Супергерой серед ноутбуків: огляд на MacBook Air М3

Зміст
  1. Ключевые характеристики MacBook M3
  2. Apple MacBook Air M3 з ШІ
  3. Кому варто купувати MacBook Air з чипом М3

Під час прес-релізу Apple назвала новий MacBook Air 3: "Найкращим у світі споживчим ноутбуком для ШІ". Компанія заявляє, що лептоп впорається як з роботою, так і розвагами. У статті розглянемо чим новий макбук такий особливий і кому його варто купити.

Головні характеристики MacBook Air M3

Макбук Air M3 представлений у двох розмірах: 13 дюймів і 15 дюймів. У лінійці на вибір 4 зіркових кольори:

  • midnight;
  • starlight;
  • space grey;
  • silver.

Дизайн MacBook Air залишився колишнім - лаконічним і мінімалістичним. Бренд не став вносити будь-які зміни.

Мак створений для того, щоб довго служити. Ноутбук має міцний корпус із переробленого алюмінію. Останнім часом Apple робить акцент на складі своїх гаджетів і закликає відправляти на переробку старі девайси. Безкоштовні оновлення ПЗ забезпечують стабільну та безпечну роботу.

Дисплей з технологією Liquid Retina в Макбук Air M3 - підтримують 1 млрд кольорів і в 2 рази підвищують роздільну здатність порівняно з аналогічними ноутбуками. Фото і відео відрізняються насиченістю, контрастністю, чіткістю деталей. Для любителів читати з комп'ютера хороші новини - текст на екрані виглядає дуже чітким.


Чип Apple M3

І нарешті, поговоримо про ключову характеристику Apple MacBook - чип М3. Це третє покоління процесорів Silicon, засноване на більш ефективному 3-нм техпроцесорі. По суті, він є продовженням M1 і M2.

Розробники стверджують, що чіп М3 на 60% швидший за М1. У процесора вища продуктивність штучного інтелекту порівняно з попередніми поколіннями. М3 підтримує апаратне прискорення трасування променів для поліпшення ефекту освітлення в іграх і при створенні контенту. Apple оцінює продуктивність 3-го покоління процесора в 2,5 раза вищою, ніж першого і в 1,8 раза вищою, ніж другого.

Варто приділити увагу ще графічному процесору. Розробники заявляють про зростання графічної продуктивності в 2 рази в порівнянні з М1.

А тепер поговоримо про процесор мовою цифр:

  • 25 млрд транзисторів;
  • 8 ядер чип CPU;
  • 10 ядер GPU;
  • 24 ГБ об'єднаної пам'яті.

Чип М3 підтримує один зовнішній дисплей.

Серед нових функцій хочемо відзначити основну - динамічне кешування. Це технологія, завдяки якій поліпшується графіка. У чому суть? Пристрій виділяє локальну пам'ять у режимі реального часу, чим збільшує середнє завантаження GPU і підвищує його продуктивність.


Apple MacBook Air M3 з ШІ

Варто почати з того, щоб визначити значення "ШІ-ноутбука". Раптовий бум на штучний інтелект призвів до того, що з абстрактної теорії з'явилася конкретна технологія. Машинне навчання є частиною багатьох функцій, наприклад, обчислювальної фотографії. Але поки що Apple не розкриває подробиць "революційної інновації". Усе, що нам відомо - за штучний інтелект відповідає Neural Engine, який зустрічався вже в попередніх моделях, але був недооцінений користувачами. Технологія підвищує ефективність і творчий потенціал лептопа, включно з функціями камери, перетворенням мови на текст у режимі реального часу і візуальним мисленням.


MacBook Air M3.jpg

Проте, коли ти відкриєш ноутбук - уже не захочеш із ним розлучатися. Мак готовий до будь-яких навантажень, багатозадачності, редагування відео в iMovie і навіть ігор. До речі, в ігровому режимі чип М3 забезпечує більшу швидкість і плавність в управлінні.

В екосистемі MacOs користувач отримує доступ до безлічі додатків із передовими функціями штучного інтелекту. Тому ти можеш:

  • перевіряти домашнє завдання з математики за допомогою ШІ в Goodnotes;
  • автоматично покращувати фотографії в Pixelmator Pro;
  • видаляти шум із відео за допомогою СарСат тощо.

Якщо у тебе вже є айфон, тобі 100% сподобається Mac. На останньому працюють ті ж базові програми: Find My, Notes, Photos, Keynote, Freeform. Завдяки iCloud ти отримуєш доступ до всіх файлів, що зберігаються на смартфоні (фотографії, контакти, документи).


Кому варто купувати MacBook Air з чипом М3

З точки зору провідності M3 Air стоїть на одному рівні з MacBook Pro. Його називають супергероєм серед ноутбуків: він стильний, потужний і завжди готовий до роботи.

Для кого підходить:

  • музикантів;
  • дизайнерів;
  • відеомонтажерів.

Але якщо монтаж відео включає в себе кілька потоків 4К або 8К або ти займаєшся розробкою програмного забезпечення, тоді вибирай MacBook Pro. Плюс у цій моделі є охолоджувальні вентилятори, які дають змогу працювати довше.

Друга перевага MacBook Air М3 після працездатності - це безшумна конструкція та маленька вага. Особливо для тих, хто постійно пересувається. Ще на користь цього грає 18 годин автономної роботи.

У MacBook Air два порти Thunderbolt. Можна під'єднати кабель зарядки MagSafe за допомогою магнітів. Також є роз'єм для навушників. Модель М3 забезпечує доступ до Wi-Fi 6E, який у 2 рази швидший за Wi-Fi 6.22.

Вартість стартує з 1099 доларів США для дисплея з діагоналлю 13 дюймів.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар