Що чути про AR-окуляри Apple Glass

Чутки про Apple Glass ходять вже не один рік. Багато компаній, такі як Google, HTC та інші, вже давно представили свої варіанти окулярів доповненої та віртуальної реальності. Але в повсякденному житті користі від них особливої немає.

Apple же славиться особливим підходом до всіх своїх гаджетів: згідно ідеям компанії будь-який випущене пристрій повинен відповідати високим стандартам корпорації. Купертіно ніколи не випустить в продаж непотрібний або недопрацьований гаджет. Тому більшість експертів вважають, що саме Яблучна компанія зробить перші по справжньому юзабельні окуляри. Але коли?

Останні чутки про доповнену реальність і Apple Glass

Згідно з інформацією від декількох відомих інсайдерів, навіть у важкому 2020 році Apple не припинила працювати над розумними лінзами. Іменитий інформатор Джон Проссер розповів, що вже існує кілька прототипів окулярів.



ezh|864х452-1.jpg

Компанія навіть розробила маркетингову назву Apple Glass і погодила вартість. Окуляри доповненої реальності коштуватимуть від 499 доларів. При цьому, можна буде купити на вибір лінзи без і з корекцією зору. За унікальні лінзи за рецептом лікаря доведеться доплатити.

У обох скельцях будуть встановлені дисплеї. Керувати гаджетом можна буде жестами і дотиками по корпусу. Працювати вони будуть тільки в парі з iPhone. Смартфон буде виконувати всю складну обчислювальну роботу і передавати інформацію на лінзи.

Проссер стверджує, що у раннього прототипу був сканер LiDAR і функція бездротової зарядки. Ще в травні цього року Джон розповів, що якийсь подібний гаджет представлять на презентації з назвою «One More Thing». Але івент вже відбувся і на ньому ми побачили тільки нові комп'ютери Mac.



ezh|864х452-2.jpg

Швидше за все через пандемію анонс перенесли на червень 2021 року або початок 2022. У продаж пристрій точно надійде не раніше кінця 2021 року.

Що з віртуальною реальністю?

Разом з гарнітурою для доповненої реальності Apple, за чутками, готує ще й повноцінні AR/VR окуляри. Відрізняються вони тим, що в доповненій реальності (AR) віртуальна картинка накладається поверх реального світу. А VR має повну віртуальну реальність без збереження реального світу.

Другий девайс буде мати відразу дві функції – створення AR та VR. Подейкують, що ця гарнітура вийде раніше окулярів Apple Glass. Адже раніше програмісти знайшли у iOS 14 новий додаток під кодовою назвою Gobi. Розробники з Купертіно вже зараз використовують його для тестування нових пристроїв доповненої і віртуальної реальності.



ezh|864х452-3.jpg

Раніше авторитетне видання MacRumors опублікувало фотографію контролера для цього пристрою. Джойстик схожий на пристрій від VR-окулярів HTC. Тому можна сміливо припустити, що regthnbysdws працюють над VR-окулярами разом з колишньою командою HTC.

Крім цього, вже відомо про один додатуок спеціально для цієї гарнітури. Це боулінг на пішохідному переході. Звучить трохи смішно, але в цьому точно є почерк Яблучної компанії. За задумом, гравець повинен збивати віртуальним кулею ігрові кеглі, поки стоїть на червоному сигналі світлофора.

Програмісти-користувачі порталу Reddit стверджують, що іграшку вже можна запустити на перехресті поряд з офісом Apple в штаті Каліфорнія. Швидше за все, там Купертіно і створює свої проекти віртуальної та доповненої реальності.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар