Apple пропонує відмовитися від введення паролів. Зовсім та усюди


У ритмі сучасного розвитку технологій вже зараз паролі здаються зайвими. Складно заперечити той факт, що вони застаріли. Раніше, коли користувачам потрібно було запам'ятати всього дві-три варіації коду від особистої пошти та кількох соціальних мереж, вони були дуже зручними.

Але не сьогодні, коли доводиться придумувати унікальний пароль до безлічі сервісів, різних поштових скриньок, сайтів та інтернет-магазинів. У кожної структури є свої вимоги до паролю – часто на одному сайті його слід починати писати з великої літери, а на іншому, додавати ще цифри або символи.



ezh|864х452-1.png

Запам'ятати всі придумані варіанти не виходить ні в кого, та ще й перемикати клавіатуру на iPhone між буквами, потім символами, а потім цифрами зовсім незручно. Тому технологічний світ уже розробляє новий інструмент, який дозволить позбутися паролів. Нещодавно до розробників приєдналася і компанія Apple.


Apple разом з великими компаніями хоче прибрати паролі

Нещодавно Яблучна корпорація стала новим членом правління організації Fido. Вона являє собою об'єднання таких компаній, як Amazon, Facebook, Google, Intel, Microsoft та Samsung. Всі разом вони працюють над тим, щоб позбавити користувачів незручних кодів безпеки.

При цьому, природно, думають і про те, щоб зробити авторизацію ще більш безпечною. Але ж паролі дійсно втратили свою цінність. Сучасні користувачі нерідко використовують один і той же код для входу на різні сайти, в усі сервіси та соцмережі. І якщо в одній з них знайти вразливість та дізнатися пароль – зловмисник отримує ключ від всього твого життя.

MLVE3
48 999 ₴
48 799 ₴
1 220 $

Те, що в Купертіно спантеличені цією проблемою зовсім не дивно. Розробники вже давно полегшують нам вхід за допомогою біометричної аутентифікації Face ID та Touch ID, чи найзручнішою кнопки в світі «увійти з Apple».


Що буде замість паролів

Замість звичних нам паролів, організація працює над новим додатком Fido. Його робота полягає в тому, щоб замінити паролі на вхід за допомогою довіреного пристрою. Простіше кажучи, при спробі увійти в пошту на MacBook, тобі потрібно буде підтвердити вхід, натиснувши на Apple Watch або iPhone всього одну кнопку.

Довіреним пристроєм може бути будь-який твій гаджет, його ти будеш вибирати сам. Крім того, авторизуватися можна буде також і на Android-пристроях, комп'ютерах під управлінням операційної системи Windows та всіх інших девайсах.



ezh|864х452-3.png

Можливо, ти зараз засумнівався в безпеці такого способу. Але насправді, він більш захищений, ніж старі паролі. Довіреним пристроєм може стати тільки один гаджет, і тільки він може підтвердити вхід. Тож тому, хто захоче заволодіти даними, доведеться вкрасти відразу два пристрої та знати до них паролі.

А розблокувати iPhone, на якому в 99,999% випадків вхід здійснюється через Face ID, без відома власника, точно не простіше, ніж за допомогою спеціального додатку підібрати символьний пароль до твого аккаунту.

Але для запуску подібного способу безпеки альянсу необхідно виконати чималу роботу. Тому реліз додатку Fido відбудеться не найближчим часом, і швидше за все навіть не в цьому році. Хоча участь у розробці таких великих та прогресивних компаній, як Apple безсумнівно прискорює процес.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар