5 корисних функцій для власників iPad під керуванням iPadOS


Цього літа компанія Apple показала нам нову версію операційної системи для планшетів. Тоді ж вийшла бета-версія, а вже у вересні перша фінальна прошивка. iPadOS розроблена на базі iOS, але тим не менше має безліч відзнак від мобільної операційної системи.

Але купертіновци вирішили виділити її серед усіх інших. І дали для iPad з великими екранами більше можливостей для роботи. Сьогодні ми розповімо про деякі з нових фішок.


Багатозадачність однієї програми iPadOS

Нарешті то, що було доступно на MacBook та інших комп'ютерах додали в iPadOS. Багатозадачність з'явилася ще в далекому 2015-му, але працювала вона не дуже зручно. Згодом розробники з Купертіно значно поліпшили функцію.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

У цьому році стало можливим відкрити кілька вікон однієї програми одночасно. Прикладом паралельно два документа в Pages. Це дуже допоможе людям, які використовують планшети від Купертино для роботи або навчання.

Активувати опцію дуже просто. Відкрий потрібну програму, потім помахом виклич панель Dock і знову вибери ту ж програму. В меню багатозадачності побачиш плюсик, на який потрібно натиснути. Після цього можна приступати до роботи. Всього можна відкрити і 2, і 3, і чотири вікна.


Slide Over iPadOS

Це зовсім не нова можливість, але в цій операционке розробники її значно прокачали. Раніше додатковий додаток потрібно було кожен раз по-новому вибирати в списку. Тепер же, можна їх все зберігати в оперативній пам'яті і перемикатися між ними за допомогою свайпов, як на безрамкових iPhone.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Як і раніше, викликати Slide Over можна через панель Dock, в якій необхідно перемістити іконку програми поверх програми на екрані.


Клавіатура в будь-якому місці екрану в iPadOS

Іноді клавіатура перекриває дуже багато простору на екрані. Щоб зробити її менше і перетягнути в будь-який зручний місце дисплея, звівши на неї два пальця разом, ніби щипати. Також можна активувати опцію натисканням на правий нижній кут, а потім вибрати цю функцію в параметрах.


Сімейний модем iPadOS

Купертіновци додали ще одну корисну настройку, яка дозволяє членам сім'ї iCloud підключитися до твоєї точки доступу без пароля. Для кожної людини можна налаштувати особливості доступу, наприклад, дозволити підключення тільки по твоєму згодою.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Функція доступна тільки на тих iPad, які мають вбудований модуль стільникового зв'язку. Для активації перейди в Настройки - Режим модему - Сімейний доступ і включи перемикач.


Гра з геймпадом в iPadOS

Нарешті Apple зважилася додати управління в іграх за допомогою ігрових контролерів, або як їх у нас часто називають - джойстиків. Швидше за все це було зроблено для зручної гри в сервісі Apple Arcade. Проте, і в багатьох інших іграшках з App Store можна отримати перевагу над іншими гравцями, особливо в шутерах.


Ось такі ось приємні нововведення принесла нам iPadOS. Якщо у тебе є планшет від Купертіно, то швидше за спробуй всі можливості і запам'ятай ті, які тобі знадобляться. Ну а ми і далі будемо знаходити нові фішки і розповідати тобі про них.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті