watchOS 9. Оновлюйся просто зараз! А ми розповімо, чому

Разом з iOS 16, 12 вересня Apple офіційно викотив й оновлення для смарт-годинників – watchOS 9. Операційка доступна для всіх, хто має Apple Watch Series 4 і новіші моделі. Забігаючи наперед, скажемо, що ми в захваті від того, що вона вміє! І тобі, звісно, про все розкажемо.

Читай огляд вересневої презентації Apple тут.

Як завжди, watchOS залишається однією з головних причин, чому Apple Watch є найкращим розумним годинником (за показниками продажів Apple Watch ось уже 4 роки поспіль є лідером в індустрії), армія фанатів якого поповнюється з кожним новим релізом.

Ось коротенький список фішок watchOS 9:

  1. Режим низького енергоспоживання
  2. Чотири нові циферблати Apple Watch
  3. Циферблати Nike тепер доступні всім
  4. Відстеження серцевого ритму
  5. Підтримка шести нових мов клавіатури
  6. Відстеження стадій сну
  7. Family Setup додає підтримку HomeKit
  8. Сповіщення для вчасного вживання ліків у новій програмі «Ліки»
  9. Вужчі банери сповіщень
  10. Оновлений додаток «Календар»
  11. Оновлений Dock
  12. Нові швидкі дії з AssistiveTouch

І це далеко не весь список нововведень.


Які моделі Apple Watch будуть сумісні з watchOS 9?

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE 2

На жаль, годинник Series 3, який ще нещодавно активно пушила Apple як найдоступніший, уже не підтримує оновлення. Але ми вважаємо, що це не біда, а просто привід порадувати себе новеньким гаджетом!


Нові функції watchOS 9


Нові яскраві циферблати watchOS 9

У watchOS 9 доступно чотири нових циферблати:

  • Оновлений астрономічний циферблат тепер показує розміщення хмар і зоряну мапу.
  • Місячний циферблат показує фази Місяця в реальному часі. Це дає користувачеві можливість стежити за місячним календарем. Дуже важливе оновлення, наприклад, для тих, хто сповідує іслам або юдаїзм.
  • Циферблат «Дозвілля» – анімований, а його дизайн створено чиказькою 2D/3D художницею Джої Фултон. Колір тла цього циферблата можна змінювати.
  • Циферблат «Мегаполіс» має особливий шрифт – за обертом коронки Digital Crown його стиль і розмір цифр динамічно змінюються.

Це ще не все – більшість старих циферблатів теж отримали оновлення, а на циферблаті «Портрети» тепер можна додавати портрети собак і котів та пейзажі й змінювати колір тла чи всієї фотографії.


Біг у watchOS 9 та інші функції тренувань

Що б хто не казав, Apple Watch переконливо конкурують із найкращими спортивними годинниками. Нова watchOS 9 ще краще контролюватиме твої тренування та прогрес.



!01-1-ezh|864х452.png

Рухи, довжина кроку й час контакту з землею тепер відображатимуться в реальному часі. А якщо ти часто бігаєш одним і тим же маршрутом, Apple Watch автоматично зможе порівнювати твою поточну ефективність із попереднім забігом.


Моніторинг пульсу з watchOS 9

Ще одним важливим оновленням для відстеження тренувань з Apple Watch є моніторинг пульсу. Відстеження частоти серцевих скорочень допоможе отримати інформацію про рівні інтенсивності тренувань та про те, наскільки добре ти тримаєш баланс між навантаженням та відновленням.


Fitness+ в watchOS 9

Тепер ніщо не відвертатиме твоєї уваги від вправ, адже можна переглядати поради щодо тренування прямо на годиннику або транслювати їх на екрани сумісних телевізорів і пристроїв сторонніх розробників.


Тріатлон з watchOS 9

І, нарешті, сюрприз для любителів тріатлону! Нова програма Multisport вміє автоматично перелаштовуватись, залежно від активності, між плаванням, їздою на велосипеді та бігом.


Міцний сон з watchOS 9

З watchOS 9 ти знатимеш усе про те, як спиш! Програма Sleep, використовуючи інформацію, зібрану акселерометром і монітором серцевого ритму, тепер має змогу більш точно визначати, на якій стадії сну ти перебуваєш. А на ранок надасть повну інформацію про те, скільки часу ти провів на кожній стадії за ніч. Ця фіча допоможе скоригувати сон так, щоб справді висипатись і бути суперпродуктивним вдень.



!01-2-ezh|864х452.png

А щасливі власники Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra зі зчитувачем температури шкіри зможуть отримувати ще більше інформації про свій сон.


Більше не забудеш про важливе

Як часто в житті ми забуваємо випити вчасно пігулку чи вітаміни? Новий додаток «Ліки» більше цього не допустить! Тепер можна налаштовувати та отримувати нагадування про вживання ліків прямо зі свого зап’ястка, контролювати курс лікування і, за потреби, ділитись інформацією з іншими (читай: з лікарем).


Assistive Touch в watchOS 9

Роби все одним рухом! Відтепер ще легше запустити або призупинити відтворення відео, аудіо чи тренування, робити фотографії в програмі «Пульт для камери» й перемикатися між мапою й покроковим маршрутом в програмі «Мапи». А ще – можна підʼєднувати Bluetooth-клавіатуру до Apple Watch і керувати годинником з iPhone через AirPlay або взагалі голосом.


Компас в watchOS 9

Оновлена програма «Компас» містить більше детальної інформації та надає можливості масштабування. На циферблаті тепер можна дивитись і аналоговий компас, і значення пеленга й напрямку в цифровому форматі.


Режим низького енергоспоживання watchOS 9

Цю фішку було анонсовано разом з Apple Watch Series 8, але вона доступна для всіх пристроїв, сумісних з watchOS 9. Режим низького енергоспоживання вимикає певні функції, щоб подовжити час роботи батареї Apple Watch, але при цьому основні функції годинника продовжують працювати.



!01-3-ezh|864х452.png

Щоб увімкнути режим низького енергоспоживання, просто проведи пальцем угору по центру керування та торкнись бульбашки відсотка заряду акумулятора.

Тож, як бачимо, оновлена watchOS 9 заслуговує на те, щоб встановити її негайно. Багато крутих функцій для здоров’я, спорту та комфорту не залишать байдужим нікого. А новенькі циферблати – то взагалі ТОПчик! Оновлюйся й насолоджуйся.



Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар