Характеристики MacBook Pro 14''. Новинка з чіпом M1X вийде вже незабаром

Нещодавно в мережі з'явилися нові подробиці про характеристики майбутнього 14-дюймового MacBook Pro 2021. Подейкують, що Apple представить лептоп для професіоналів вже в жовтні. Він буде працювати на базі найпотужнішого на ринку процесора під назвою M1X. Тепер точно!

Нові подробиці про MacBook Pro 2021

Розробники оснастять ноутбук 64 ГБ оперативної пам'яті і об'ємним SSD-накопичувачем на 512 ГБ. Система-на-чіпі М1Х зможе похвалитися 10-ядерним центральним процесором, а також 16 або 32-ядерною графічною системою на вибір.



864х452_01.jpg

Купертинівці вдосконалять ще і нейронний чіпсет. Тому свіженький Apple M1X повинен стати набагато потужнішим, ніж його попередник М1. Уже на старті продажів лептоп отримає операційну систему macOS 12 Monterey. Зараз прошивка проходить етап бета-тестування.

Що ще відомо про майбутній MacBook Pro 14''

Восени минулого року Apple викотила на ринок MacBook Air і Pro 13'' з революційним ARM-процесором М1. Унікальність М1 полягає в тому, що він створений за тією ж технологією, що і чіпи для смартфонів. М1 виявився найпродуктивнішим і швидким процесором на ринку, обігнавши всі топові чіпсети Intel.

Традиційно в цьому році компанія з Купертіно випустить нову модель MacBook Pro 2021. Очікується, що він з'явиться з новим зовнішнім виглядом і більш просунутою начинкою.

Дизайн

Відомий інсайдер Мінг-Чі Куо впевнений, що нам варто чекати кардинальний редизайн лінійки лептопів. "Прошка" повинна отримати "кутасті" рамки і плоскі грані корпусу. Таким чином, ноутбук буде чимось схожий на iPhone 13.

-5%
Z11C000E4/Z11B0004U/Z11B000EM/Z11C000Z3/Z11C0013N
70 980 ₴
67 599 ₴
1 690 $

Ще одне глобальне нововведення торкнеться екрана пристрою. Китайський експерт стверджує, що розміри дисплея збільшаться, але габарити залишаться попередніми. Розробники зможуть розширити діагональ за рахунок зменшення рамок навколо нього. Очікується, що MacBook Pro обзаведеться як мінімум 15-дюймовим екраном.

Хоча Марк Гурман спростував чутки про зміни в зовнішньому вигляді. Інший інсайдер каже, що ніякого глобального редизайну не буде. Але деякі маленькі апгрейди все-таки з'являться.

Наприклад, зникне Touch Bar. Сенсорну панель над клавіатурою інженери замінять на фізичні кнопки від F1 і до F12. Подейкують, купертинівці визнали цей елемент незатребуваним і не таким зручним, як вони планували на початку.

Роз'єми для підключення

Розробники оснастять ноутбук великою кількістю портів. У їх числі буде HDMI, парочка USB-С, роз'єм під навушники "міні Джек" 3,5 мм і порт для підключення SD-карток.



864х452_03.jpg

Замість звичного гнізда для зарядки Thunderbolt, в гаджеті з'явиться магнітний конектор MagSafe. Раніше він вже використовувався в яблучних лептопах, а потім навіть мігрував в iPhone 13.

Якісний екран mini-LED

Ходять чутки, що розробники Apple збираються впровадити в MacBook Pro дисплей, виготовлений за технологією mini-LED. Завдяки неї якість картинки стане ще краще, а кольори більш насиченими і яскравими. Такий же екран встановлений в останньому iPad з чіпом М1.

Характеристики MacBook Pro 2021:

  • Процесор: М1Х;

  • ОЗУ: 64 ГБ;

  • Дисплей: mini-LED, 15-дюймовий;

  • Порти: Thunderbolt 4, mini Jack 3,5, HDMI, роз'єм для читання SD-карток;

  • Touch Bar: немає;

  • Touch ID: в клавіатурі;

  • Тип клавіатури: "ножичний";

  • Зарядка: MagSafe.

Судячи з усіх витоків і прогнозів, MacBook Pro 14'' буде дуже цікавим пристроєм. Швидше за все, його представлять на окремій онлайн-конференції до кінця жовтня. Зазвичай Apple розсилає запрошення на івент за тиждень. Так що користувачам залишається тільки чекати.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі MacBook Pro:
Коментарі
Додати коментар