Як створити розумний плейлист на Apple Music

Зміст

У перевазі власних плейлистів над рекомендованими Apple Music, безсумнівно, присутній елемент творчості. Але створення списку улюблених пісень пов'язане з їх додаванням вручну. Проблему вирішить функція динамічних підбірок, яка відбере найкращі пісні з твоєї медіатеки за певними критеріями. Про те, як створити розумний список відтворення на Mac, iPhone або iPad, а також про редагування, перейменування та видалення динамічних підбірок розповім у цій статті-інструкції. Поїхали!


Створення динамічної підбірки

Почну з комп'ютерів Mac. Там ця опція реалізована повною мірою. Перед тим, як перейти до процесу створення розумного плейлиста, упевнися, що на твоєму маку версія не старша за macOS Catalina 10.5.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Спеціальна ціна-24%

Ну що ж, можна починати:

  1. Розгорни Launchpad і відкрий програму «Музика».
  2. Далі у верхньому рядку меню наведи на «Файл».
  3. У списку, що відкрився, натисни на «Нова».
  4. Серед запропонованого клікни на «Динамічна підбірка».

Готово! Можна приступати до призначення критеріїв вибору композицій. У гру вступає схема з кількох правил. Перше і головне стосується встановлення жанру, виконавця, року випуску пісні, рейтингу і багато чого іншого. Потрібно вибрати щось одне з величезного списку. Потім додати ключове слово пошуку, наприклад, «Punk». Далі можна задати обмеження за кількістю пісень у добірці, часом її звучання і розміром.

Щоб динамічна підбірка оновлювалася в автоматичному режимі, слід активувати опцію «Оновлення в реальному часі». Таким чином, треки, що заливаються тобою в медіатеку і відповідають критеріям, потраплятимуть у розумну добірку. Або, навпаки, будуть зникати в міру видалення з основного ресурсу.



ti 864x452.png

Правил може бути кілька, їх легко додати, натиснувши на «+» у правому верхньому куті. Якщо ти відчуваєш, що завершив налаштування, можна натиснути на «OK». Свій плейлист ти побачиш у розділі «Усі підбірки» зліва.

У випадку з iPhone і iPad все не так прозаїчно, адже функції «Динамічної підбірки» там просто немає. Нічого страшного, можна скористатися епловським застосунком Shortcuts.

Спеціальна ціна-13%
MTUW3
47 999 ₴
41 699 ₴
1 042 $
-5%
Z18R000T1/Z18S0005K/Z18R000PS
94 290 ₴
89 799 ₴
2 245 $

Для цього виконай низку кроків:

  1. Створи новий ярлик і дай йому ім'я.
  2. Потім натисни на «Додати дію».
  3. У пошуковому рядку введи «Музика».
  4. Прокрути список до «Знайти музику».
  5. Додай критерії сортування.
  6. Активуй повзунок ліміту пісень.
  7. Внизу екрана введи «Музика» в рядку пошуку.
  8. Вибери «Створити підбірку» і назви її.
  9. На панелі інструментів клавіатури знайди «Запитувати щоразу».
  10. Тисни на «Готово».

Можна зробити простіше й отримати вже створену швидку команду, таку як ця. Яку також можна оптимізувати під себе. А ще для щоденного оновлення активувати опцію «Автоматизація».


Редагування динамічних підбірок

Навіть не намагайся займатися додаванням або видаленням треків у самой динамічній підбірці. Це неможливо. Збільшення або зменшення добірки вирішується зміною критеріїв вибору. Для цього потрібно натиснути на «Редагувати правила» і потім на «OK».

-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

Позиції ж пісень у розумному плейлисті можна змінювати на свій розсуд. Досить пройти шляхом «Перегляд» – «Сортування» – «Порядок у підбірці».


Перейменування динамічних підбірок

Для того, щоб перейменувати свою розумну добірку на комп'ютері Mac, відкрий застосунок «Музика» і вибери динамічну підбірку збоку. Потім клікни на її назву лівою клавішею миші та відредагуй її. В iPhone зміни назву розумного плейлиста у застосунку Shortcuts.


Видалення динамічних підбірок

Видалити набридлу динамічну підбірку простіше простого. Виділи її в бічному меню і натисни на клавішу «delete» на клавіатурі. І так, переживати щодо пісень, які складали добірку, не варто. Усі вони продовжать «жити» у твоїй медіатеці.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар