Як вибрати електронну книгу? Або, як я підбирав свою бібліотеку у кишені

Ще минулого року, з приходом першого локдауна, у мене з'явилося багато вільного часу. Упевнений, так сталося не тільки у мене :) І якщо спочатку я вирішив, що можна нарешті трохи відпочити і привести старі справи до ладу, то з часом стало нестерпно нудно проводити день за днем у квартирі, тому я почав багато читати.

Правда незабаром вся моя невелика домашня бібліотека закінчилася. І я почав замовляти нові книги в інтернет-магазинах і навіть обмінювався з друзями. Дійшло до того, що до кінця весни у мене закінчилося вільне місце на полицях і підвіконнях.



ezh|864х452-1.jpg

Потім настала пауза, я знову вийшов працювати в офіс і трохи стих до читання. Але ось настав другий великий локдаун і знову понеслося... Куди складати книги далі я не знаю, тому вирішив нарешті купити собі одну останню – електронну книжку.

Чому електронна книга – це незамінний гаджет

Раніше я пробував читати на телефоні та планшеті. Але виявилося, що на обох пристроях робити це не дуже зручно. На смартфоні сильно втомлюються очі. Читати стає просто неможливо, незважаючи на всілякі фішки типу "Нічного режиму" чи "Імітації чорнила".

Приблизно така ж картина і з планшетом. Він швидко розряджався через постійно включений дисплей. Плюс до всього, в сонячний день на підвіконні або в сквері біля будинку яскравості екрану не вистачає, щоб розрізнити всі літери. Мій висновок – ці пристрої зовсім не призначені для даного завдання.



ezh|864х452-2.jpg

І я почав шукати рішення. Знайшов досить швидко. В електронних книгах всіх цих проблем немає. Вони спеціально розроблені для читання. А тому можуть дуже довго працювати, витрачаючи мінімум заряду батареї. Дисплеї створені таким чином, щоб бути максимально схожими на аркуш паперу з надрукованими літерами.

Сторінки й текст добре видно і при сонячній погоді, і в темряві ночі. Плюс більше ніяких стопок на підвіконні та постійних витрат на паперові книги. Купив один раз, а користуєшся роками! Загалом я остаточно вирішив брати.

Як вибрати електронну книгу

Спочатку я почав моніторити, що взагалі зараз є на ринку електронних книг. Зізнаюся, цей процес зайняв досить багато часу. Але врешті я знайшов три кращі моделі на ринку від різних виробників і вибирав між ними. На що я звертав особливу увагу і що в результаті вибрав – зараз розповім.

Габарити електронних книг

Пристрої з великими дисплеями більше підходять для використання вдома. Таким є PocketBook 1040 InkPad X з якісним 10,3-дюймовим екраном. На ньому зручно гортати не тільки романи, а й серфити по новинним сайтам чи переглядати журнали.


Та носити з собою його буде не дуже зручно. Звичайно, у великий рюкзак він поміститься, але точно не в кишеню куртки або дамську сумочку дівчини. Та й діставати цього велетня в громадському транспорті буде незручно. А я шукав книгу не лише на час локдауна.

10 075 грн
8 999 грн
$318

Саме через це я розглядав ще AirBook Pro 8S та Kindle Oasis 10th Gen. У першого розмір дисплея дорівнює 7,8 дюймам, а у другого і того менше – 7 дюймів. Ці моделі підійдуть як для домашнього використання, так і для подорожей. Хоча б невеликих – з будинку на роботу і назад.


До того ж такі розміри мені здалися найбільш підходящими, адже більшість паперових книг мають приблизно такі ж габарити.

Підтримувані формати

Також варто звертати увагу на те, які формати текстових документів підтримує пристрій. Всі три моделі з цього матеріалу можуть запустити більшість популярних форматів за замовчуванням, без будь-яких додаткових маніпуляцій з прошивкою.

Крім тексту вони можуть також програвати аудіокниги. У гаджетах є підтримка Wi-Fi і Bluetooth. Це означає, що можна завантажити всю бібліотеку прямо на пристрій з вбудованого браузера. І навіть слухати аудіокниги через Bluetooth-навушники або колонку. У цьому раунді бойова нічия!

Операційна система

Зазвичай виробники "читалок" встановлюють свої версії прошивок. Це не грає величезну роль, адже на будь-якому подібному гаджеті можна читати. Але кожен користувач був би не проти отримати додаткові функції від свого пристрою.



ezh|864х452-3.jpg

Наприклад, AirBook Pro 8S працює під управлінням Android. А значить – на неї можна встановлювати додатки з фірмового магазину Google. Можна глянути відео на YouTube або зайти на пошту Gmail. Правда все це на чорно-білому екрані. Але інші моделі не можуть похвалитися схожими функціями.

Захист від води

Якщо ти любиш читати у ванній, або збираєшся возити "читалку" постійно з собою – а я не випускаю свою з рук – варто звернути увагу на вологозахист. Kindle Oasis 10th Gen захищена від води за стандартом IPX8 – найкраще з нашої трійки.

Вона не боїться бризок і навіть занурення у воду до 60 хвилин. Правда я б точно не рекомендував би цього робити. Але це її незаперечна перевага над двома іншими представленими пристроями.

Яку електронну книгу я вибрав

Особисто мене підкупив другий варіант – AirBook Pro 8S. Перш за все, через встановлену ОС Android. Величезним плюсом для мене також був екран на 7,8-дюймів. На мою думку, це найзручніший розмір, адже я хочу читати і вдома, і брати книгу з собою. Але це був мій вибір.



ezh|864х452-4.jpg

Якщо ж електронна "читалка" потрібна тобі для інших завдань, ти можеш придивитися до інших моделей. Вони не поступаються обраному мною гаджету, а в деяких характеристиках навіть перевершують його. Нижче я закинув усі ті варіанти, які відбирав, проходячи перший етап вибору своєї електронної книги. Думаю вони тобі знадобляться.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар