Telegram завантажили більше 1 млрд разів. Топ-15 додатків, які змогли

Днями месенджер Telegram подолав рубіж в 1 мільярд завантажень по всьому світу. Таким чином "синій літачок" увійшов в нечисленний клуб "елітних" додатків, які завантажили понад 1 млрд разів. Як "Телеграму" вдалося підкорити цю вершину і які програми увійшли в ТОП до нього - зараз розповімо.

Telegram і його 1 млрд завантажень

Месенджер є одним з проектів відомого російського підприємця, програміста і доларового мільярдера - Павла Дурова. Павло відомий також тим, що був автором соцмережі "ВКонтакте". Найбільше "Телеграм" поширений в Індії, на цю країну припадає близько 22% завантажень. На другому і третьому місці Росія (10%) та Індонезія (8%).



1ezh|864х452 копия.jpg

Ще на початку 2021 року у Telegram було близько 785 мільйонів завантажень. Але не так давно його головний конкурент на ринку WhatsApp змінив свої правила конфіденційності. По суті він злив всі дані аудиторії в руки Facebook.

Після цього користувачі WhatsApp почали активно переходити на борт "синього літачка" і в інший популярний месенджер Signal. З початку 2021-го другу соцмережу Дурова завантажили близько 214,7 мільйона разів.

Крім Telegram в елітний список програм, які досягли одного мільярда завантажень, входять ще 14 додатків. Згадаймо кожен з них. До речі, список може бути і більше, але деякі сервіси від Google в розрахунок не беруться. Все через те, що вони автоматично встановлені на Android-смартфонах.

Найпопулярніші додатки в світі

Facebook. Ну куди ж без нього. Сама гігантська соцмережа планети, була заснована в далекому 2004 році студентом Марком Цукербергом і його сусідами по кімнаті. Тоді хлопці вчилися в Гарвардському університеті і дали своєму дітищу назву Thefacebook.


До речі, спочатку його могли встановити тільки учні в Гарварді, але вже незабаром реєструватися дозволили абсолютно всім користувачам. Що він собою являє і як працює, ти звичайно ж знаєш.

Messenger. Це ще один продукт Цукерберга, який є по суті спрощеним варіантом Facebook. У ньому не можна гортати стрічку, зате є можливість листуватися зі своїми друзями і навіть дзвонити.

Instagram. Відома всім соцмережа для обміну фотографіями і відео. У 2012 році компанію купив все той же гігант Facebook. Марк виплатив розробникам 300 млн доларів і окремо прикупив 23 мільйони акцій. У загальній сумі угода обійшлася йому в 1 млрд.



2ezh|864х452.jpg

WhatsApp. Популярний месенджер, співзасновником якого є уродженець Києва Ян Кум. Вгадай, хто викупив його дітище? Звичайно ж Цукерберг. Сталося це в 2014 році, а вже в 2015-му цей додаток став найпопулярнішим обмінником повідомлень в світі.

Snapchat. Ця соціальна мережа чимось дуже нагадує фішку Stories в Instagram. Ну а скоріше навпаки, адже "сторіз" розробники Facebook запозичили саме у Snapchat. Сервіс дозволяє обмінюватися з підписниками фотографіями і відео, які через деякий час зникають.

У 2014 році фірму за 3 мільярди доларів хотів купити всюдисущий Марк. Але творці Еван Шпігель і Боббі Мерфі відмовилися продавати своє дітище і зараз успішно воюють з Цукербергом.

MHDN3
23 499 ₴
25 799 ₴
645 $

Spotify. Один з найперших стрімінгових музичних сервісів в історії. З його допомогою можна слухати музику, книги та подкасти, без завантаження їх на пристрій. Програмі належить близько 36% всесвітнього потокового аудіо.

Netflix. Відомий стрімінговий відеосервіс, який виробляє також власні фільми і серіали. Компанія на старті була першим в світі інтернет-магазином, який відправляв напрокат DVD-диски поштою. Зараз же на сайті Netflix за підпискою можна дивитися фільми і серіали онлайн.

Skype. Напевно ти пам'ятаєш цю програму. Вона дозволяла відправляти повідомлення, здійснювати дзвінки і відеодзвінки на комп'ютерах. Пізніше сервіс також став доступний для смартфонів, але основну популярність здобув саме на ПК і Мас.



3ezh|864х452 копия.jpg

Microsoft Word. Відомий всім інструмент для роботи з текстом. Скільки ж годин ми провели в цій програмі під час написання рефератів, курсових, бакалаврських робіт! Цього вже точно не злічити.

YouTube. Найпопулярніший відеохостинг, який дозволяє користувачам викладати свої відео і дивитися ролики інших людей. Відео також можна оцінювати і коментувати. Загалом, тобі і так все прекрасно відомо.

Карти Google. У цьому випадку теж навряд чи доведеться пояснювати що робить сервіс. Карти від пошукача містять супутникові знімки і навіть аерофото. Крім цього, в програмі можна прокладати маршрути, і навіть дізнатися графік громадського транспорту.


Subway Surfers. Пам'ятаєш цю легендарну іграшку, в якій вуличні художники з балончиками фарби тікають від лютого поліцейського залізницею? У 2012-2013 платформер був мало не на кожному iPhone. Навіть зараз він активно розвивається і оновлюється.

PUBG Mobile. Півроку тому ця онлайн-гра також змогла здобути путівку в клуб "мільярдерів". Це одна з перших ігор в жанрі Королівська битва. У ній геймери висаджуються на локацію і б'ються до тих пір, поки не залишиться лише один герой. Він і стає переможцем.

TikTok. Сервіс, який багато користувачів не розуміють, а інші просто обожнюють. У ньому можна створювати і дивитися короткі ролики, найчастіше розважальні. TikTok встановили вже понад 3 млрд разів. До речі, це перший додаток що не належить Facebook, який зміг домогтися такого показника.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар