Apple поступилася Facebook. В iOS 14.0 функції безпеки не буде

Не минуло й двох тижнів з того моменту, як ми писали про скаргу Facebook на нові функції безпеки в iOS 14, а Apple вже оголосила про те, що відкладає їх реліз до наступного року. Вельми несподіване рішення з боку яблучної компанії.

Ця історія почалася влітку, на WWDC 2020 року, де Apple показала нам iOS 14 для iPhone з новою функцією заборони трекінгу користувачів без їх згоди. І обійти це ніяк не можна.

Було б. Якби купертинівська компанія все ж впровадила захисні механізми в новій операційній системі.



ezh|864х452 2.png

Навіщо за нами стежити? Справа в тому, що збираючи інформацію про користувача, Facebook має можливість показувати релевантну рекламу, яка продається. І не тільки Facebook.

На рекламі заробляє й Google, й інші компанії, чиї додатки поширюються безкоштовно. А таке різке впровадження «цих шкідливих механізмів», як заявили в Facebook, може призвести до втрат соціальної мережі до 50% доходу.

І Apple погодилася: «Ми хочемо дати розробникам час для внесення необхідних змін. Тому вимога про використання механізму дозволу на відстеження вступить в силу тільки на початку наступного року».

Що ж, подивимося до чого це призведе в результаті. На мою думку тут складно якось підготуватися до заборони, крім як морально, а значить відстрочення немає сенсу. Чи має? Цікаво, чи може Apple зробити виняток для деяких додатків?..


Без назви-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар