WWDC 2023. Пряма трансляція

Зміст

Лічені дні відокремлюють усіх шанувальників продукції компанії Apple від знакової події. Всесвітня конференція розробників WWDC 2023 обіцяє бути найбільшою та важливою за останнє десятиліття. Як з погляду оновлень програмного забезпечення для користувачів iPhone та Apple Watch, так і з боку представлення абсолютно нового пристрою – гарнітури Reality Pro з функціями доповненої та віртуальної реальності.

10 травня Apple анонсувала нові версії програм-редакторів мультимедіа Final Cut Pro та Logic Pro для iPad. Хоча здавалося логічним уявити їх саме на WWDC 2023. Це може означати лише одне – на нас чекають більші релізи.

Про те, коли відбудеться WWDC 2023, де подивитися, ході заходу, а також про очікувані анонси майбутніх новинок розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Дата та час проведення WWDC 2023

Конференція WWDC 2023 розпочнеться 5 червня о 10.00 за Тихоокеанським часом (або о 20.00 за Києвом) зі спеціальної програмної доповіді. На неї буде оголошено про основні оновлення для iPhone, iPad, Mac та Apple Watch.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Крім цього нам представлять програмну платформу xrOS у рамках релізу гарнітури Reality Pro.


Де подивитись WWDC 2023

Трансляцію івента можна буде подивитися на будь-якому з пропонованих ресурсів:

  • веб-сайт Apple;

  • застосунок Apple Developer;

  • застосунок Apple TV;

  • YouTube.

А також, у телеграм-каналі «Техно Їжак» буде доступна пряма текстова трансляція WWDC 2023. Підписуйся, включай повідомлення, щоб не пропустити по-справжньому важливу подію зі світу гаджетів!

Все це означає, що ти зможеш подивитися (і прочитати!) захід на будь-якому пристрої: iPhone, iPad, Mac, смартфоні на Android і навіть на ПК.


План проведення WWDC 2023

Основна доповідь на конференції представлятиме заздалегідь записане відео з виступами кількох керівників та інженерів Apple. Цього року найуспішніші розробники та представники преси зможуть особисто бути присутніми на заході. У них буде можливість як відвідати основну доповідь у понеділок, так і здійснити екскурсії Apple Park. А також взяти участь у тематичних сесіях та майстер-класах, присвячених новинкам.



WWDC.png

Крім того, 5 червня буде оголошено про переможців премії Apple Design Awards, список фіналістів якої вже відомий. По завершенні основної доповіді пройде «Platform State of the Union», де докладніше можна буде дізнатися про оновлення. А ввечері відбудеться спеціальний захід, зміст якого тримається у найсуворішому секреті.


Що покажуть на WWDC 2023

Виходячи з останніх витоків і чуток від перевірених інсайдерів та журналістів, традиційно на нас чекають оновлення програмного забезпечення, включаючи iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10, tvOS 17 для Apple TV, операційна система для HomePod, а також апаратні продукти в особі MacBook Air та гарнітури змішаної реальності. Але про все по порядку.


iOS 17

Найбільша увага купертинівців націлена саме на операційну систему для «яблучного» смартфона. І в цьому немає нічого дивного, адже iPhone, як і раніше, залишається пристроєм Apple, що найбільше продається. Нові функції, виправлення помилок, зміни та багато іншого – все це має бути в iOS 17.

Супер ціна-12%
MQ9U3
57 499 ₴
50 399 ₴
1 260 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Ось список лише деяких прогнозованих функцій операційної системи наступного покоління:

  1. Новий застосунок «Журнал».

  2. Новий режим «розумного дисплея».

  3. Нові функції у застосунку «Здоров'я».

  4. Завантаження із сторонніх магазинів застосунків.

  5. Оновлення програми «Гаманець».

  6. Оновлення функцій AirPlay та SharePlay.

Купертинівці добре приховують більшість відомостей про зміни у своєму програмному забезпеченні. Тому ефект несподіванки однозначно буде і, можливо, з'являться функції, про які ми навіть не підозрювали.


iPadOS 17

Чуток про нововведення, які стосуватимуться лінійки «яблучних» планшетів, досить мало. Зокрема, джерело від Bloomberg повідомляло, що в iPadOS 17 запрацює застосунок «Здоров'я», який поки що доступний лише на iPhone.

Читай також: WWDC 23. Все, що відомо про івент на YouTube «Техно Їжак»

Apple також може перенести параметри налаштування екрана блокування на iPad, що з'явилися як частина iOS 16. І, нарешті, програма для ведення журналу може перекочувати зі смартфона на iPad у новій редакції iPadOS 17.


macOS 14

Тут інформації ще менше. Оновлення для «яблучних» комп'ютерів включатимуть деякі функції з iOS 17, інтегровані в macOS 14. Наприклад, доступ до нових функцій Find My та додатку «Журнал».


watchOS 10

А ось у випадку з «розумним» годинником, на нас чекають більші оновлення. І перш за все це абсолютно новий інтерфейс користувача. Центральну частину у ньому займуть віджети.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Супер ціна-3%
MQ0G3
46 999 ₴
45 399 ₴
1 135 $

За чутками, новий дизайн буде схожий на «стеки віджетів» – функцію, що дозволяє користувачам iPhone та iPad розміщувати кілька віджетів один над одним та прокручувати їх. А інтеграція з iOS 17 може бути виражена в появі нових функцій на Apple Watch. Наприклад, відстеження настрою та емоцій у додатках «Здоров'я» та «Журнал».


tvOS 17 та OS для HomePod

Чуток про нову операційну систему для Apple TV немає зовсім. А ось HomePod Software Version 17 буде доступна для HomePod та HomePod mini.


MacBook Air 15 дюймів

Ось ми і підійшли до представлення нового обладнання. Так, на конференціях WWDC таке буває. Численні витоки однозначно говорять про те, що «повітряний» ноутбук зі збільшеним екраном – справа недалекого майбутнього.

Читай також: WWDC 2023. Дата презентації, чим здивує Apple?

Apple по суті зробить мікрореволюцію, запропонувавши MacBook Air із 15-дюймовим екраном. Адже це буде вперше в історії компанії. Нагадаю, що зараз MacBook Air доступний лише з екраном 13,6 дюйми.


Окуляри Apple AR/VR та xrOS

Довгоочікувана гарнітура будь-якої реальності, схоже, виходить на фінішну пряму. Принаймні, про це свідчать безперервні чутки з новими подробицями.

Невід'ємною частиною програмного забезпечення xrOS, як очікується, стане можливість перемикатися між режимами доповненої та віртуальної реальності. Для розширення розуміння нової операційної системи, Apple проведе цикл сесій та семінарів. На них будуть обговорюватися створення додатків для гарнітури, питання дизайну та багато іншого.


Висновок

Щорічна конференція для розробників WWDC 2023 стане справді масштабною подією. Окрім традиційних оновлень операційних систем на нас чекає щось зовсім нове. Такого не було з 2014 року, коли Apple представила watchOS 1 для свого смарт-годинника. Ну що ж, запасаємося попкорном, лишилося всього кілька днів!


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар