Все про Shazam. Плюс нові функції

Для початку, для тих, хто досі не знає, що це – поясню. Shazam – це просто чудовий сервіс розпізнавання музики для iPhone, iPad, Apple Watch, Android-смартфонів та навіть Mac та PC.

Почув крутий трек в таксі по дорозі на роботу? Просто запусти Shazam і він знайде його! Навіть якщо почує лише маленький шматочок. Але не тільки знайде, але й запропонує додати в медіатеку Apple Music або Spotify.

Прослухав трек – додав в медіатеку – насолоджуєшся. Ось так ось просто і без додаткових зборів. Так-так, абсолютно безкоштовно. А з 2017 року, коли Apple поглинула сервіс за 400 мільйонів доларів, з нього була вилучена вся реклама. Просто перфект!



ezh|864х452-1.png

Але сьогодні, будучи частиною яблучної корпорації, сервіс Shazam продовжує розвиватися і ще більш глибоко інтегруватися в екосистему Apple. І якщо раніше ти міг запитати Siri: «що це за пісня?» – і голосовий помічник запускав Shazam для пошуку, то тепер можна навіть не чіпати Siri.

Як запустити Shazam подвійним тапом по iPhone?

У iOS 14, крім безлічі інших крутих функцій, з'явилася одна, на перший погляд, не найбільш затребувана. Але я б з цим посперечався.

«Додаткова сенсорна кнопка», як її прозвали обивателі, дозволяє запускати подвійним або потрійним тапом по задній поверхні iPhone деякі вбудовані в iOS 14 функції або створені користувачем раніше команди.

Щоб налаштувати, перейти: Параметри – Спецыальны можливосты – Дотик.



ezh|864х452-2.png

У мене, наприклад, на подвійний тап налаштований швидкий запуск програми Камера, а на потрійний – команда для пошуку прослуханої композиції в Shazam і автоматичного додавання треку в медіатеку Apple Music. Дуже зручно!

Щоб додати собі, зайди в додаток Команди – Галерея і додай собі команду «Знайти в Shazam і зберегти». Ну і, відповідно, признач цю команду в меню Універсального доступу на одну з кнопок. І ще одне, не забудь оновити перед цим Shazam до останньої актуальної версії.

Shazam в навушниках

У iOS 14.2, яка поки доступна тільки для бета-тестерів, але яка незабаром вийде в реліз, Shazam навчився розпізнавати музику, навіть не чуючи її. Як це працює?



ezh|864х452-3.png

В одному з наступних оновлень, Apple додала Shazam в меню Центру керування. Це дозволить навіть не встановлювати повноцінний додаток на iPhone. Але головне – це дозволить розпізнавати треки, запущені на iPhone, без використання мікрофона.

Завдяки глибокій інтеграції Shazam в систему, якщо запустити ролик наприклад в YouTube і натиснути на Shazam в центрі керування, сервіс розпізнає потрібний трек, навіть якщо ти будеш в навушниках або звук буде викручений на мінімум. Магія!

Особисто я не можу дочекатися нової функції. Фонове розпізнавання дозволить активніше поповнювати особисту медіатеку і насолоджуватися тими треками, які раніше доводилося пропускати. Кул!



Без назви-2.png


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар