Apple для людей з обмеженими можливостями

Apple готує велике оновлення корисних функцій для людей з обмеженими можливостями. Корпорація продовжує нести ідею, яка полягає в тому, що будь-яка техніка повинна бути доступна кожній людині. Все, про що ми розповімо нижче, з'явиться вже у цьому році.

AssistiveTouch для Apple Watch: Керуй без торкань

Яблучний годинник Apple Watch вміє визначати навіть найменші скорочення м'язів і сухожиль. Ці рухи з легкістю розпізнають гіроскоп, акселерометр і датчик серцевого ритму, а обробляє всі ці дані система машинного навчання.



ezh|864х452-2jpg.jpg

У результаті, особливі користувачі можуть управляти розумним аксесуаром навіть без дотиків до екрану, які замінюють жести. Наприклад, рух руки, такий як стиснення пальців у кулак зможе підтверджувати активацію обраної функції.

iPad: Керуй поглядом

Операційна система для планшетів від Купертіно почне підтримувати сторонні гаджети для відстеження погляду. Це дозволить буквально керувати iPad очима. Рух зіниці буде пересувати курсор на дисплеї, а моргання імітувати дотик.

VoiceOver: Дізнайся що на зображенні, не бачачи його

Ця опція докладно розповість, що зображено на фотографії або картинці. Наприклад, опише пейзаж, людину, тварин або зачитає текст. Інші розробники також зможуть додавати опис до якихось малопомітних елементів, щоб система їх помітила і озвучила.

SingTime: Спілкуйся жестами

Ця фішка дозволить комунікувати в AppleCare і службі підтримки за допомогою американської, британської і французької мови жестів.



ezh|864х452-1.jpg

Відповідно, ця опція з'явиться в США, Британії та Франції. Але корпорація не зупиниться на цих країнах. У найближчі роки варто очікувати розширення підтримки цього функціоналу й на східну Європу.

Фонові звуки: Заглуши зовнішні шуми

Функція дозволить включити "шум", або звуки океану, дощу, струмка. Щоб допомогти зосередитися, заспокоїтися, або ж відпочити. Фонові звуки будуть чутні "на задньому плані", щоб заглушити навколишній гуркіт.

Слухові апарати: Говори по телефону як зручно

Особливі користувачі зможуть розмовляти по мережі і FaceTime за допомогою мікрофонів в двонапрямлених слухових апаратах. У режимі гучного зв'язку вони будуть слухати співрозмовника через слуховий пристрій, а відповідати в динамік iPhone.



ezh|864х452-3.jpg

Крім цих нововведень, з'явиться можливість управляти смартфоном звуками. Можна буде налаштувати розмір шрифту для кожного додатка окремо. А ще з'являться нові Memoji з кисневими трубками, кохлеарними імплантами і медичною м'якою шапкою.

Ми дуже раді такій маленькій революції від Apple і всіма руками підтримуємо корпорацію в її діях. Адже немає світу прекраснішого, ніж той, в якому всі рівні.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар