Все, що потрібно знати про iOS 14

ПрезентаціяWWDC'20 відбулася два дні тому, а у мене досі не вивітрився захват. Нарешті щось нове, нарешті щось цікаве!

До речі, ти звернув увагу на те, як Apple вміє порадувати здавалося б зовсім простими речами? Ось перетворили в iOS 14 екран вхідного дзвінка у спливаюче повідомлення і стало якось тепло на душі. Гаразд, а якщо серйозно, давай поговоримо про те, чому я з нетерпінням чекаю реліз оновлення iOS 14.

14 головних фішок iOS 14

Apple – це та компанія, яка дбає про своїх користувачів. Так, у купертінівців бувають недоліки – екран вхідного дзвінка тому підтвердження, адже це те, що нас дратувало вже не перший рік. Але те, як Apple відноситься до своїх користувачів, без сумнівів, кращий приклад для наслідування.



ezh|864х452-1 2.png

Посуди сам, яка ще компанія може дозволити собі продати смартфон в 2015 році (я зараз про iPhone 6s), а потім п'ять років поспіль не тільки підтримувати його функціональність, а й впроваджувати нові функції, не вимагаючи за це грошей?

Пристрої, що підтримують iOS 14

Це перша і головна фішка наступної операційної системи. iOS 14 можна буде встановити на всі ті ж iPhone, що і iOS 13. А значить власники iPhone 6s, iPhone SE, iPhone 7 / 7 Plus, iPhone 8 / 8 Plus, iPhone X, iPhone XR / XS / XS Max, iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max і iPhone SE 2 зможуть без проблем оновитися. І це гідно поваги.

Віджети робочого столу

Тут можна було б звичайно сказати про те, що на Android-смартфонах віджети були вже давно і в цьому немає нічого особливого.



ezh|864х452-2 2.png

Але подивися на те, як це реалізовано в Apple. Хіба не за такий підхід до деталей ти зробив вибір колись на користь iPhone?

Картинка в картинці

Цю функцію можна об'єднати за значимістю з новим віджетом повідомлення про вхідний дзвінок. Точно так же, як раніше дратувало те, що екран вхідного дзвінка перекриває собою весь дисплей, точно так викликало дискомфорт, що я не міг згорнути екран FaceTime і використовувати свій iPhone, продовжуючи розмову по відеозв'язку.

Але тепер все це позаду. Залишилося тільки дочекатися реліз публічного оновлення iOS 14, який відбудеться вже восени, з виходом iPhone 12.

Перекладач від Apple

Знаєш чому це круто? Тому, що вбудований в систему перекладач буде завжди краще працювати, ніж встановлене з AppStore додаток, розроблений третьою стороною.



ezh|864х452-3 2.png

А новий додаток Translate від Apple не тільки вбудований в систему, але і працює без інтернету, здійснюючи переклад на самому пристрої. До речі, перекладач вбудований і в Safari, так що проблем з іноземними сайтами більше не буде.

Додатки за замовчуванням

Але якщо все-таки ти чекав моменту, коли можна буде змінити браузер або поштовий клієнт, можеш вважати що він настав. Тепер в iOS 14 можна налаштувати браузер і поштовий клієнт встановлені за замовчуванням на будь-які інші, викачані з магазину додатків Apple.

Нова Siri

Голосовий помічник, так само як і екран виклику, більше не займає собою всю площу дисплея. Більше того, тепер всі відповіді Siri будуть також відображатися у вигляді спливаючого повідомлення, що теж дуже зручно.



ezh|864х452-4 2.png

А ще, ти можеш попросити Сірі відправити повідомлення і вона запише надиктоване голосове повідомлення в iMessage, доставивши його потрібного контакту.

iMessage

Щороку Apple все більше і більше прокачує додаток iMessage. І iOS 14 не стала винятком. Сьогодні iMessage – це повноцінний сучасний месенджер, який здатний на рівних конкурувати з Telegram і WhatsApp, що він успішно і робить на заході.

App Clips

А ця функція стала дійсно великим нововведенням. App Clips дозволяє запускати мініатюрні версії додатків, без скачування їх і не відкриваючи їх на весь екран.

-5%
MGJD3/MGHE3
27 499 ₴
26 199 ₴
655 $

Це зручно, коли тобі потрібно скористатися послугою один раз і не хочеться засмічувати пам'ять телефону.

Новий Режим сну

Режим сну переїхав з програми Годинник у Здоров'я. Тепер в ньому ще більше можливостей для того, щоб допомогти користувачеві налаштувати свій робочий день так, щоб його організм встигав відновитися під час сну.

CarKey

А ось CarKey на жаль поки не доступний. І не тільки у нас, як це буває найчастіше, а в цілому. Першим автомобілем на якому будуть підтримуватися безконтактні ключі в телефоні стане BMW, вихід якої запланований на 2021 рік.



ezh|864х452-6 2.png

Проте, це крута технологія, яка, я сподіваюся, отримає широке поширення згодом. Адже тобі не тільки не потрібно буде брати ключі від машини з собою, ти зможеш ще й ділитися цими ключами з іншими, просто перекинувши їх зашифрованим файлом через месенджер.

Оновлений Пункт управління

Тепер при свайпі з правого верхнього кута (на iPhone c Face ID або свайп вгору на пристроях з кнопкою Home) можна буде побачити змінене меню Пункту управління. У ньому з'явився тумблер Показати налаштування для будинку. Активувавши його, ти побачиш віджет програми Дім з активованими в ньому пристроями.

Другий екран

По правді кажучи, це не зовсім правильна назва, адже функція працює без екрану. В iOS 14 з'явилася можливість налаштувати ту чи іншу дію на подвійний або потрійний тап по задній поверхні iPhone.



ezh|864х452-7 2.png

І тут тільки ти можеш вирішити, що має статися, коли ти двічі стукнеш пальцем по кришці смартфона. А налаштувати можна практично що завгодно – скріншот, виклик певного абонента або запуск програми Камера – це тільки перше, що спадає на думку.

Безпека

Цьому питанню в Apple завжди приділяли чимало уваги. Саме тому iPhone вважається найбезпечнішим користувацьким смартфоном. А в цьому році, в компанії вирішили ще краще убезпечити користувачів.

Тепер при скачуванні з AppStore нової програми, iPhone попередить тебе до яких даних вона запитує доступ. А ще, тепер буде світитися індикатор поруч з камерою, коли та працює.

Ситема App Library

І остання фішка за рахунком на сьогодні, але не остання за значимістю. Новий екран сортування App Library збере всі твої додатки на iPhone і відсортує їх за категоріями, зібравши в окремі стеки. Нарешті можна знести зайві робочі столи і влаштувати порядок.



ezh|864х452-8 2.png

І звичайно ж це далеко не всі функції iOS 14, але це те, що вже реалізовано в першій бета-версії системи. До речі з досвіду, ми настійно не рекомендуємо встановлювати бета-версію iOS 14 на свій основний iPhone. Краще дочекатися поки в Apple все дороблять і встановити публічне оновлення, яке вийде вже цієї осені.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар