Жести копіювання від Apple. Це просто магія якась!

Корисні жести були дуже важливою частиною кожної нової версії iOS ще з моменту виходу найпершого iPhone. Напевно, тобі добре знайома фішка масштабування сторінки за допомогою двох пальців: щоб наблизити або віддалити контент на екрані, достатньо одночасно провести по екрану зводячи або розводячи двома пальцями. Сьогодні цей жест є на будь-якому смартфоні кожного виробника.

У нових версіях iOS з'являється все більше подібних фіч. Вони значно полегшують роботу із пристроєм. Особливо корисними є жести для набору тексту, адже багато хто з нас більшу частину часу за смартфоном проводять у соцмережах. У цьому матеріалі ми розповімо, як швидко та просто писати повідомлення та нотатки на сенсорних гаджетах від Apple.

Жести копіювання на iPhone та iPad – це неймовірно просто

Хочеш навчитися швидко та легко копіювати та вставляти на своїх яблучних пристроях? Нещодавно розробники додали цілу низку простих жестів, які значно спрощують весь цей процес.

Спеціальна ціна-11%
MLPH3
26 999 ₴
24 099 ₴
602 $
-9%
MLK43
35 999 ₴
32 699 ₴
817 $

Всі наші інструкції, які ти можеш прочитати трохи нижче, працюють з гаджетами під керуванням iOS 13, iPadOS 13 і пізніших. Тому переконайся, що ти не забув оновити прошивку. До речі, всі ці жести також доступні не тільки в рідних програмах Apple, але й в будь-якій програмі від сторонніх розробників, де можна вводити текст.

Отже, приступимо! Спершу вибери програму, в якій ти найчастіше щось пишеш. Рекомендуємо для тренування відкрити програму "Нотатки", але підійде також будь-який месенджер. А далі повторюй за простою інструкцією.

Як копіювати та вставляти на iPhone та iPad за допомогою жестів:

  • Щоб скопіювати одне слово, двічі тапни за ним;
  • Щоб скопіювати всю пропозицію, тричі натисни на дисплей;
  • Щоб скопіювати абзац, тапни чотири рази на екрані;
  • Щоб скопіювати весь текст, постав на дисплей три пальці, а потім зведи їх разом, ніби хочеш ущипнути;
  • Щоб вставити, розведіть три пальці в сторони (минулий пункт інструкції навпаки).

До речі, нещодавно ми показували цікаве відео в нашому Telegram-каналі, де за допомогою жестів копіювання користувач переносив інформацію з iPhone на iPad. І це правда схоже на технології майбутнього із Залізної людини. Щоправда, крім жестів копіювання, на відео демонструється ще одна технологія Apple – Handoff.



ezh|864х452.png

Ще раз повторимося, що цей спосіб працює в будь-якій програмі, будь це Facebook або "Нотатки". При цьому ти можеш скопіювати щось з інтернету за допомогою трьох пальців, а потім вставити це так само просто в чат з другом.

До речі, такі фішки також можуть допомогти швидко вирізати текст. Для цього є ще один спеціальний жест – двічі швидко стисни фрагмент трьома пальцями (подвійний щипок) .

Інші жести iOS

Скасувати і повторювати останню дію ще простіше.

  • Для скасування проведи трьома пальцями справа наліво.
  • Для повтору : свайпни по екрану трьома пальцями зліва направо.

Щоб швидко виправити помилки в нотатці, не обов'язково постійно переміщувати курсор і відкривати клавіатуру. Можна прискорити цей процес щонайменше втричі!

Спершу тапни та затримайте палець на пробілі, щоб активувати керування курсором – потім пересуньте його в потрібне місце з помилкою , щоб її виправити.

Ну ось і все! За допомогою цих простих корисних жестів керувати смартфоном стане набагато простіше та приємніше, а головне – швидше. До того ж, ти зможеш здивувати деяких своїх друзів, зробивши трюк як на відео в Telegram ;)


Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone та iPad:
Коментарі
Додати коментар