AirPods 3 як сидять у вусі

Цієї осені компанія Apple нарешті випустила нову модель класичних бездротових навушників AirPods 3. Пройшло вже більше двох тижнів, відколи вони потрапили до перших власників. І я теж вже встиг скористатися новинкою.

Насамперед я звертав увагу на зручність гаджета. Адже яблучні розробники на івенті заявили, що вигадали найкомфортнішу форму корпусу. Чи це так насправді – зараз розповім.

AirPods 3 – найзручніші навушники?

Перед релізом девайса всі були впевнені, що новий дизайн AirPods 3 є повною копією "прошок" за винятком силіконових амбушюр. Справді, дивлячись на фото та відео може скластися відчуття, що купертинівці не вигадували оригінального вигляду, а просто прибрали гумові насадки. Але насправді це не зовсім так.



864х452_01.jpg

AirPods 3 все ж таки трохи відрізняються від Pro дизайном і внутрішньою начинкою. Незважаючи на те, що обидва девайси мають схожу краплеподібну форму, у третього покоління навушників корпус помітно потовщується в ширину і у висоту ближче до кільця динаміка. Це спеціально для того, щоб затички надійно трималися в каналі вуха.

На своїй другій осінній презентації Apple кілька разів наголошувала, що під час розробки бездротових навушників експерти дуже ретельно попрацювали над форм-фактором. Їм вдалося досягти практично ідеальної форми корпусу, яка повинна підійти більшості користувачів.

У мене є багато знайомих, яким не підходять AirPods Pro через їхню внутрішньоканальну будову. Простіше кажучи, "прошки" із силіконовими амбушюрами вставляються безпосередньо у вушний канал і тримаються там за рахунок вакууму.



864х452_02.jpg

Деяким власникам не подобаються ці відчуття, тому вони вибирають собі вкладки. Такими є класичні "подси" першого, другого та третього покоління. Упевнений, що AirPods 3 стануть для таких користувачів дуже вдалою заміною "прошок".

Зізнаюся, до мого вуха більше підходять саме внутрішньоканальні моделі гарнітури з силіконовими насадками. Перші та другі яблучні Bluetooth-навушники мені не здаються комфортними. Хоча про AirPods 3 у мене склалася зовсім інша думка.

Я досить довго проходив із новинкою. Пробував їх у повсякденних сценаріях – слухав музику вдома, дорогою до офісу та навіть встиг з ними потренуватися. На мій подив, вони здалися мені дуже зручними.

Спеціальна ціна-13%
-16%
MWP22
9 495 ₴
7 999 ₴
200 $

Третя модель девайса лежить у вусі міцно і відчувається дуже приємно. Жодного дискомфорту за більш ніж тиждень повсякденного тестування я не відчував. Хоча від інших вкладишів мої вуха швидко втомлюються і починають трохи боліти. Здається, що Apple дійсно вдалося створити практично ідеальну форму гарнітури.

Чим ще потішили AirPods 3

Якість звуку. У новинці встановлена зовсім нова система динаміків. Вони кардинально відрізняються від тих, що стоять у AirPods 2 і навіть Pro. Третя модель бездротової гарнітури також має адаптивний еквалайзер.

Раніше ця фішка була привілеєм "прошок" і AirPods Max. Вона в режимі реального часу покращує якість звуку в залежності від форми вуха власника та навколишнього середовища. І це дуже помітно у повсякденному користуванні.



864х452_03.jpg

Мені здалося, що в AirPods 3 з'явилося набагато більше глибоких та якісних басів, ніж у другому поколінні навушників. Середні частоти теж звучать більш насичено. В цілому, відчуття від музики у свіженькому гаджеті майже таке ж, як і в про-версії.

Різниця лише в тому, що "прошки" мають шумозаглушення. Якби воно було в AirPods 3, обидві моделі програвали б треки однаково. Але ця невелика відмінність помітна лише у галасливому місці. На пожвавленій вулиці зовнішні шуми пробиваються через музику. Але за рахунок глибокого басу та чітких середніх частот новинка грає краще, ніж попередники.

Вдома чи в машині це ще помітніше. Пісні будь-якого жанру у тихій обстановці звучать чудово. Мені не хотілося дістати третю модель гарнітури з вух та одягнути свої старенькі "прошки", як це було з другою серією.



864х452_04.jpg

Захист від води. AirPods 3 – перша модель з класичної лінійки, яка отримала вологозахист. Розробники стверджують, що їх можна носити під дощем та користуватися під час занять спортом. Раніше ця фішка була тільки в про-лінійці.

Автономність. Час роботи у новинці збільшився до рекордних 6 годин без кейсу та до 30 годин з ним. Такої автономності багатьом власникам вистачить на тиждень користування. Інші моделі яблучної гарнітури пропрацюють трохи менше за тих же умов.

Чи варто взяти собі AirPods 3

Всім власникам першого та другого покоління AirPods я б однозначно порадив перейти на останню версію навушників, якщо вони підшукують собі заміну. Новинка пропонує набагато більше розвинених фішок, наприклад, адаптивний еквалайзер та покращені динаміки.

Всім любителям форм-фактора відкритих вкладок теж варто звернути увагу на AirPods 3. Особливо тим користувачам, яким не підходять вакуумні "затички". У сегменті "краплинок" найкращий варіант для покупки складно знайти. Ні, скажу інакше – точно не знайти.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі AirPods:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар