AirPods Pro зберігають слух. Як Apple піклується про наше здоров'я


Додаток «Здоров'я» на iPhone вийшов вже досить давно. Після релізу в ньому було багато фішок, але зараз утиліта зберігає величезну кількість корисних функцій. Багато користувачів вже відкрили для себе найцікавіші та з задоволенням користуються ними.

Ми також знайшли для себе кілька цікавих опцій. Найбільше нас зацікавили ті, які стосуються профілактики та перевірки слуху. Якщо ти ще нічого не знаєш про це – ми з задоволенням розповімо що до чого.


Медкарта на заблокованому екрані

Мабуть, це одна з найбільш корисних фішок додатку, про яку ми не можемо промовчати. Медкарта дозволяє в разі надзвичайної ситуації показати на заблокованому екрані найважливіші дані про твій організмі.



ezh|864х452-1.png

Прикладом, хронічні захворювання, групу крові та номер телефону, за яким потрібно зателефонувати в тому випадку, якщо ти будеш без свідомості. Налаштувати все це можна прямо в додатку «Здоров'я».

Щоб знайти її на пристрої незнайомця, якому стало погано, необхідно на екрані вводу код-пароля натиснути клавішу «Екстрено» в лівому нижньому кутку, а потім знайти пункт «Медкарта».



ezh|864х452-2.png

Не дивлячись на те, що це не найзручніше розташування для такої важливої інформації, нескладну комбінацію все ж варто запам'ятати. Можливо, саме ти зможеш врятувати комусь життя завдяки цим даним в iPhone власника.


Сторонні пристрої і додатки

Величезною перевагою програми є те, що вона працює з багатьма гаджетами і утилітами. Це можуть бути навіть ваги, термометри, фітнес-трекери та інгалятори. Завдяки багатосторонньому зв'язку, ти отримуєш більш точні дані про свій стан.

Особливу роль в цьому відіграють аксесуари Apple. Так AirPods Proта Apple Watch можуть аналізувати рівень шуму, і навіть перевіряти слух.


Як Купертіно піклується про здоров'я користувачів

На презентації останнього покоління Apple Watch Series 5 розробники особливу увагу звернули на нову опцію відстеження навколишнього шуму. Працює все дуже просто: смарт-годинник оснащений спеціальним мікрофоном, який аналізує звуки навколо і заносить дані в додаток.



ezh|864х452-3.png

Аксесуар може попереджати про те, що навколо занадто голосно і це може вплинути на здоров'я користувача. Також, годинник вираховує скільки часу можна провести в шумному місці, щоб це не зашкодило власнику гаджета.

В утиліті «Здоров'я» записи аналізуються і користувачеві надається докладна статистика по дням, тижням, місяцям та навіть рокам. Завдяки цьому ти зможеш визначити, що покращилось або погіршилось після того, як ти переїхав в інший район або припинив їздити на метро.

Крім цього, навушники від Apple і деякі від інших виробників вимірюють гучність звучання в самій гарнітурі. Також збирається статистика звуків, тільки не зовнішніх, а внутрішніх.



ezh|864х452-4.png

Це допоможе зрозуміти, як змінилося сприйняття слуху, чи став користувач слухати музику голосніше чи тихіше. Адже такі зміни можуть свідчити про погіршення здоров'я.

Приємно, що цей додаток від Купертино є абсолютно безкоштовним і доступним для всіх власників iPhone. Нехай, йому приділяють не так багато уваги на презентаціях, але він дійсно покращує і полегшує життя користувачам. Стежити за своїм самопочуттям за допомогою сучасних гаджетів та додатків дуже просто, і ми сподіваємося, що ти теж це робиш.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар