Сконцентруйся. Кращі додатки iPhone для фокусування уваги

З початком пандемії багато співробітників перенесли якусь частину своєї роботи або навіть весь процес додому. Особисто я перейшов на "віддаленку" повністю і зіткнувся з такою проблемою, як втрата концентрації.

Спочатку я ніяк не міг привчити себе до звичайного розпорядку буднього дня в своїй затишній квартирі. Шалено хотілося повалятися на ліжку, погортати стрічку соцмереж, включити серіальчік або в десятий раз перекусити. Через мій несерйозний підхід дедлайни не просто горіли, вони розсипалися на попіл.

Справжнім порятунком стали спеціальні додатки, які допомагають не відволікатися від потрібних справ. В App Store їх дуже багато – платні, безкоштовні, інтерактивні і навіть найпростіші. Виділив для себе трійку найбільш зручних, якими із задоволенням користуюся. Зараз розповім про них докладніше.

Forest – твоя продуктивність "виросте на цілий ліс"

Першою з усіх, що мені порадили власники iPhone на форумах, була програма Forest. Працює програма дуже просто – заводиш таймер від 30 до 120 хвилин і можеш взятися за справу. Скажімо, заповнити одну таблицю, підготувати документи або що-небудь інше.



1ezh|864х452 копия.jpg

Поки час цокає, сервіс поступово вирощує дерево. Як тільки ти відвернешся від свого завдання на Instagram, іграшки та інші сервіси, твій паросток загине. Чим частіше ти будеш заводити собі таймер в Forest, тим більше зможеш виростити ліс.

У сервісі можна подивитися особисту статистику за день, тиждень, місяць і цілий рік у вигляді посадки, природно. Але розробники також для зручності додали серйозний і простенький графік. Чесно кажучи, мені ці дерева, на подив, надають мотивацію.

Engross  нічого зайвого, тільки концентрація

Багатьом працівникам інтерактив "Лісу" може здатися зайвим. Деталей в ньому дійсно занадто багато. Якщо ти шукаєш повний мінімалізм без краси інтерфейсу і всяких там "іграшок", то тобі обов'язково сподобається Engross.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Ця програма являє собою розширений таймер, в якому передбачено все для максимальної концентрації. Користувач може виставити собі час для роботи, налаштувати перерви і створити план важливих справ. Ніяких зайвих фішок, начебто власного лісу в ньому немає.

Є класна кнопка "Вдар мене, коли відволікаєшся". Думаю, з назви зрозуміло навіщо потрібна ця функція. Всякий раз, коли звертаєш увагу на що-небудь інше, натискаєш на клавішу. А потім можеш подивитися скільки разів втратив концентрацію.

Be Focused – все, що потрібно для самодисципліни

Ще одна дуже зручна програма Be Focused допомагає спланувати робочий час, проконтролювати свою успішність і концентрацію. Перевага цієї програми полягає в тому, що вона може показати наскільки ти став більш-менш продуктивним в порівнянні з іншими днями, тижнями та місяцями.



2ezh|864х452 копия.jpg

Працює просто – налаштовуєш таймер, вказуєш тривалість і частоту перерв. А потім, якщо захочеш, можеш подивитися детальну особисту статистику.

Упевнений, що ці сервіси допоможуть тобі стати успішним і терплячим. Рекомендую спробувати кожний з них і вибрати собі підходящий.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар