Apple Pencil з USB-C: анонс найбюджетнішого Apple Pencil

Зміст

Ще нещодавно ходили наполегливі чутки, що компанія Apple викотить свіженькі iPad. Однак, у вівторок 17 жовтня відбувся реліз іншого пристрою, так би мовити, з розряду периферійних. У новинній стрічці купертинівців публіці був представлений новий «магічний олівець» – бюджетний Apple Pencil з портом USB-C.

Про те, коли слід очікувати появи гаджета на прилавках магазинів, скільки коштуватиме новий Apple Pencil, про його дизайн і особливості, про сумісність із моделями iPad, а також про ключові відмінності від інших олівців у лінійці, розповім у сьогоднішньому матеріалі. Поїхали!


Дата випуску Apple Pencil (USB-C)

Як і більшість релізів від Тіма Кука і команди, цей лише передбачає подальше надходження стилуса в продаж. За запевненням купертинівців новий Apple Pencil (USB-C) можна буде придбати на початку листопада на території США. Очевидно, що в інших країнах, зокрема і в Україні, новинка з'явиться трохи пізніше.

Спеціальна ціна-15%
MQLY3
5 399 ₴
4 599 ₴
115 $
Спеціальна ціна-27%
MU8F2
6 299 ₴
4 599 ₴
115 $

Таким чином, вже до двох наявних і актуальних «яблучних» стилусів додасться ще один, дешевший. До речі, кілька слів про ціну Apple Pencil (USB-C).


Ціна Apple Pencil (USB-C)

Не дарма новий Apple Pencil отримав статус найбюджетнішого стилуса в лінійці аксесуарів до iPad. Ціна Apple Pencil (USB-C) в США складе всього $79. До речі, Apple Pencil першого покоління продається за $99, а цінник на найбільш наворочений Apple Pencil 2nd generation зберігається на рівні $129. Знову ж таки, у США.

На вартість будь-якого гаджета впливають не тільки його можливості і набір функцій, але також і дизайнерські рішення. У чому заощадили в плані дизайну і що нове привнесли купертинівці в Apple Pencil (USB-C)? Про це далі.


Дизайн Apple Pencil (USB-C)

Почну з того, що деякі елементи дизайну новинки нібито повторюють Apple Pencil 2-покоління, який побачив світ ще в 2018 році. Але є і відмінності. Зрозуміло, що стилус – не щось абсолютно нове, як, наприклад, окуляри Apple Vision Pro.



ti 864x452 2.png

Тому можна сказати, що це такий собі мікс старого і нового бачення дизайну:

  • матова поверхня;
  • плоска сторона для кріплення до iPad за допомогою магнітів;
  • порт USB-C для спряження та зарядки, захований під кришкою.

Що цікаво, при магнітному кріпленні до iPad олівець Apple Pencil (USB-C) переходить у режим сну, що сприяє економії батареї пристрою. Але це я вже забігаю в характеристики.


На що здатний Apple Pencil (USB-C)?

Так само, як і у випадку з дизайном, багато функцій більш просунутого Apple Pencil 2nd gen доступні і в бюджетному варіанті «магічного олівця» для творчості.



ti 864x452.png

Ось на що здатний цей 6,1-дюймовий «малюк»:

  1. Надточність до пікселя (така ж, як і в інших моделей).

  2. Низька затримка під час малювання (така ж, як і в інших моделей).

  3. Чутливість до нахилу і чуйність при затіненні та інших ефектах (така сама, як і в інших моделей).

  4. Можливість магнітного кріплення до iPad (така ж, як у Apple Pencil 2nd gen).

  5. Функція наведення, що працює в iPad на M2 chip (така ж, як у Apple Pencil 2nd gen).

Вражаючий набір, враховуючи ціну аксесуара! Однак, деякий набір функцій для Apple Pencil (USB-C) недоступний.


Відмінності Apple Pencil (USB-C) від актуальних Apple Pencil

Найважливіша фішка, якої позбавлений новий Apple Pencil – це чутливість до тиску під час письма або малювання. До слова сказати, опція присутня в Apple Pencil 1st gen і Apple Pencil 2nd gen і є унікальною, що відрізняє «яблучні» стилуси від конкурентів.

Ще одна функція, пов'язана безпосередньо з процесом малювання і якої немає в Apple Pencil (USB-C), – «Подвійний дотик». Так, за допомогою подвійного тапа можна легко перемикатися між інструментами, але тільки не в новинці.



ti 864x452 1.png

І, нарешті, прерогатива автоматичного сполучення і бездротової зарядки є тільки в Apple Pencil 2nd gen. Відповідно, в Apple Pencil (USB-C) так само, як і в Apple Pencil 1st gen, ця зручна фішка відсутня.


З якими iPad сумісний Apple Pencil (USB-C)?

Список сумісних моделей «яблучних» планшетів включає всі iPad з портом USB-C. Це, перш за все, iPad 10-покоління, iPad Air 4-го та 5-го поколінь, iPad mini 6, а також «прошки» iPad Pro 11" з першого до четвертого покоління та iPad Pro 12,9" з третього до шостого покоління.


Висновок

Ну що ж, варто визнати, що деякі продукти Apple стають дедалі доступнішими. І якщо ти ніколи не користувався стилусом у своєму iPad, можна задуматися про придбання найбюджетнішого «магічного олівця» в історії Apple.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі Apple Pencil:
Коментарі
Додати коментар