Як видалити оновлення iOS та звільнити місце в пам'яті iPhone


Користувачі Android-пристроїв вічно борються з непотрібними файлами прошивки, які займають на пристрої зайве місце. Власникам гаджетів від Apple ця проблема не знайома. Зазвичай, зайві файли оновлення операційної системи на iPhone видаляються автоматично.

Апгрейд може залишитися в пам'яті тільки тоді, коли користувач не хоче його встановлювати. Але навіть в цьому випадку файл з оновленням можна легко знайти та видалити. На жаль, раз і назавжди відмовитися від оновлення це не допоможе, але дозволить звільнити значну кількість пам'яті. Що особливо актуально з iPhone на мінімалках.


Як видалити непотрібний апгрейд iOS

Твердо вирішивши, що тебе влаштовує поточна версія iOS, перейди в меню Налаштування – Основні – Сховище iPhone. У списку встановлених додатків пошукай файл невстановленого оновлення. У нього немає конкретно місця в списку, він може розташовуватися між будь-якими додатками в залежності від того, скільки важить і чим у тебе зайнята пам'ять на iPhone.



ezh|864х452.png

Після того, як знайдеш потрібний файл, тапни на іконку. У новому вікні натисни «Видалення оновлення» та підтвердь дію. Далі доведеться трохи почекати до повного видалення.

Цей спосіб допоможе звільнити пам'ять від непотрібних даних, а також позбутися від завантаженої прошивки, якщо ти не хочеш її встановлювати. Доречі, в цьому ж розділі налаштувань можна подивитися скільки займають інші додатки і позбутися від зайвих даних. Ми рекомендуємо перевірити свій пристрій, раптом на ньому зберігається непотрібний файл.

У тому випадку, якщо передумаєш і захочеш все ж оновити свою iOS, перейди в Настройки – Основні – Оновлення ПО.

На жаль, повністю заблокувати хмарні оновлення не вийде. Справа в тому, що нещодавно розробники видалили таку можливість. Але поки все ще можна, як і раніше, відтягувати установку.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті