Новий HomePod 2 Gen. Друга (не)презентація Apple 2023

Зміст

Вау! А ось і ще одна несподівана новина. Після неочікуваного релізу MacBook 2023, Apple не зупинилася і викотила новий HomePod – легендарну смарт колонку тепер вже другого покоління.

І це наступного дня після (не)презентації новеньких професійних MacBook Pro з 14 та 16-дюймовими екранами на чіпах M2 Pro та M2 Max, а також супер потужного Mac mini на чіпах M2 та M2 Pro! До речі, стаття про новинки вже у блозі Техно Їжака.

Вражаюча швидкість видачі релізів! Навіть боюся припустити, що купертинівці представлять на своєму традиційному весняному івенті. І поневолі почав замислюватися, чи відбудеться він загалом? Та зараз не гадатимемо на кавовій гущі, подивимося навесні.

Тим не менш, Тім Кук і команда здатні дивувати і без офіційних презентацій, і останні кілька днів – яскраве підтвердження цього. Про новий HomePod, звук, дизайн і функціонал розповім у цій статті. Поїхали!


Культовий дизайн HomePod

Так, саме так, культовий! Оновлена велика колонка HomePod 2 зовні дуже схожа на першу модель 2018 року, яка була знята з продажу минулого 2021 року.





Introducing the all-new HomePod | Apple

Але давай розберемо, що ж у ній нового? Габарити, порівняно з попереднім поколінням, практично не змінилися. Використовується та ж сітчаста (та досить марка в білому кольорі) акустична тканина, яка тепер на 100% піддається переробці. Вага гаджета скоротилася на 200 грам, з 2,5 кг до 2,3 кг.

Сенсорна поверхня на верхній частині HomePod 2 трохи втоплена і тепер освітлюється від краю до краю, як у HomePod mini. Новий гаджет представлений у двох кольорах – White та Midnight, ганчіркові кабелі живлення мають відповідні колонкам кольори.


Якісний звук HomePod 2

HomePod 2 Generation забезпечує неймовірну якість звуку з багатими глибокими басами, природним середнім діапазоном і деталізованими високими частотами – це цитата з сайту Apple. Але ми з нею повністю згодні.





Все про нові MacBook Pro 14ʼʼ і 16ʼʼ M2, Mac mini M2 та HomePod 2 за 6 хвилин | Техно Їжак

А якщо конкретніше, на нас чекають:

  • Спеціально розроблений низькочастотний динамік вуфер із великим ходом.

  • Потужний драйвер, що приводить у рух діафрагму на 20 мм.

  • Вбудований мікрофон із еквалайзером низьких частот Bass-EQ, що динамічно налаштовує низькі частоти у реальному часі.

  • Масив із п'яти динаміків твітерів, що оптимізують високі частоти для відтворення детального, артикульованого звуку з високою чіткістю.

Нічого собі набірчик! Та далі більше.


Технологія розпізнавання приміщенняHomePod 2

Завдяки цій технології HomePod 2023 розпізнає відображення звуку від довколишніх поверхонь, щоб визначити, чи знаходиться він біля стіни чи далеко від неї. А потім адаптує звук у режимі реального часу.

Точне управління спрямованістю масиву з п'яти твітерів, що формують промені, поділяє і випромінює прямий і навколишній фоновий звук, тим самим не даючи заглушити вокал інструментальним супроводом.

HomePod 2 відповідним чином налаштовує звук, тому зовсім не важливо, в якій частині кімнати зараз знаходиться колонка. Якість звучання буде відмінною завжди.


Оптимізація акустики HomePod 2

Apple silicon відкриває доступ до передових обчислювальних аудіотехнологій у новій розумній колонці. Використовуючи зворотний зв'язок від нового системного датчика, він запускає складні моделі налаштування в режимі реального часу, щоб зберегти динамічний діапазон і максимізувати акустичні характеристики.

-33%
-17%
MQJ83/MQJA3
17 199 ₴
14 199 ₴
355 $

Новий чіп S7, який прийшов на зміну чіпу Apple A8, у поєднанні з програмним забезпеченням та технологією розпізнавання системи пропонує ще більш розвинений обчислювальний звук, що максимально використовує весь потенціал акустичної системи.


Розширені можливості HomePod 2

Два або більше розумних динаміків HomePod 2 відкривають безліч додаткових функцій. Використовуючи мультирум аудіо з найновішим програмним забезпеченням AirPlay, ти можеш просто сказати «Hi, Siri» або торкнутися верхньої сенсорної частини гаджета, щоб:

  1. Відтворити ту саму пісню на кількох колонках HomePod.
  2. Відтворити різні пісні на різних HomePod.
  3. Використовувати колонки як переговорні пристрої та транслювати повідомлення в інші кімнати.

Але це ще не все. Також можна створювати стереопару з двома колонками HomePod 2 в одному просторі. На додаток до поділу лівого та правого каналів, стереопара відтворює кожен канал в ідеальній гармонії, створюючи ширшу та захоплюючу панораму.


Повна інтеграція HomePod 2 з екосистемою Apple

Надширокосмугова технологія дозволяє передавати на HomePod 2 все, що відтворюється на iPhone – улюблена пісня, подкаст або телефонний дзвінок. Щоб легко контролювати, що відтворюється, або отримувати персоналізовані рекомендації щодо пісень і подкастів, будь-хто в твоєму будинку може піднести iPhone до колонки, і пропозиції з'являться автоматично.

Розпродаж-25%

HomePod 2 також здатний розпізнавати до шести голосів, тому кожен член твоєї родини може прослуховувати свої особисті плейлисти, слухати нагадування та встановлювати події календаря.

Потужний домашній кінотеатр для нового HomePod 2? Легко! Він без проблем з'єднується з Apple TV 4K, а підтримка eARC (сумісний з Apple TV 4K починаючи з другого покоління) дозволяє зробити HomePod аудіо системою для всіх пристроїв, підключених до телевізора.

Крім того, за допомогою Siri можна керувати тим, що відтворюється на Apple TV без допомоги рук. А функція Find My на HomePod 2 дозволяє знаходити свої пристрої Apple шляхом відтворення звуку на втраченому в будинку гаджеті. Ну і насамкінець, пару слів про розумний будинок.


HomePod 2 у центрі розумного будинку

Новий HomePod 2 дозволяє автоматично керувати пристроями для розумного будинку, створюючи автоматизацію. Завдяки вбудованому датчику колонка може визначати та повідомляти тобі температуру та вологість у приміщенні.

HomePod 2 зможе почути сигнали тривоги від датчиків диму та чадного газу. Якщо буде виявлено один із цих сценаріїв, ти отримаєш сповіщення на свої iPhone, iPad або Apple Watch. Така корисна функція буде доступна у весняному оновленні програмного забезпечення.

Старт продажів нової диво-колонки у США розпочнеться 3 лютого. Ну а ти можеш зробити попереднє замовлення цього інноваційного гаджета вже сьогодні на сайті Техно Їжака.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Вибери свій HomePod:
Коментарі
Додати коментар