Співробітник Apple зливав секретну інформацію журналістам. Що з ним буде?

Сучасні користувачі давно вже звикли до того, що в ЗМІ, у соцмережах і на різних пабліках часто з'являється інформація про пристрої Apple, що ще не вийшли. Іноді в таких зливах немає ні слова правди, але трапляється, витоки розкривають нам дійсно правдиві факти про майбутні гаджети.

Звідки журналісти беруть цю інформацію? Найчастіше її зливають співробітники китайських заводів Apple, або постачальники деталей. Подейкують, що багато іменитих компанії, включаючи Купертіно, нерідко й самі вивалюють якийсь інсайд у пресу, щоб створити резонанс навколо майбутнього пристрою – така собі реклама.

Але зливи можуть не тільки приносити користь, але й нанести шкоду корпорації і її планам. Нещодавно яблучна компанія зловила свого співробітника на тому, що він викрадав секретну документацію і продавав її журналістам. І купертинівці мають намір судитися з ним до кінця.

Apple хоче засудити свого колишнього співробітника за крадіжку даних

Того самого горе-співробітника звуть Саймон Ланкастер. Він працював в Apple більше десяти років на посадах провідного спеціаліста за матеріалами (перша професія) і проектувальника (друга). Простіше кажучи, він оцінював матеріали, з яких створювалися яблучні гаджети, і робив перші прототипи пристроїв.



ezh|864х452-1.jpg

Використовуючи свій стаж, він приходив на таємні внутрішні зустрічі і отримував доступ до документів, які для його роботи і обов'язків були просто не потрібні. В Apple вважають, що всі ці дані він зливав в одне ЗМІ, яке публікувало інсайдерські статті і вказувало як джерело – співробітника Купертіно.

Є підозри, що за цю інформацію Ланкастер отримував хабар або просив написати комплементарну статтю про стартап, в який він вклав свої гроші. Хитро!

Яким чином Ланкастер крав і зливав інформацію

Саймон почав відправляти ексклюзивну інформацію журналістам з 29 листопада 2018 років через звичайний месенджер. Пізніше він не боявся зливати все через електронну пошту, при зустрічах і навіть через телефонні дзвінки. З компанії він звільнився 1 листопада 2019, але навіть після цього продовжував продавати дані.

У свій останній робочий день він скопіював на флешку величезний масив документів з комерційними таємницями. Представники Apple заявляють, що Ланкастер злив подробиці про пристрої. що ще не вийшли, про нові функції і майбутні презентації.



ezh|864х452-2.jpg

Які саме гаджети потрапили в ЗМІ і назва видання невідомо. Купертіно каже, що Саймон продав дані про таємничий "Проект Х". Що це за проект такий – незрозуміло. Можливо, мова йде про Apple Car або iPhone SE 2. Інформація про них в ЗМІ з'явилася саме в той час, коли Ланкастер активно зливав документи.

У позові Купертіно йдеться про те, що Саймон, як і всі інші співробітники, підписував «Угоду про конфіденційність і захист інтелектуальної власності». Тому був зобов'язаний зберігати секретну службову інформацію, а не поширювати її.

Тому Apple хоче відшкодувати збиток компанії – стягнути гроші за крадіжку даних і гроші, які Ланкастер отримав від ЗМІ. Компанія налаштована дуже серйозно.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні продукти Apple:
Коментарі
Додати коментар