Про що Apple не розповіла на презентації 7 вересня: приємні сюрпризи в iPhone 14 та рекордна батарея Apple Watch Ultra

Зміст

Нещодавно Apple потішила нас традиційною першою осінньою презентацією, головною новинкою якої стало нове сімейство iPhone 14. Крім смартфонів, купертинівці показали нам кілька свіженьких Apple Watch і оновлені AirPods Pro (2022).

Як завжди, розробникам забракло обмеженого часу на івент, щоб розповісти про всі новенькі фішки та особливості гаджетів. Втім деякі нововведення здалися нам настільки цікавими, що ми вирішили детально розповісти про них.


Що Apple не розповіла про новенькі Apple Watch

Як з’ясувалося вже після презентації, циферблати від Nike в новій операційній системі watchOS 9 перестануть бути ексклюзивними для окремої версії яблучних смарт-годинників з фірмовим спортивним ремінцем. Тобто, після оновлення до останньої версії прошивки їх можна буде встановити на будь-який актуальний Apple Watch.



!01-1-ezh|864х452.png

До слова, купертинівці випустили оновлення операційної системи на усі моделі розумних годинників, починаючи з Apple Watch Series 4. Доволі довгий час Apple Watch Series 3 був одним з найдоступніших в лінійці годинників, але вже трошки застарів і з вересня більше не виробляється.

Якщо в тебе саме ця модель, то можеш замислитись про оновлення пристрою. Найкращим варіантом для покупки звісно є найсвіжіший Apple Watch Ultra з найбільшим 49-міліметровим корпусом та екраном. Доречі, що до нього підходять ремінці від попередників на 44 і 45 мм. Хоча перед івентом деякі інсайдери в цьому сумнівалися.

Ємкість батареї в Apple Watch 2022:

  • Apple Watch Ultra – 542 мАч;
  • Apple Watch Series 8 (45 мм) – 308 мАч
  • Apple Watch Series 8 (41 мм) – 282 мАч;
  • Apple Watch SE 2 (40 мм) – 245 мАч;
  • Apple Watch SE 2 (44 мм) – 296 мАч.

В комплекті з Ultra-версією йде зарядний пристрій з надміцним довговічним кабелем в плетінні. Ця версія смарт-годинника також може похизуватись найбільшою батареєю серед усієї лінійки. Китайські джерела злили інформацію про те, що новинка отримала рекордну місткість акумулятора у 542 мАч. Це на 43% більше ніж в 45-міліметровому Apple Watch Series 8 з місткістю 308 мАч.


Що Apple не розповіла про AirPods Pro (2022)

Свіженька модель Pro-гарнітури отримала новий чіп Н2, який значно покращує звучання треків завдяки тому, що підвищує пропускну можливість та динамічний діапазон. Втім підтримки аудіо найвищої якості в форматі без стиснення Lossless ми так і не дочекались. Зате в AirPods Pro додали підтримку Bluetooth 5.3.



!01-2-ezh|864х452.png

Одразу після представлення новеньких “прошок”, компанія зняла з продажу попередника 1-го покоління. Натомість розробники випустили ще одну версію AirPods 3, яка стала на 10 доларів дешевшою завдяки спрощеному кейсу. Він не підтримує бездротову зарядку та MagSafe. Втім за потреби можна придбати ранню більш прокачану варіацію за старою ціною.

Шах і мат, аферисти! У новій версії iOS 16 з’явилась фіча, яка попереджає користувача про підключення до iPhone неоригінальних навушників AirPods. Щоправда, система не блокуватиме підробку, проте перевірити навушники при покупці все ж стане набагато легше.


Що не розповіли на презентації про iPhone 14

Одразу після презентації компанія з Купертіно зняла з продажу iPhone 11, 13 Pro, 13 Pro Max та сімейство малюків 12 mini. Розробники та маркетологи вирішили, що користувачам потрібні великі смартфони.

Саме тому в лінійці з’явився ще один велетень iPhone 14 Plus, який стане доступнішою та менш прокачаною версією 14 Pro Max. Крім цього, після презентації з’ясувалось, що на ній озвучили ціни на телефони з e-sim, тобто без можливості вставити фізичну “сімку”. Така модифікація iPhone буде продаватися лише на ринку США. Принаймні офіційно і цього року. Вартість на версії з фізичним слотом sim-карти буде трохи вищою. А взагалі цьогоріч цінники на 14 покоління значно відрізнятимуться в різних країнах.



!01-3-ezh|864х452.png

В останній серії смартфонів з’явилась класна фіча безпеки, яка дозволяє відправити екстрене повідомлення по супутниковому зв’язку, якщо ти опинився у небезпеці у віддаленому місці. Вона називається Emergency SOS і запрацює на старті лише в США та Канаді.

Для її втілення Apple розпочала співпрацю з фірмою GlobalStar та виділила вражаючі 450 мільйонів доларів для підтримки супутникової інфраструктури. Втім вже незабаром ще одним партнером яблучників може стати SpaceX Ілона Маска.

Дрібниця, але приємно – в усіх iPhone 14 можна активувати та вимкнути звук увімкнення та вимкнення пристрою. Відповідні налаштування знаходяться в
меню Універсального доступу – розділ “Пробудження і звуки увімкнення та вимкнення. Щоправда ця фішка доступна ексклюзивно тільки для новинок лінійки iPhone 14

Якщо ти вже встановив iOS 16, то міг помітити, що в неї повернулась стара класна фішка тактильна віддача клавіатури. Вона чомусь зникла кілька років тому, хоча була дуже звичною та приємною. Тепер твої пальчики знову відчуватимуть приємну вібровіддачу, коли набиратимеш текст.

І схоже це далеко не всі цікаві нововведення, про які Apple не встигла нам розповісти. Найімовірніше, згодом ми розкриємо ще більше таємниць. І це добре, адже так ще цікавіше. А поки що, пропонуємо ознайомитися з оглядом головних нововведень в новинках:

  1. Підсумки презентації Apple: Про лінійку iPhone 14, Apple Watch 8, ULTRA та AirPods Pro 2.
  2. iPhone 14 Pro та 14 Pro Max: що нового в найкращих смартфонах від Apple.
  3. iPhone 14 та 14 Plus: найкращі технології за доступною ціною.
  4. iOS 16: чому варто оновитися просто зараз.
  5. Apple Watch ULTRA. Garmin напряглись?
  6. Apple Watch Series 8, SE 2. Що нового у порівняння з попередніми моделями.
  7. watchOS 9. Оновлюйся просто зараз! А ми розповімо, чому.

Ну і звісно ж поділись своїми думками щодо новинок у коментарях. А якщо вже вважаєш доцільним оновитися – оформлюй замовлення! Всі новинки доступні у нас на сайті.



Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар