Чи подорожчає iPhone 13? Цілком можливо

Можливо, ти що-небудь чув про кризу мікрочіпів в світі технологій. На ринку склалися не найприємніші обставини після пандемії. Дуже важливі компанії-виробники чіпів по всьому світу масово закрилися. Через це іншим корпораціям на кшталт Apple стало складніше знайти деталі для своїх гаджетів.

Під удар потрапив навіть культовий iPhone. Пам'ятаєш, що "дванадцяте" покоління вийшло з невеликою затримкою? Так ось, iPhone вийде точно в строк, але щасливим власникам доведеться за це додатково заплатити.

iPhone подорожчали: чому?

Не секрет, що коронакриза вдарила практично по всіх компаніях і галузях економіки. Але найважче симптоми проявилися в комп'ютерній індустрії. У світі склалася гостра нестача мікрочіпів. Їх використовують скрізь, буквально в кожному сучасному пристрої - від настільної лампи і аж до військової ракетної зброї.



1ezh|864х452 копия.jpg

Тому ця проблема струснула весь світ. Виробників техніки, військових і цілі держави. Але сьогодні поговоримо про щось поменше, про iPhone 13. Криза добралася і до нього.

Apple зробила просто неможливе. Корпорація домоглася того, щоб постачальники вчасно підготували всі необхідні компоненти для яблучного смартфона. У той час як гіганти Sony, Samsung, Google не можуть собі цього дозволити.

Але радіти поки рано. Купертіно довелося трохи переплатити за заповітні чіпи. Не сказати, що компанія зазнала величезних втрат, але вони є. Наприклад, яблучний постачальник деталей TSMC повідомив, що підвищить свої розцінки на 20%. Природно, це відіб'ється на кінцевому ціннику iPhone.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Фірма TSMC забезпечує Apple чвертю "зелених плат". Тому не варто боятися, що всі смартфони додадуть 20%. Найімовірніше подорожчання буде від 5% (через мікрочіпів). При самому непередбаченому і найгіршому сценарію, пристрої будуть дорожче максимум на 10%. Але навіть такий розклад здається не критичним.

Що ще стало відомо про iPhone 13

До речі, недавно ми дізналися більше нових деталей про майбутній смартфон. Таємне джерело з Китаю розвінчало міф про те, що в 2021 році вийде iPhone 12s. Ні-ні, ніякого "12s" не буде. Яблучний телефон, всупереч всім забобонним користувачам, отримає індекс "13". Про це свідчать нещодавно злиті фотографії наклейок на упаковках гаджета.

Розробники також кардинально переробили сканер обличчя Face ID. Він нарешті почне працювати, якщо на обличчі власника надіта захисна маска або медичні окуляри. Раніше датчик не розпізнавав людей з аксесуарами на обличчі.



2ezh|864х452 копия.jpg

Крім цього, Face ID стане менше і акуратніше. А це означає, що "чолочку" теж трохи підстрижуть. Вся передня панель iPhone 13 буде виглядати набагато акуратніше і красивіше, в порівнянні з попередньою моделлю.

Якщо всі чутки насправді виявляться правдою, то майбутнє покоління пристрою може стати одним з найбільш вдалих за всю історію корпорації.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар