WWDC 23. Все, що відомо про івент на YouTube «Техно Їжак»

У міру наближення до «тієї самої» дати, чуток про те, що ж буде представлено купертинівцями на всесвітній конференції розробників Apple WWDC 23, стає дедалі більше. Нагадаю, що сам івент пройде з 5 по 9 червня і охопить, як очікується, не лише оновлення програмного забезпечення, а й апаратні новинки, а точніше нові пристрої.

Наприклад, у рамках минулої презентації WWDC 22 крім традиційного анонсу iOS 16, macOS Ventura, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 був також представлений власний чіп M2 у MacBook Air та MacBook Pro. Зараз ми зможемо побачити, як кажуть, абсолютно революційний продукт – окуляри змішаної реальності. Про це і не тільки нове відео на YouTube «Техно Їжак». Заходь, дивись, підписуйся! Там ще багато всього цікавого!





WWDC 23 – VR окуляри Apple Glass, iOS 17, macOS 14, watchOS 10. Все, що відомо про презентацію | Техно Їжак

Про найцікавіші чутки програмних новинок та очікувані уявлення гаджетів розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Оновлені Mac

Почну з пристроїв, зокрема комп'ютерів Mac, які, без перебільшення, є одним з головних напрямків розвитку компанії вже довгі роки. Можливо, нам покажуть оновлену версію Mac Pro, який за дизайном повинен залишитися таким же, але зазнає змін у начинці. Тобто перейде на чіп власного виробництва Apple Silicon.

Також є всі шанси, що крім оновленого Mac Pro буде представлений MacBook Air зі збільшеною діагоналлю до 15 дюймів. І це чудове доповнення до наявної лінійки.


iOS 17

Що стосується майбутньої версії операційної системи для найпопулярнішого продукту компанії – iPhone, вона буде більш масштабна. Згідно з останніми чутками, європейські користувачі отримають можливість встановлювати сторонні програми в iOS 17, а не тільки завантажені з App Store. Все через вимоги ЄС до Apple відкрити таку опцію з 2024 року.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-13%
MLPF3
26 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Це матиме як позитивні, і негативні наслідки:

  • Позитивні. Зніме монополію та жорсткі рамки від Apple для розробників, які не хочуть платити велику комісію компанії. Спростить встановлення потрібних програм для звичайних користувачів.

  • Негативні. Зменшить контроль якості сторонніх додатків та збільшить небезпеку для користувачів, що може вилитися в витік особистих даних та даних із платіжних карток.

Але, знаючи Apple та їхню особливу увагу до безпеки та приватності, повної свободи, швидше за все, не буде. Якщо взагалі цю опцію впровадять.


macOS 14

Інсайдерської інформації з macOS 14 поки що дуже мало. Очікується, що будуть незначні покращення та виправлення помилок. Хотілося б побачити більше мобільних застосунків на Mac. Торік Apple додала з iOS застосунки «Погода» та «Годинник». Цього року апгрейд чекає на застосунок «Translation».

Спеціальна ціна-23%

Було б дуже добре, якщо б інші застосунки додавалися до цього списку, в тому числі і від сторонніх розробників.


Окуляри змішаної реальності

Навколо майбутнього анонсу Apple Glass чуток найбільше. І навіть у зображенні, яке фігурує у запрошенні на WWDC 2023, є певна підказка. Зокрема, логотип (якщо подивитися зверху) схожий на людське поле зору, яке охоплює 180 градусів.

Гарнітура об'єднуватиме в собі відразу два пристрої:

  1. Окуляри віртуальної дійсності (VR).

  2. Окуляри доповненої дійсності (AR).

І це головне, в чому майбутні окуляри Apple відрізнятимуться від решти пристроїв, що пропонують щось одне.

За чутками від перевірених інсайдерів очікується, що гарнітура матиме функціональне колесо на кшталт Digital Crown в Apple Watch або в AirPods Max. Воно дозволить перемикатися між VR та AR. Під час режиму VR користувач буде повністю занурений у віртуальну реальність, а AR контент буде відображатися поверх реального світу.


У Apple Glasses очікується своя операційна система xrOS, для якої розробники створять сумісні застосунки та буде власний магазин для них. Купертинівці планують позиціювати новий продукт не лише як виключно високотехнологічний, а й преміальний (хоча одне інше не виключає). Дозволити собі Apple Glasses ціна яких, за чутками, становитиме близько $3000, зможуть далеко не всі охочі.


Це лише частина чуток про майбутню конференцію WWDC 2023, відомих на цей момент. Їхня кількість з кожним днем зростає, і це не дивно, адже дата початку події неухильно наближається. А що ти хотів би побачити на WWDC цього року?

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар