Як вибрати та наклеїти захисне скло на телефон? Безкоштовно у Техно Їжаку

Зміст:

Гаджети, які є на ринку сьогодні обходять своїх "дідусів" в красі дизайну, потужності процесора, в наборі функцій і можливостей - практично у всьому. Навіть великий скляний екран iPhone не зрівняється з маленьким пластиковим чорно-білим екраном в перших телефонах.

На жаль, він не відрізняється міцністю. Крім того, заміна розбитого дисплея дуже б'є по гаманцю. Але цей недолік новітніх технологій можна легко виправити, наклеївши захисне скло. На ринку таких аксесуарів дуже багато, всі вони різні, в них дуже легко заплутатися. Як вибрати, на що звернути увагу і як наклеїти захист - зараз все розповім.

Як вибрати захисне скло?

Досить довгий час я купував собі найпростіші захисні скла по доступному ціннику. Чесно кажучи, я зовсім не розбирався в них. В майбутньому через мою безпечність виникали дуже великі проблеми - екран часто дряпався, тріскався, втрачав кольори.



5ezh|864х452 копия.jpg

Після чергової невдачі у виборі хорошого захисту я вирішив нарешті дізнатися що я роблю не так. І це було зовсім не даремно. Як виявилося, вибрати якісне скло набагато складніше, ніж підібрати собі iPhone.

Відразу скажу, що я настійно не радив би брати звичайну плівку. Вона може прослужити тобі набагато довше. Але в той же час вона захищає тільки від подряпин, від ударів по дисплею плівка нічим допомогти не зможе. У Техно Їжаку ти можеш підібрати собі скло від 95 грн, в той час коли більшість плівок коштують теж близько 100 грн і приносять набагато менше користі твоєму смартфону :)

Розбивши за своє життя близько п'яти екранів з наклеєною плівкою (в цьому плані я не дуже обережний), я вирішив відмовитися від неї назавжди. Навіть найдоступніші скла принесуть набагато більше користі.

Які є види стекол і що серед них вибрати?

Станом на сьогодні виробники стекол пропонують нам близько 4 варіантів аксесуарів. Кожна китайська фірма впроваджує свої види, змінює класифікацію. Тому я розповім про найпоширеніші варіанти захисту, і чим вони відрізняються.

Спеціальна ціна-47%
Супер ціна-48%

2D "обрізане" закриває в основному ту частину дисплея, яка підсвічується. Рамки навколо екрану залишаються без захисту. Вони відмінно захищають найголовнішу частину лицьової сторони дисплею. Але якщо пристрій впаде на кут, то такий захист не допоможе.

2D і 2D гібрид - плоске скельце з округлими гранями без рамки, в ньому немає вигинів і якихось особливостей в матеріалі. Зазвичай це бюджетний варіант зі стандартним ступенем захисту без якихось фішок. Гібрид 2D відрізняється гнучкістю і міцністю матеріалу, але він менш стійкий до подряпин.

2.5D часто має красиву кольорову рамку. Такий захист заповнює всю площу екрана аж до граней. Якщо підібрати рамку на склі під колір свого iPhone, то в парі вони будуть виглядати просто шикарно.



1ezh|864х452 копия.jpg

3D - вигнуте скельце з округленими гранями. Незважаючи на те, що саме скло не плоске, воно не заважає чохлам Apple Silicone і іншим якісним аксесуарам. Навіть навпаки - відмінно поєднується і забезпечує максимальний захист.

Бренди захисних стекол

У інтернет-магазині Техно Їжак представлені захисні скла 3-х сегментів: бюджетні, середні і ТОП. Пропоную розглянути кожен з них на прикладі трьох брендів:

Скло NEU Chatel - виготовлено з преміальних матеріалів, має відмінне олеофобне покриття, а закруглені грані повністю повторюють вигини твого дисплея, що створює відчуття, ніби ти взаємодієш з екраном безпосередньо.

Захисне скло Lume так само має олеофобне покриття, але воно менш зносостійке, а грані скла гостріші. У порівнянні з преміальним склом яке описали вище. Lume більш низької якості, але теж дуже хороший варіант.

Спеціальна ціна-39%
Супер ціна-44%

Konvex є бюджетним захисним склом, яке коштує своїх грошей і зможе врятувати твій телефон в разі легкого удару. Але по відчуттям ти завжди будеш відчувати, що на дисплеї щось наклеєно :)

На відміну від плівки, скла зазвичай складаються з декількох шарів, а точніше з п'яти. Зараз розберемося яку роль відіграє кожне з них.

Перший шар - силіконовий. Це матеріал, який утримує аксесуар на екрані пристрою. Силіконовий шар являє собою в'язку речовину, яка не дозволяє захисту зісковзнути або відклеїтися. Але це не клей, силіконова речовина міцно прикріплюється до дисплея смартфона завдяки статичній електриці, не залишаючи слідів після себе.



2ezh|864х452.jpg

Далі йде стримуючий або антирозривний шар. Творці мобільного аксесуара запозичили його у лобових стекол сучасних автомобілів. Цей шар стримує всі осколки, якщо ти раптом розіб'єш свій захист. Швидше за все ти бачив хоч раз "павутинку" від тріщин і сколів на екрані. Всі вони тримаються саме завдяки йому.

Покриття антивідблиску потрібно для того, щоб не погіршувалася і не спотворювалася картинка. Крім цього, воно також допомагає розгледіти інформацію з екрану на яскравому сонці.

Запобіжний - бере на себе всі удари і подряпини. Його гартують в спеціальних хімічних розчинах, щоб збільшити міцність.



ezh|864х452 копия.jpg

Олеофобне покриття

Дуже важливе напилення, яке дозволяє приємно ковзати твоєму пальцю - це олеофобне покриття. Воно також відштовхує воду, бруд і відбитки пальців.

Від рівня якості всіх цих шарів безпосередньо залежить ціна на захисне скло. Багато хто помилково вважає, що аксесуари з різних цінових категорій нічим не відрізняються. Але це зовсім не так. У бюджетних варіантів найчастіше страждає олеофобне покриття, покриття антивідблиску і силіконовий шар. Це може принести дискомфорт в користуванні.

Міцність скла

На кожній упаковці з захисним склом також відбитий показник міцності. Найчастіше він позначений буквою "Н" і варіюється від 1 до 10 балів, де десятка - максимальна міцність. Але не варто бігти за найзахищенішим варіантом.


Так, "10Н" захистить від найнебезпечнішого удару, або навіть падіння смартфона екраном вниз. Але в той же час, найміцніший захист частіше тріскається навіть після незначних ударів. Тоді як скло більш низької міцності, прогинаючись, поглинає удар без критичних пошкоджень. Тому краще взяти собі "8Н" або "9Н".

Як наклеїти захисне скло

Не будемо затягувати з найважливішим питанням. Якщо ти вже підібрав собі скельце і хочеш скоріше наклеїти його на свій гаджет, то я готовий розповісти як це зробити самостійно. Або ж як зробити так, щоб тобі його наклеїв фахівець абсолютно безкоштовно.

Перед самостійною поклейкою зніми зі свого iPhone або будь-якого іншого девайса чохол, старі захисні плівки або скла. Радимо вимити руки, щоб на дисплей не потрапив дрібний бруд. А також підготувати собі зручне місце, де буде достатньо світла, щоб розгледіти всі порошинки.



3ezh|864х452.jpg

Як наклеїти самому:

  • Почисти екран смартфона спиртовою ганчірочкою, а потім м'якою тканиною з мікрофібри. Вони зазвичай йдуть в комплекті;
  • Потім збери маленькі пилинки за допомогою скотча, або наклейки з комплекту. Пройдися клейкою стороною по дисплею, досить ніжних торкань до скла;
  • Візьми новеньке захисне скло і зніми з нього захисну плівку;
  • Тримай захист за краї, щоб не залишити сліди на клейкій стороні і рівно приклади його на екран;
  • Якісне скельце самостійно прилипне до екрану, але все ж варто його трохи розгладити бажано пластиковою карткою;
  • Якщо залишилися бульбашки повітря - не біда. Візьми пластикову карту і проведи нею в потрібних місцях, трохи придавлюючи.

Насправді, наклеїти захист зовсім не важко. Хоча для стовідсоткового результату було б непогано потренуватися. Якщо ти будеш це робити вперше, то є ймовірність трохи промахнутися, залишити пилинки або бульбашки повітря.



123ezh|864х452 копия.jpg

Безкоштовна поклейка в Техно Їжаку

Клеїти скло самостійно, щоб заощадити, зовсім не обов'язково. Адже на острівцях і шоу-румах Техно Їжак ми із задоволенням зробимо це за тебе, абсолютно безкоштовно. Ти можеш знайти собі будь-який захист в нашому магазині. Але навіть якщо ти прийдеш до нас зі своїм склом, ми також тобі допоможемо :) Варто відзначити, що в Техно Їжаку ми вже наклеїли більше 2-х мільйонів захисних стекол, а деякі співробітники - понад 10 тисяч!

У нашому магазині можна вибрати будь-яку категорію скла - бюджетне, середньої категорії і ТОП. Будь-який вид такого захисту не гарантує тобі, що надовго залишиться цілим. Швидше навіть навпаки, він створений, щоб розбитися і врятувати від смерті дисплей. Поміняти весь екран в сервісному центрі буде куди дорожче, ніж переклеїти аксесуар.



675ezh|864х452 копия.jpg

Ми також даємо гарантію 14 днів, 1 місяць або 3 місяці, в залежності від моделі захисту. Але гарантією можна скористатися лише у випадку заводського браку, а не фізичного пошкодження.

Ну ось і все, тепер ти можеш називати себе справжнім експертом в захисних стеклах. Якщо раптом вирішиш наклеїти собі нове, заходь до нас в Техно Їжак! Ми допоможемо :)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар