Як відрізнити новий айфон від бв

Зміст

Великий попит і висока ціна на iPhone призвели до появи на ринку величезної кількості продавців, які маскують смартфони Apple під нові гаджети. Помітити підміну при купівлі складно: зовні модель може бути в ідеальному стані, а проблеми з використанням часто-густо виникають не відразу. Як розпізнати старий телефон — розповідаємо далі.


Як перевірити: Айфон б/в або новий за серійним номером

Переконатися, що смартфон не використовувався раніше, можна на офіційному сайті компанії Apple. Для цього необхідно знати серійний номер телефону. У активованих девайсів його можна знайти, пройшовши таким шляхом: «Параметри» → «Загальні» → «Про цей пристрій». Якщо на стартовому екрані гаджета відображається привітання, для перегляду серійного коду необхідно натиснути кнопку «і» в нижньому кутку справа. Також номер Айфона наноситься на задню частину оригінальної коробки.

Для онлайн-перевірки потрібно зайти в розділ Перевірка права на обслуговування та підтримку на сайті Apple, вписати серійний номер, ввести код з картинки і натиснути Продовжити. Якщо смартфон справді новий, на екрані з'явиться повідомлення «Активуйте свій пристрій». Після активації цього розділу сайту з'явиться дата закінчення права на обслуговування та ремонт. Відібравши від неї 365 днів, можна дізнатися дату першої активації.

Спеціальна ціна-13%
Спеціальна ціна-15%
MXD02/MHGH3/MHGT3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

Також важливо звертати увагу на першу літеру в номері моделі, яка дозволяє дізнатися про тип пристрою.

Розшифровка:

  • М — новий оригінальний Айфон;

  • F — офіційно відновлений (certified refurbished) на заводі компанії смартфон;

  • N — виданий за гарантією Apple девайс на заміну несправного, повністю новий пристрій.

Деякі користувачі, побачивши в назві придбаного гаджета F або N, думають, що він фальшивий. Однак це також оригінальні пристрої з ідеальною продуктивністю. Зауважте, що refurbished моделі поставляються в коробці з написом Apple Certified Pre-Owned, а обмінні — без аксесуарів у комплекті.


Де придбати б/в Айфон, щоб не потрапити на шахраїв

Продажем iPhone займаються великі та дрібні рітейлери. Щоб виключити ризик купівлі б/в телефону замість нового, потрібно звертатися до перевірених продавців, які заслужили довіру.



ti 864x452.png

Як правило, про гарні магазини можна знайти позитивні відгуки онлайн. Вони пропонують гарантію з прозорими умовами, ціни, рекомендовані виробником, та доставку з правом повернення та обміну. Все це гарантує безпеку купівлі.


Поради від експертів магазину Техно Їжак

Фахівці магазину Техно Їжак займаються тестуванням та продажем нових і б/в iPhone, тому вміють їх розрізняти. Експерти рекомендують починати перевірку з вивчення упаковки:

  • Логотип компанії, розташований на верхній частині коробки, у новому (не відновленому) Айфоні має бути рельєфним та виділятися над поверхнею.

  • Кришка коробки повинна сидіти щільно і зніматися з зусиллям.

  • Всередині упаковки нових моделей передбачений компактний виріз під камеру, що дозволяє об'єктивам не впиратися в картон.

Далі необхідно перевірити ємність акумулятора в «Налаштування». Якщо гаджет використовувався протягом тривалого часу, то показник буде набагато нижчим за 100%. Важливо оглянути болти на нижніх гранях: якщо вони сточені, то корпус розбирався.

Спеціальна ціна-9%
MJNF3/MJQG3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $

Також варто переконатися у працездатності та продуктивності девайсу. Для цього потрібно протестувати Face ID або Touch ID, послухати музику на максимальній гучності для виявлення хрипів у динаміку, записати голос на диктофон для перевірки мікрофона та підключити кабель для заряджання, щоб зрозуміти, чи справний роз'єм Lightning.

Придбати iPhone без ризиків та з гарантією безпеки допоможе Техно Їжак. Компанія пропонує доставку по Україні та чекає у своїх магазинах для особистого знайомства з гаджетами.
Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар