Apple радикально змінить комплект iPhone

І знову про чутки. Про компанію Apple їх останнім часом вистачає.

Вже не перший раз я натикаюся на повідомлення про те, що в майбутньому iPhone 12 в комплекті будуть відсутні навушники EarPods. І їх на жаль не замінять на бездротові AirPods.

Apple відмовиться від провідних EarPods в комплекті iPhone

Відмова від навушників, на думку досить авторитетних інсайдерів, обгрунтована тим, що сучасному користувачеві вони просто не потрібні. Тут звичайно можна було б посперечатися, якби не цифри.



ezh|864х452-1 2.png

Згідно зі статистикою, сьогодні у iPhone є значна армія шанувальників з приблизно 950 мільйонів користувачів. І близько 350 мільйонів готові будуть поміняти свої застарілі смартфони на новий iPhone 12, коли він вийде.

Це говорить про те, що, як мінімум, у третини користувачів навушники вже є з минулих комплектів. Але як часто ти сьогодні бачиш людей з провідними EarPods? Правильно, не часто.

На жаль мені не вдалося знайти навіть приблизної цифри тих, хто не використовує комплектні навушники зовсім. Проте, згідно з тією інформацією, яку мені вдалося роздобути, більше половини гарнітур просто припадають пилом в коробках.

І тут причини різні: від просто відмови користувачів від навушників, до вибору інших моделей, в тому числі і бездротових AirPods.


До речі про AirPods. У перший рік продажів Apple реалізувала 16 мільйонів навушників, в другий – 60 мільйонів, а в 2019 – близько 100 мільйонів одиниць. Схоже все більше людей віддає перевагу зручності ніж якості звучання. Хоча вона у останніх непогана. І ці цифри будуть тільки рости.

А якщо врахувати, що відмова від комплектних EarPods дозволить компанії знизити вартість iPhone 12 – ця ідея вже не виглядає погано.

Зізнаюся чесно, я сам не використав EarPods вже роки 3. Та й серед моїх знайомих я зустрічаю провідні навушники Apple не так часто. Але недавно з'явилася ще одна більш радикальна інформація.

Apple може відмовитися від комплектних блоків живлення

І тут, мені здається, це буде вже перегином. Компанія і так комплектує блоком швидкої зарядки тільки Pro флагмани iPhone. Решта ж користувачі змушені або задовольняти свої потреби в зарядці морально застарілим блоком живлення на 5 W, або докуповувати швидку зарядку окремо.



ezh|864х452-3 2.png

Але з іншого боку, це дозволило б корпорації ще більше знизити вартість майбутніх флагманів. І справа навіть не в тому, що можна буде заощадити на виробництві блоків живлення і навушників.

Справа в тому, що якщо в комплект нових iPhone буде входити тільки iPhone і кабель Lightning – USB-C, це дозволить зменшити габарити упаковки iPhone 12. А значить, можна буде перевозити більше iPhone при менших витратах на транспортування.

З огляду на, те що Apple воліє використовувати для цього літаки замість кораблів, це могло б сильно вплинути на вартість гаджета. Ну і, безперечно, таке рішення так чи інакше підштовхне користувачів до придбання AirPods. Так що бездротові навушники все одно доведеться скоро купити :)

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар