантаження. Поки активований енергозберігаючий режим, жоден застосунок не оновиться і не забере в батареї твого iPhone настільки дорогоцінні міліампергодини;

  • Синхронізація фото iCloud. Якщо все, що ти знімаєш на айфон, синхронізовано з хмарою iCloud, процес призупиниться. Контент буде тільки в твоєму смартфоні, а в застосунку «Фото» можна буде побачити «Завантаження призупинено для стількох елементів»;

  • Apple Music Sing. Треки з Apple Music, що підтримують функцію караоке, мають повзунок, за допомогою якого можна регулювати гучність вокалу. Так ось, у режимі енергозбереження керувати голосовими елементами не вдасться. А підсвічування тексту пісні продовжить працювати;

  • Мережа 5G. Останній пункт, непотрібний для жителів України, але може стати в нагоді тим, хто в країнах покриття мережі. При активації енергозберігаючого режиму підтримка 5G перестане працювати у власників iPhone 12 і новіше. Крім передачі потокового відео, вона також буде можлива.

Крім перерахованих вище обмежень знизиться загальна продуктивність як обчислювальної, так і графічної частини процесора твого iPhone. Деякі, особливо, ресурсомісткі завдання гаджет буде виконувати не так спритно, як зазвичай. А графіка при цьому буде не такою плавною. Якщо все це тебе не бентежить і головне, щоб смартфон довше пропрацював, тоді можна сміливо запускати Low Power Mode.


Режим низького заряду вбиває батарею?

У цьому питанні немає ніякої конспірології. Енергозберігаючий режим, як і всі інші, абсолютно нешкідливий для акумулятора iPhone. Навіть якщо користуватися його «послугами» на постійній основі. Та й загалом, батарею не так то просто «вбити», контролер не дозволить )


Наскільки режим економії енергії збільшує час автономної роботи?

Якщо створити автоматизацію в застосунку «Shortcuts» на постійно ввімкнений режим енергозбереження або щоразу активувати його вручну, то при 100-відсотковому стартовому заряді батареї смартфон може пропрацювати додатково кілька годин. Залежить від інтенсивності використання пристрою.

-12%
MU163
41 999 ₴
36 799 ₴
918 $
Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
671 $

Якщо ж увімкнути енергоощадний режим, коли залишок заряду становить 10%, у такому разі на зв'язку можна буде залишатися ще щонайменше годину. Знову ж таки, наскільки завантажити гаджет завданнями і яка модель, а також стан батареї. Факторів не так вже й мало. У будь-якому разі, режим низького заряду – зручна функція, яку не потрібно ігнорувати.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар