Про iPadOS 15 у деталях

Нова версія операційної системи для яблучних планшетів iPadOS 15 перейняла більшість крутих фішок у iOS 15 і iOS 14. Наприклад, бібліотеку додатків і можливість розміщувати віджети в будь-якому місці робочого столу.

Однак розробники Apple внесли і багато інших унікальних нововведень. Мабуть найцікавішим з них стало додаток Swift Playgrounds. Воно дозволяє створювати мобільні додатки безпосередньо на iPad. Які ще функції з'явилися – зараз розповімо.

Що нового в iPadOS 15

Багатозадачніть. Розробники оновили режим Split View. Він потрібен для того, щоб працювати з кількома програмами одночасно. У новій версії прошивки всі активні програми знаходяться в спеціальному меню, яке відкривається свайпом з нижньої частини екрану вгору.

Щоб відкрити програму в режимі Split View, необхідно просто змахнути непотрібну програму вниз і відкрити новий сервіс прямо з робочого столу.



864х452_01.jpg

Віджети. iPadOS 15 перейняла фішку розміщення віджетів на робочому столі з iOS 14. Тепер можна виносити віджети на будь-який робочий стіл і виставляти їх поруч з іконками програм.

App Library. Це ще одна функція, яка дісталася iPad від яблучних смартфонів. У розділі App Library можна відшукати всі встановлені на пристрої програми. Допоміжний алгоритм Smart Stack сортує додатки з однакових категорій по папкам.

Швидкі нотатки. У новенькій версії операційки стане ще простіше швидко записати щось важливе за допомогою Apple Pencil або віртуальної клавіатури. Для цього достатньо свайпнуть по дисплею пальцем з правого нижнього кута.



864х452_02.jpg

Переклад. Переводити елементи тексту з іноземної мови тепер можна у всіх стандартних програмах. Цю фішку можуть додавати і сторонні розробники. В однойменному додатку з'явилася функція "Автоматичний переклад", вона переводить все сказане обом співрозмовникам без зайвих натискань на кнопки в режимі реального часу.

Розробка додатків. Купертинівці оснастили iPadOS класним софтом Swift Playground. Він потрібен для того, щоб створювати додатки прямо на iPad. Написаний в мобільному інструменті код розпізнається навіть у програмі Xcode на Мас. Однак Swift Playground призначений скоріше для навчання програмуванню, ніж для професійної роботи.


У iPadOS 15 також з'явилося дуже багато нововведень з iOS 15. Наприклад, перероблений FaceTime, режим фокусування і оновлені Повідомлення. Щоб дізнатися більше про них, рекомендуємо прочитати докладний матеріал про iOS 15 за цим посиланням. Ну а ми нагадаємо про всі ці фішки коротко.

Інші фішки iPadOS 15:
  • У FaceTime стало можливим ділиться своїм екраном зі співрозмовником і навіть разом дивитися серіали, фільми і слухати музику. Крім цього, можна планувати дзвінки в календарі і давати їм унікальні посилання. Підключатися до розмов по FaceTime можуть навіть користувачі Windows або Android.
  • Memoji обзавелися одягом і головними уборами. Аксесуари можна вибирати і налаштовувати. Крім цього, до "мімодзі" можна додати різнокольорові волосся, кисневі трубки і м'які шоломи.
  • Фокусування допоможе зосередитися на навчанні, роботі або відпочинку. Цей режим відключає зайві повідомлення, щоб власник планшета на них не відволікався.
  • Повідомлення стали зручніше. Значки додатків стали більше, з'явилися фотографії контактів. Кожен день користувачеві приходить зведення сповіщень, яке можна гнучко налаштувати. Найважливіші повідомлення відображаються зверху, непотрібні розташовуються внизу списку.

iPadOS 15 можна встановити вже зараз. Фінальна збірка працює цілком стабільно, поки що нарікань від користувачів не було. Так що оновлюватися на свіженьку версію прошивки можна зі спокійною душею.


Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар