Порівняння продуктивності MacBook M1 Chip та Intel Core i9

10 листопада компанія Apple представила нам два нових MacBook на основі власного процесора Apple M1. На презентації розробники запевняли нас у тому, що нові чіпсети в усьому перевершують попередні від Intel. Чи так це насправді? Розбираємося.

Перші тести продуктивності Apple M1

Фахівці авторитетного видання MacRumors вже встигли перевірити революційні процесори М1 в синтетичному тесті від Geekbench 5. Подібний тест перевіряє різноманітні пристрої на продуктивність і ставить свою оцінку. Geekbench 5 є незалежним від інших компаній, тому ми можемо довіряти результатам перевірки.



ezh|864х452-1.jpg

Згідно бенчмарку, процесор М1 в MacBook Air дійсно перевершує всі існуючі комп'ютери Мас по продуктивності. У одноядерному режимі MacBook Air M1 Chip набрав 1687 балів, обігнавши всі інші пристрої на macOS. У багатоядерному режимі ноутбук зайняв 4-е місце після iMac 2020 та iMac Pro 2017 – 2019, набравши 7433 бали.

І це навіть занадто хороший результат. Адже, MacBook Air – це лептоп для простих домашніх і робочих завдань. Він не повинен змагатися з кращими стаціонарними комп'ютерами від Купертіно. А з огляду на те, що в ньому навіть немає вентилятора для охолодження, такі високі показники це справжня магія від Apple.

Але головне, що "повітряний" ноутбук в одноядерному і багатоядерному режимі працює набагато швидше 16-ти дюймового MacBook Pro 2019 з 8-ми ядерним процесором 9-го покоління Intel Core i9. Однак, торішня модель Pro сильно виграє в плані графічного процесора, тому що в ньому є дискретний графічний процесор високої потужності.



ezh|864х452-2.jpg

MacBook Pro M1 Chip теж не відстає від своїх братів. У одноядерному режимі він отримав рекордні 1714 балів. Це найкращий показник з усіх Мас. У багатоядерному режимі його результат склав 6802 бали.

З огляду на те, що в ньому повноцінна система охолодження і більш продуктивний графічний процесор, в складних завданнях він покаже себе набагато краще, ніж MacBook Air. Але це й не дивно, адже лінійка Pro створена для найскладніших завдань.

До речі, ще одна новинка цієї осені Mac Mini з чіпсетом M1 також виявився досить потужним комп'ютером. У одноядерному режимі він набрав 1682 бали. Ну а в багатоядерному отримав 7067.

Висновки

Як ми бачимо, Apple створила дійсно кращий процесор на ринку. Синтетичні тести показують, що Apple Silicon M1 потужніший за всі інших чіпи, які коли-небудь використовувалися в Мас. Я не маю жодного сумніву, що і на практиці вони виявляться самими продуктивними чіпсетами.



Без назви-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар