Який iPhone купити в кінці 2022?

Зміст

Осіння презентація Apple традиційно привертає на себе купу уваги як шанувальників компанії, так і потенційних покупців нових iPhone. Цієї осені ми отримали новенький флагман лінійки iPhone 14, який багато кого вразив. Пристрої американської корпорації є найбезпечнішими смартфонами на ринку, що і зумовлює їх популярність, проте різноманіття моделей вражає.

Це пов'язано з тим, що при виході нових моделей в магазинах все ще продаються iPhone, що були представлені рік або декілька років тому. Отже, вибрати новенький смартфон Apple не така вже проста задача, але ми постараємося допомоги та відповісти на найпопулярніші питання при виборі нового iPhone.


Нова лінійка iPhone 14

Цю модель точно не назвати бюджетною, проте вона є передбачувано відмінним безпрограшним варіантом, оскільки ти отримуєш повноцінно новий, актуальний і точно найкращий смартфон. Цьогоріч компанія дещо розділила нововведення, зробивши відмінності класичної пари та Pro/Pro Max суттєвіше.



iPhone 14 vs 14 Plus vs 14 Pro vs 14 Pro Max
  iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Процесор A15 Bionic A15 Bionic A16 Bionic A16 Bionic
Дисплей 6.1 дюймовий Super Retina XDR 6.7 дюймовий Super Retina XDR 6.1 дюймовий Super Retina XDR 6.7 дюймовий Super Retina XDR
Частота оновлення 60 Гц 60 Гц 120 Гц 120 Гц
Основна камера 12 +12 Мп 12 +12 Мп 48 + 12 + 12 Мп 48 + 12 + 12 Мп
Фронтальна камера 12 Мп 12 Мп 12 Мп 12 Мп
Дизайн екрану Старий “чубчик” Старий “чубчик” Новий динамічний виріз Dynamic Island Новий динамічний виріз Dynamic Island
Варіанти пам’яті 128/256/512 Гб 128/256/512 Гб 128/256/512 Гб + 1 ТБ 128/256/512 Гб + 1 ТБ

Якщо тобі потрібні дійсно максимальні функції та можливості, якщо ти активно працюєш з фото та відео, то вибір очевидний – iPhone 14 Pro або iPhone 14 Pro Max для любителів великих екранів. Якщо ж тобі просто потрібен потужний і актуальний смартфон з підтримкою фірмових функцій Apple, то варто звернути увагу на iPhone 14 або iPhone 14 Plus.

Версії iPhone 14 Pro та Pro Max вирізняються новітнім потужним процесором, дивовижною камерою на 48 Мп, новеньким дизайном, значно кращою автономністю та швидкістю роботи. Дані характеристики точно зацікавлять блогерів, працівників SMM сфери та реклами, фотографів і просто поціновувачів якісної техніки.


Чи варто взагалі оновлюватися на останню модель?

Це питання є досить неоднозначним і суб'єктивним. По-перше, це залежить від твоїх потреб. Цілком зрозуміло, що новенький iPhone 14 буде крутим варіантом, через його новизну та оригінальність. Проте чи потрібен він звичайному користувачеві, що не претендує на особливі, чітко зазначені вимоги до купівлі?



b1-ezh|864х452.png

По-друге, вибір залежить від бюджету на покупку нового смартфону. Усі нові моделі iPhone мають досить значну ціну, що може бути прийнятною не для всіх. В цьому випадку слід звернути увагу на попередні моделі iPhone, що майже не поступаються флагману в можливостях.


Торішній iPhone залишається актуальним

І лінійка iPhone 13, і лінійка iPhone 12 залишаються актуальними у 2022 році. Так, у флагманів є свлї фішки, але і минулорічні iPhone мають майже всі ті ж можливості. Плюс вони є приємнішими за ціною.

iPhone 13 vs iPhone 12:

  1. Підтримка функції кіноефекту наявна тільки в iPhone 13.
  2. Місткість акумулятора iPhone 13 – 3240 mAh, а в iPhone 12 – 2815 mAh.
  3. iPhone 13 має процесор A15 Bionic, в той час, як iPhone 12 – A14 Bionic.
  4. Стабілізація в iPhone 12 оптична, в iPhone 13 – оптична зі зсувом датчика.


Ідеальний середній варіант

Варто придивитися й до лінійки iPhone 11. Ця модель є більш доступною за ціною і має гарні технічні характеристики. Одинадцятий є однією з найбільш популярних моделей Apple. Саме тут iPhone вперше отримав два об'єктиви, що відкрило новий обрій можливостей для створення фотографій та відео.



b2-ezh|864х452.png

Смартфон має гарний акумулятор місткістю 3110 mAh, подвійну основну камеру 12 + 12 Мп, фронтальну камеру на 12 Мп, підтримку нічного режиму, Slow-Mo, бездротової зарядки, а також доволі якісний дисплей.

Крім моделі iPhone 11, є можливість придбати iPhone 11 Pro і 11 Pro Max. Вони мають чіп A13 Bionic, основний блок камер з трьома об'єктивами, OLED матрицю, варіацію на 512 Гб, трішки збільшену місткість акумулятора.


Чи варто переходити на iPhone з Android?

Це досі залишається розмитим і відкритим питанням, на яке ми не дамо однозначної відповіді. Безспірно, техніка Apple – це про якість і безпеку. Саме через ці параметри наша команда Техно Їжака майже на сто відсотків складається з власників iPhone, MacBook і Apple Watch. Та лише ти можеш вирішити якими гаджетами користуватися і яку операційну систему вибирати. А ми можемо поділитися параметрами, за які свої гаджети вибрали ми.

  • Унікальність. В гаджетах Apple вона полягає у власних операційних системах, створених виключно для техніки компанії. Це унікальний продукт, наповнений власними фішками та перевагами.

  • Безпека. З Apple покупці на 100% можуть бути впевнені у своїй безпеці та захисті смартфона. Компанія сумлінно перевіряє та контролює захист техніки та операційних систем. Особисті дані користувачів для Apple настільки ж важливі, як і власні корпоративні секрети, чи розробки нових девайсів, що ще не вийшли.

    Навіть магазин додатків AppStore контролюється та перевіряється модераторами, щоб мінімізувати можливість завантаження вірусних програм в систему. А інформація користувачів зберігається в захищеній хмарі iCloud, зоб навіть при втраті iPhone ти не втратив особисті дані. За допомогою iCloud можна віддалено заблокувати втрачений iPhone і завантажити їх на новий. При цьому ні у Apple, ні у третіх сторін немає доступу до твого сховища.

  • Дизайн. Всі гаджети компанії виділяються брендовим впізнаваним стилем. А головне – тут немає нічого зайвого! Ні в дизайні гаджетів, ні в операційних системах. Ти просто береш і отримуєш задоволення від користування.

Тож, підводячи підсумки цього матеріалу, хочемо зазначити лише одне: головне – це отримувати задоволення від смартфону, з яким ти проводиш кожен день. А чи купувати флагман, чи попередні моделі iPhone; вибрати Apple чи смартфон на Android – не так вже й суттєво, по великому рахунку. Хоча наша команда свій вибір однозначно зробила ;)



Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар