Найкращі освітні застосунки для дітей в App Store

Зміст

Ігри для iPhone завойовують дедалі більшу популярність не тільки серед дорослих, а й серед найменших користувачів «яблучних» смартфонів. І якщо для перших пограти – значить відволіктися і добре провести час за захопливим заняттям, то для других за умови правильного добору гра може стати повноцінним інструментом розвитку. Від дрібної моторики до здібностей логічно мислити та творчо самовиражатися. У сьогоднішньому матеріалі поговоримо про найпопулярніші розвивальні ігри на iPhone для дітей різного віку. Поїхали!


Розвиваючі ігри для дітей 4-5 років

Перший у моєму ТОПі застосунок дозволить твоєму чаду доторкнутися до світу образотворчого мистецтва в максимально ненудній формі. Програма Drawing for kids Games від команди українських розробників Bini Games перетворить процес малювання на цікаву гру, в якій кожен намальований персонаж дивовижним чином приходить у рух. Жаба набуває здатності стрибати, метелик – літати, а їжачок – згортатися в клубочок.



ti 864x452 1.png

Натискаючи на кнопки, дитина може грати зі створеним нею малюнком. І все це супроводжується звуковими ефектами та кумедною анімацією. У рамках програми маленьким художникам пропонується ціла купа можливостей:

  • понад 100 персонажів, систематизованих за категоріями;
  • понад 300 анімованих ефектів і звуків;
  • збереження своїх творінь;
  • простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

Завдяки Drawing for kids Games у дитини розвивається як уява та просторове мислення, так і дрібна моторика. Ніколи ще малювання не було настільки захоплюючим. І хто знає, може якраз саме цей застосунок стане першою сходинкою для майбутнього 3D дизайнера й аніматора.



ti 864x452 2.png

Ще одна розвивальна програма для дітей називається Чомуняшки і спрямована на вивчення української абетки. Причому як з точки зору правильної вимови літер, так і їх написання. Головна героїня на допомагає вивчати алфавіт весело і легко. Дитині пропонуються ігри з відгадуванням зображених тварин, а також повторення пройденого матеріалу і відстеження прогресу. Весь процес побудований так, щоб малюк повною мірою сконцентрувався на виконанні завдань.

Спеціальна ціна-9%
MU773
54 999 ₴
49 799 ₴
1 245 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Застосунок дає змогу розвинути пам'ять, дрібну моторику, увагу та більше дізнатися про тваринний світ. А найважливіше, це те, що «Чомуняшки» з малих років прищеплює любов до рідної мови.


Як завантажити ігри на Айфон?

Ігри на iPhone завантажуються так само, як і будь-який інший застосунок, – в еплівському магазині App Store. Єдине що, перед встановленням тієї чи іншої іграшки зверни увагу на вікові обмеження і чи «вписується» твоя дитина в них. Ну а я продовжую найкращими прикладами ігор для хлопчиків.


Ігри для хлопчиків

У розділі «Пригоди» на App Store цей застосунок по праву посідає перше місце і водночас із цим є вибором редакції «яблучного» магазину застосунків. Мова про мобільну версію Minecraft. Гра розвиває креативне мислення, здатність творити та жагу до подорожей. Від створення простого будинку до цілих світів – у Майнкрафті можливо все.



ti 864x452 3.png

Крім режиму творення в грі присутній і режим виживання. Дитина може створювати обладунки та різні види зброї, адже небезпечні моби не дрімають. Підкорення гір, розкопування копалень у пошуках дорогоцінних жил та інша хлоп'яча романтика чекає на твого сина в застосунку Minecraft для iPhone.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

Друга гра Where's my water? 2 від всесвітньо відомої компанії Disney належить до категорії «Головоломки». Проходячи безліч рівнів разом із кумедними героями-крокодилами, дитина познайомиться із законами фізики, дізнається, як поводяться вода, пар і лід у різних умовах.



ti 864x452 4.png

Розробники подбали і про підказки на той випадок, якщо черговий етап гри здасться занадто складним для юного шукача.


Ігри для дівчаток

Як це не дивно, але ігор для дівчаток ніяк не менше, ніж для хлопчиків. І одна з них – це My Talking Angela, – таке собі тамагочі на сучасний лад.



ti 864x452 5.png

Суть гри полягає в догляді за головною героїнею, кішечкою на ім'я Анжела, і всілякій участі у веденні списку її повсякденних справ:

  1. Накладення стильного макіяжу.
  2. Підбір модного одягу і взуття.
  3. Танці.
  4. Купання та годування.

Природно, краса вимагає вкладень, тому для заробляння віртуальних грошей доведеться проходити захоплюючі рівні. З чим твоя дочка впорається із задоволенням!

А ця гра чимось схожа на Minecraft. Мова про Aha World. Застосунок пропонує цілу низку локацій, можна створити свій власний дім і повністю його обставити, готувати цікаві страви в незвичному ресторані або слідкувати за чистотою в місті. А також придумати купу історій з оригінальними персонажами.



ti 864x452 6.png

Aha World не тільки розвиває уяву, а й допомагає майбутній господині правильно організувати простір свого житла і дає розуміння участі в суспільному житті.


Ігри для немовлят на Айфон

ТОП ігор для дітей від двох років відкриває застосунок Toddler Game. Гра містить 64 простих завдання для розвитку базових навичок, пов'язаних із координацією рухів, дрібною моторикою та візуальним сприйняттям.



ti 864x452 7.png

На восьми локаціях дитина зіткнеться з різними міні-іграми: сортування предметів за розміром, формою та кольором, проста лічба на 1, 2, 3 і суперпрості головоломки на координацію рук і очей. І все це без найменшого натяку на рекламу.

Ще один застосунок для геймерів 2+ називається Веселі тварини і допомагає не тільки дізнатися, який вигляд має білий ведмідь або пінгвін у природних умовах проживання (а не в зоопарку), а й почути як звучить кішка або корова. Малюк також дізнається, що їдять звірі, адже їх можна годувати.



ti 864x452 8.png

Елементи гри інтерактивні та починають рухатися при дотику. І останнє, оскільки гра від українських розробників, у ній присутнє озвучення українською.


Застосунки на телефон і планшет для дитини підліткового віку

The Room Pocket – класичний застосунок-головоломка для дітей від 9 років, у якому деталізована графіка сусідить з атмосферним звуковим супроводом, сповненим таємничості.



ti 864x452 9.png

Під час гри маленький розгадувач має проходити кімнати-рівні. У кожній з них міститься скринька з потайними відсіками та підказками. Терпіння, увага та логіка – ось що розвиває ця продумана до дрібниць головоломка.

Друга й остання в цьому блоці та в статті гра називається Brothers: A Tale of Two Sons. Вона не просто про захопливі пригоди двох братів і труднощі, які вони долають у пошуках «Води життя» – еліксиру для їхнього хворого батька.



ti 864x452 10.png

Гра радше про дружбу та взаємодопомогу, але не без розвивальних завдань. Герої на своєму шляху розгадують головоломки, б'ються з ворогами і використовують унікальні якості один одного.

-12%
MU173
41 999 ₴
37 159 ₴
929 $
-16%
MLPK3
27 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Як бачиш, розвивальні ігри на iPhone доступні практично для будь-якого віку. І, звичайно ж, усі вони спрямовані на одне – зробити процес розвитку твого чада максимально захопливим і, звісно ж, продуктивним.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Dmytro Chornyi, 12.12.2023 12:00:07
Дякую, пізнавально.
My Talking Angela дуже сподобалася моїй доньці.
Додати коментар