Cinematic mode в iPhone 13. Нова крута технологія, чи пшик?

У рамках своєї останньої презентації Apple показала нам вражаючу фішку під назвою Cinematic mode. Вона з'явиться у всіх iPhone 13. За запевненням самої корпорації, вона дозволить знімати професійні фільми і серіали прямо на яблучному смартфоні.

Нам навіть продемонстрували невелике відео, яке було знято за допомогою кінематографічного режиму. Ролик викликав особисто у мене ефект "Вау!". Тому я вирішив розібратися чи такий він хороший насправді, і чи стане в нагоді звичайним користувачам.

Cinematic mode – чи дійсно такий крутий, як розповідала Apple?

Розробники говорять, що нова фішка дозволяє знімати на свіженький iPhone 13 фільми ну просто голлівудського рівня. По суті, кінематографічний режим імітує всі можливості фокусування професійних камер за допомогою програмної обробки.

-5%
MLVU3
57 999 ₴
55 199 ₴
1 380 $
-9%
MLQ63
32 999 ₴
29 999 ₴
750 $

Він може автоматично фокусувати відеосцени на певних об'єктах. Наприклад, зробити людину на передньому плані максимально чіткою, а на задньому плані все розмити. І навіть більше.

Cinematic mode настільки розумний, що здатний перемикати увагу на предмет або персонажа другого плану, якщо на нього подивиться головний герой кадру. По одному тільки погляду – це неймовірно! Ну і, звичайно ж, всі крапки фокусування можна вибрати вручну, якщо це знадобиться.

У Купертіно заявляють, що ця кіно-фішка стала можливою завдяки процесору A15 Bionic. Він на 50% швидше за всіх мобільних чіпів від інших виробників, тому відкриває просто величезні можливості для створення класних функцій. Сама камера iPhone 13 теж помітно прокачалась.





По-перше, тепер навіть в базовій моделі з'явилася стабілізація по рухомій матриці. По-друге, модулі навчилися пропускати більше світла, а значить і картинка буде краще. Все це в парі з Cinematic mode дозволяє записувати ролики на iPhone професіоналам, і навіть нам знімати як справжнім профі.

Особливо просунутими в створенні крутого відео будуть моделі iPhone 13 Pro та Pro Max, адже у них є підтримка нестислого формату ProRes. Ролики в цьому форматі не втрачають високу якість, їх також зручно монтувати в професійних програмах.

-4%
MLLA3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
-9%
MLK13
35 999 ₴
32 699 ₴
817 $

Cinematic mode в iPhone 13 – крута технологія, або пшик? Говорити поки рано, все залежить від розробників. Якщо вони і далі будуть активно працювати над нею, то ми отримаємо просто шикарну фішку на смартфонах. Якщо ж закинуть її, тоді цікава задумка так і не втілиться в реальність.

Але здається, купертинівці загорілися цією ідеєю. І ми сподіваємося, що все у них вийде. Передбачаємо, що вже зовсім скоро на сторінках сервісу Apple TV+ з'явиться фільм або серіал, знятий на Cinematic mode в iPhone 13. Перевіримо через рік)


Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар