Apple вбила 3D Touch


Після кожної нової презентації купертіновци знімають з продажу деякі старі продукти. В цьому році пішли з конвеєра 4 моделі iPhone, iPad 6-го покоління і Apple Watch Series 4. "Смерть" цих гаджетів пов'язана в першу чергу з тим, що вони більше не можуть конкурувати з новими флагманськими моделями.

Ще однією причиною стало те, що виробникові просто невигідно залишати ці пристрої в продажу. Але це далеко не все, в цьому році розробники позбулися ще й від технології глибокого натискання або 3D Touch.


Потрійне дотик залишиться, але без 3D Touch

Не поспішай засмучуватися, якщо тобі подобалася ця функція. Вперше вона з'явилася в iPhone 6s, після чого 3D Touch впроваджували в усі пристрої, крім моделей SE і XR. Як ми і заявляли раніше, її прибрали і в нових моделях iPhone 11 і 11 Pro .


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Все через те, що 3D Touch не отримав велику популярність серед користувачів, на яку розраховували в компанії. Крім того, використання технології коштувало додаткових грошей, що позначалося на ціні смартфона і вартості заміни екрану.

У iPhone XR її вперше, і досить успішно, замінили на Haptic Touch, яка виконує ті ж функції, але трохи іншим способом. Замість залізної пластини під екраном, яка визначає силу натискання, Haptic Touch визначає час утримання.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

У свіжих яблучних смартфонах з'явиться саме ця технологія. Вона успішно впорається з тими ж завданнями. Різницю між ними буде відчути важко, але це, як мінімум, знизить вартість заміни екрану після падіння.

Крім цього, завдяки новій iOS 13 її можна буде втілити в гаджетах з будь-яким типом екрану. І будь-якого року випуску. Головне, щоб твій смартфон підтримував оновлення iOS 13.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар