Які функції Safari потрібно активувати, щоб економити трафік і позбутися від реклами


Компанія Apple рідко приховує від своїх користувачів всі можливості і функції своїх пристроїв і сервісів. Найчастіше навіть навпаки - подовгу говорить про них під час презентацій, випускає сторінки з гайдами на офіційному сайті і навіть вбудовує екранне навчання в прошивку.

Проте, буває, що купертіновци не оголошують повний спектр можливостей. І коли ми дізнаємося про них, то відразу ж готуємо матеріал, щоб поділитися новими функціями з нашими читачами. Цього разу, ми розповімо про додаткові опціях стандартного браузера Safari.


Секретні настройки браузера Safari

Мало хто знає, але у вбудованому браузері для iPhone і iPad можна активувати експериментальні функції. Вони заховані глибше в настройках, щоб їх випадково не включили ті, кому функції можуть перешкодити. Все тому, що вони створені для розробників і власників сайтів. Але в той же час, для користувачів вони теж можуть стати дуже корисними.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Для того, щоб прокачати свій браузер і отримати доступ до опцій, перейди в «Налаштування» - Safari - «Доповнення» - Experimental Features. У цьому розділі є більше 20 гнучких параметрів для налаштування браузера. Ми вивчили з і на даний момент рекомендуємо скористатися тільки трьома.


Ad Click Attribution

Ця функція знадобиться тим, хто втомився від реклами. Після її активації, рекламні сайти не зможуть вважати будь-яку інформацію з вашого пристрою. Найчастіше такі вікна спливають після випадкового натискання рекламного банера, від яких в наш час важко вберегтися.


Intersection Observer

Цей параметр у більшості користувачів активований за замовчуванням. Проте, якщо ти купив свій iPhone з рук, то попередній власник міг відключити опцію.


EzhNewsSite-700x368.jpg

Вона визначає порожні місця на сторінці в інтернеті і зайві бічні вставки. Таким чином ти гортаєш тільки головну частину, за рахунок чого сайт швидше прогружаются і використовує менше трафіку.


Blank anchor target implies

Чи бувало у тебе, що після випадкового натискання оригінальний сайт підмінявся на рекламний. Вони називаються фішинговими і найчастіше виглядають як величезна яскрава картинка з сумнівним продуктом. Опція під назвою Blank anchor target implies позбавить тебе і від цієї неприємності.

Ми вже активували всі ці параметри на своїх пристроях. Вони економлять нам час серфінгу в мережі, зберігають особисті дані і використовують менше трафіку. А останнє особливо важливо при використанні мобільного інтернету. Впевнені, що і тобі сподобаються ці корисні настройки.

PS Функції можуть бути вже активовані за умовчанням компанією Apple, але варто перевірити чи це так.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті