Siri російською. Як включити та використовувати на HomePod та Apple TV

Після оновлення прошивок tvOS 15.2 та HomePod 15.2 користувачам стала доступна Siri російською мовою для колонок HomePod, а також приставок Apple TV HD та Apple TV 4K. Всі власники перерахованих пристроїв дуже давно чекали на цю фішку. Адже раніше яблучний асистент працював на них лише іноземними мовами.

Як активувати Siri російською, як вона працює і на що здатна – про це все розповімо в цьому матеріалі.

У HomePod і HomePod mini з'явилася Siri російською

Отже, для початку слід оновити всі пристрої до останньої версії операційної системи. Це також стосується вашого iPhone. Остання умова не обов'язкова, проте це покращить якість спільної роботи гаджетів.



1.jpg

Як включити Siri російською на колонках HomePod та HomePod mini:

  • Спершу відкрий додаток "Будинок" на яблучному смартфоні;
  • Потім натисни та утримуй іконку “HomePod”;
  • Натисни на "Параметри";
  • Вибери російську мову в розділі “Siri”.

Голосовий помічник, який вбудований в колонку, вміє включати музику, управляти розумним будинком і відповідати на основні питання. Наприклад, конвертувати валюту, простіше кажучи, переводити долари на гривні і навпаки. Або ж знаходити щось цікаве з Вікіпедії, перекладати слова іноземною мовою, дізнаватися погоду та багато іншого.

Що стосується управління розумним будинком, то Siri може включати та вимикати світло, відключати та включати розетки, відкривати ворота гаража та встановлювати комфортну температуру. Природно, перш ніж віддавати їй такі команди, потрібно зібрати систему смарт-житла і налаштувати її.

Розпродаж-25%

Як працює Siri на HomePod? Використовувати її на колонках так само просто, як і на смартфоні. Досить сказати "Привіт, Siri...", а потім поставити запитання або дати команду. Наприклад, "Привіт, Siri, що ти вмієш?" – миттєво відкриється перелік основних можливостей. Або “Привіт, Siri, увімкни музику” – заграє пісня.

На Apple TV з'явилася російська Siri

Щоб увімкнути підтримку на яблучних приставках, потрібно спочатку оновитися до останньої версії tvOS 15.2. До речі, фішка працює лише на двох моделях Apple TV HD та Apple TV 4K.

Як включити Siri російською в Apple TV:

  • На приставці відкрий "Налаштування";
  • Перейди в "Основні";
  • Активуй пункт "Siri".


2.jpg

Не варто забувати, що голосовий помічник на різних пристроях, скажімо, на iPhone, HomePod і Apple TV працює по-різному. Більше того, це три абсолютно різні версії балакуна, які не мають нічого спільного між собою.

На жаль, російська Siri працює тільки для російського регіону. Тому, якщо захочеш користуватися нею, доведеться змінити країну в Налаштуваннях.

Як змінити регіон на Apple TV:

  • Перейди в "Налаштування";
  • Вибери пункт "Основні";
  • Спустися вниз до розділу “Регіон”;
  • Нарешті, вибери потрібну країну.

Попереджаємо, що від зміни країни залежатимуть рекомендації та багато інших особливостей роботи.

-7%
MXGY2
5 399 ₴
4 999 ₴
125 $
-7%
MXH02
5 999 ₴
5 599 ₴
140 $

Говорун для ТВ-приставок запускається через спеціальну кнопку на пульті. Її потрібно затиснути, потім дати команду та відпустити. Якщо натиснути та відпустити клавішу, при цьому забувши щось сказати, асистент сам підкаже – як користуватися правильно.

За допомогою Siri на телевізорі можна дізнаватися погоду, шукати музику, фільми та вводити текст у поле пошуку голосом. Це набагато зручніше, ніж вводити його з пульта. Тільки для цієї фішки вже варто заморочитися з налаштуванням.

На цьому все! Користуватися яблучним балакуном зрозумілою мовою – це дуже зручно. За допомогою нашої простої інструкції тебе вдасться активувати Siri за лічені хвилини.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Коментарі
Додати коментар