Собівартість iPhone 13 Pro. Скільки заробляє Apple

iPhone від компанії Apple ніколи не був найдоступнішим гаджетом на ринку. Деякі користувачі вважають, що вартість занадто завищена, а інші погоджуються з нею. Тобі було коли-небудь цікаво, у скільки насправді обходиться випуск одного смартфона купертинівцям?

Собівартість iPhone 13 Pro – скільки Apple залишає собі

Експерти з команди TechInsights розібрали пристрій і підрахували вартість всіх деталей. Як виявилося, створення новенького iPhone 13 Pro обходиться в близько 570 доларів. Тоді як на офіційному сайті для США він коштує від 999 доларів за версію з найменшим накопичувачем пам'яті 128 Гб.



864х452_01.jpg

Різниця становить 429$, але не вся ця сума йде в прибуток Apple. Варто врахувати, що компанія з Купертіно також витрачається на перевезення девайсів з заводів в магазини і інші країни, а також на рекламу, зарплати своїм співробітникам та інше.

Виходить, що сама корпорація отримує не так вже й багато за свої старання. У порівнянні з іншими виробниками смартфонів, це не найбільший, але і не найменший відсоток.

Цікаво, що собівартість торішньої "прошки" дванадцятої серії була трохи менше – 548$. Швидше за все, на ціну гаджета вплинула всесвітня криза чіпів. Добре, що яблучна компанія не вирішила підвищити ціну, інакше покупцям довелося б віддати ще на 22 долара більше.

Що цікавого знайшли фахівці всередині iPhone 13 Pro

Хлопці з TechInsights з'ясували, що свіженький гаджет отримав оперативну пам'ять за типом LPDDR4X. Вона цілком нова і просунута, проте на ринку вже досить довго є покращений стандарт LPDDR5, який працює трохи швидше. Дивно, що інженери не використали саме цей чіп RAM.

-10%
MLVV3
62 999 ₴
56 999 ₴
1 425 $
MLVP3
46 872 ₴
49 199 ₴
1 230 $

Графічний процесор в нових моделях відрізняється тільки кількістю вбудованих ядер. Класична модель iPhone 13 і 13 mini поставляються з чотирма ядрами на борту, тоді як "прошки" можуть похвалитися відразу п'ятьма.

Подейкують, що купертинівці штампують однакові процесори. Але при виробництві в деяких чіпах виходить з ладу одне ядро, що абсолютно нормально. Відібрані графічні чіпсети з великою кількістю ядер отримують "прошки". Інші, майже аналогічні, розробники доробляють і впроваджують у версії класичні.

Значну частину собівартості складають витрати на камеру. У тринадцятій серії значно покращився основний модуль об'єктивів. Матриця стала набагато більше.



864х452_03.jpg

Основна отримала ширину 1,7 мкм, в торішньому пристрої вона була всього 1,4 мкм. Ширококутна розширилася до 1,9 мкм проти 1,4 в попередника. Це нововведення дозволяє знімати фото в кращій якості, захоплюючи більше світла. Знімки стануть більш контрастними, а зайвих шумів стане менше.

Купуючи новенький iPhone 13, ти отримуєш топовий смартфон на ринку. Можна порівняти його цінник з пристроями від інших виробників і зрозуміти, що сьогодні практично всі флагмани коштують однаково. Взяти його собі, чи ні – це твій особистий вибір.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар