Що відомо про iOS 15. Дата виходу, нововведення, підтримка

Поки ми все ще чекаємо фінальної версії iOS 14.5, інсайдери вже розкривають секрети про майбутню прошивку iOS 15. Якщо у тебе в кишені лежить iPhone, то тобі точно цікаво знати: коли вийде яблучна операційна система, які моделі її будуть підтримувати та які нововведення чекати. І ми з задоволенням про все це зараз розповімо.

Які моделі iPhone отримають оновлення

Експерти говорять, що майбутня iOS 15 з'явиться на всіх моделях яблучних смартфонів, в яких встановлені чіпсети починаючи від A10 і новіше. Простіше кажучи, це пристрої від iPhone 7 та молодше. iPod Touch 7 також отримає оновлення.

На жаль, цього року Купертіно перестане підтримувати сімейство iPhone 6s та iPhone SE 1 покоління. До речі, 6s вийшов ще 9 вересня 2015, а це означає, що йому вже майже 6 років!

Які фішки з'являться в iOS 15

Поки інсайдери повідомляють нам тільки про чотири нововведення, які можуть з'явитися в майбутній прошивці. Першою фішкою стануть інтерактивні віджети, за допомогою яких можна управляти програмами прямо з робочого столу: перемикати треки, гортати повідомлення і робити багато чого іншого.



1ezh|864х452.jpg

Подейкують також, що оновлення буде містити новий режим Always-On Display. З його допомогою навіть на вимкненому екрані тонкої білої смужкою буде видна інформація про заряд батареї, годинник і непрочитані повідомлення.

Про витрату батареї не переживай, в цьому режимі вона практично нульова. Правда дана функція буде доступна швидше за все лише на нових дисплеях iPhone 13 (12s).

Розробники дадуть нам більше свободи у виборі програми "за замовчуванням". Якщо зараз можна замість браузера Safari чи ящика «Пошта» використовувати "за замовчуванням" програми від інших виробників, то в майбутньому все більше сторонніх додатків зможуть замінити вбудовані.

Крім цього, в новій версії ОС сторонні розробники не зможуть відстежувати дії користувачів без їхнього відома. Apple продовжить робити всі свої смартфони максимально захищеними від FaceBook, Microsoft та інших гігантів, які роками збирали про нас всю можливу інформацію.



2ezh|864х452.jpg

Якщо ти вважаєш, що цього мало для ювілейного оновлення, то згадай про нововведення в iOS 14.5, що ще не вийшла. У ній з'явиться ряд не менш крутих фішок, про які ми вже розповідали в цьому матеріаліt.

Коли вийде iOS 15?

Фінальна версія ювілейної iOS 15 з'явиться традиційно у вересні 2021 року. Найімовірніше, прошивку покажуть на презентації iPhone 13 (чи iPhone 12s, за деякими даними).

Але перші бета-версії ми чекаємо вже в червні цього року. Зазвичай, саме тоді проходить всесвітня конференція для розробників WWDC, на якій нас щорічно знайомлять з тестовими версіями операційних систем Apple.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні сьогодні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар