Тім Кук про стан справ і плани Apple


Минулого тижня пройшло відоме в технологічному світі захід Ceres. Але нам воно цікаве в першу чергу тому, що гендиректор корпорації Apple Тім Кук виступив на івент з доповіддю про роботу компанії.

Він докладно розповів журналістам про плани розвитку та цілях Купертіно. Найцікавішими нам здалися плани щодо екологічного виробництва, використання вторинної сировини. Але не тільки. Детальніше далі.


Екологічно чисті iPhone

У інтерв'ю Тім обмовився ідеєю щодо того, щоб розділити для власників екологічно чисті і звичайні продукти на офіційному сайті і в магазинах. Він зізнався, що в офісі вони активно обговорюють таку можливість, але попередньо нічого оголошувати Кук поки не збирається.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Головна ідея такого кроку - вказати покупцеві пальцем на проблему і дати право вибору. Таким чином ти сам зможеш вибрати який iPhone купити: зроблений з нових матеріалів, або перероблених. Відрізнятися вони нічим не будуть, працювати будуть однаково і виглядати теж.

Вже зараз Apple активно використовує перероблений алюміній у всіх iPhone 11, iPhone 11 Pro і Pro Max. Але сам факт того, що користуєшся екологічно чистим продуктом, втішить і тебе, і Грету Тунберг.

Такий хід підтверджує серйозні наміри компанії повністю відмовитися від видобутку копалин і використовувати тільки перероблені матеріали. Кук ще не знає, як досягти такого результату, проте налаштований він оптимістично. Це дає надію, що це таки станеться.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Можливо, домогтися цього допоможе програма з обміну смартфонів. Нею можна скористатися через офіційний сайт і офіційні магазини. Гендиректор заявив, що вона тільки набирає обертів. Вже третина користувачів почала заробляти на своїх старих і зламаних пристроях.

Чесно кажучи, незрозуміло про яку саме треті йдеться. Можливо, він мав на увазі США, адже саме там програма найбільш популярна. Тим не менш, число учасників дуже радує. Сподіваємося, що і в Україні люди почнуть незабаром піклується про навколишнє середовище і вибирати продукти з вторсировини. І це стосується не тільки смартфонів Apple.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар