Чи варто чекати MacBook Pro 16'' M1 Chip?

Відомі технологічні ЗМІ та авторитетні інсайдери останнім часом почали активно обговорювати майбутній 16-дюймовий MacBook Pro 2021. У тему особливо заглибилися аналітик Мінг Чи Куо і журналіст Bloomberg Марк Гурман. Вони впевнені, що Apple вже працює над новим лептопом.

З чуток, майбутній яблучний ноутбук отримає великі зміни в дизайні і дуже потужний процесор. Яким буде MacBook Pro 2021, коли вийде і чи варто вже зараз починати відкладати гроші – зараз розберемося.

Яким буде MacBook Pro 16'' 2021

Авторитетний аналітик Мінг Чі Куо запевняє, що корпорація Apple вже закінчує роботу над майбутнім лептопом. MacBook Pro 2021 отримає кардинально новий дизайн. Він буде дуже схожий на лінійку iPhone 12. Розробники зменшать товщину рамок навколо дисплея і зроблять торці корпусу гострішими.



ezh|864х452-1.jpg

Крім того, в ноутбук не буде сенсорної панелі Touch Bar. Замість неї інженери впровадять ряд фізичних клавіш, точно як в інших Mac. Майбутній лептоп також отримає магнітний коннектор MagSafe і кілька нових портів для підключення. Які саме роз'єми додадуть поки невідомо.

Але найцікавішим з комплектуючих MacBook Pro 16'' буде процесор Apple M1Х (так його назвали журналісти). Якщо вірити чуткам, він буде побудований на базі Apple M1. Тільки ось потужність у новинки буде ще більша, ніж у першого чіпа. Попередньо, процесор отримає 12 ядер: вісім високопродуктивних і чотири енергоефективних.

Коли вийде MacBook Pro 16'' 2021?

Марк Гурман і Мінг Чи Куо стверджують, що лептоп представлять на окремому івенті восени 2021 року. Виходить, MacBook Pro 2021 з чіпом M1Х з'явиться через рік після релізу першого MacBook на М1. Хоча інші джерела впевнені, що купертинівці можуть викотити ноутбук прямо на сайт вже цієї весни.



ezh|864х452-2.jpg

У друге віриться насилу. Хоча б тому, що Apple не може упустити можливості показати в рамках презентації другий за рахунком чіп власного виробництва M1Х, який повинен отримати просто неймовірні характеристики.

Чи варто стільки чекати?

На наше переконання, чекати новенький MacBook Pro 2021 точно не варто. Куди кращою ідеєю буде взяти вже зараз MacBook Pro 16'' 2019 або 13-дюймовий MacBook Pro 2020 на M1, якщо так хочеться новий процесор. І ось чому.

По-перше, поки не зовсім зрозуміло яким саме буде майбутній 16-дюймовий лептоп. Поки у нас є тільки приблизні характеристики і нічим не підтверджені чутки. А по-друге, чекати півроку – це дуже довго, особливо коли тобі потрібен ноутбук для роботи, а не для колекції. Чому б тоді не почати користуватися хорошим MacBook вже зараз?



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Хороші MacBook:
Коментарі
Додати коментар