Apple випустила новий MacBook Pro 16''. Він неймовірний!


Знову нова модель, знову революційна і знову без презентації... В цьому році компанія Apple все більше дивує нас порушенням своїх традицій. Раніше купертинівці дуже любили організовувати івент в честь виходу кожного з нових пристроїв. Але останнім часом все більше новинок з'являються відразу ж в офіційному магазині Apple Online Store.

Вчора такою несподіванкою став MacBook Pro 2019 з дисплеєм на 16 дюймів. Вихід лептопа важко назвати сюрпризом для нас, ми очікували побачити його ще в кінці жовтня разом з AirPods Pro на офіційному івент в театрі Стіва Джобса.


Ezh864х452-01.jpg

Але в Купертіно вирішили інакше і тихо викотили бездротові Pro-навушники і ноутбук прямо на сайт.


MacBook Pro 2019. Що змінилося?

Перш за все це перший лептоп в історії корпорації з екраном на 16 дюймів. При цьому, розмір пристрою практично не збільшився в порівнянні з попередником MacBook Pro 15,4 ''. Як і очікувалося, розробники внесли мінімум змін в дизайн, зменшивши рамки по периметру дисплея. В іншому класичний дизайн майже не змінився.

Творці відокремили Touch Bar від Touch ID таким же відступом, як і між клавішею клавіатури. Крім того, сам Touch Bar став помітно менше. Це дозволило повернути клавішу Esc, про що мріяли багато користувачів. Є думка, що повернення кнопки пов'язано зі звільненням Джоні Айва.


Ezh864х452-02.jpg

Як і заявляв Мін Чи-Куо, в лептопі змінився тип клавіатури. Замість тендітної і проблематичною «метелик» в новій моделі використовується технологія «ножиці». Такий тип вже існував раніше, але в цій версії його допрацювали і навіть дали назву - Magic Keyboard.


Характеристики MacBook Pro 16 дюймів

Відразу до справи. Базові характеристики 16-дюймового MacBook Pro виглядає так:

  • 6-ядерний процесор Intel Core i7 9 покоління
  • Turbo Boost до 4.5GHz
  • Відеокарта AMD Radeon Pro 5300M на 4 ГБ пам'яті
  • Від 16 ГБ оперативної пам'яті в базовій комплектації
  • 512 ГБ SSD на вбудованому накопичувачі
  • Дисплей на 16 '', 500 ніт
  • 4 порти Thunderbolt 3
  • Акумулятор ємністю 100 Втч

Ціна за мінімальну конфігурацію стартує від 2 399 американських доларів без урахування податків. За потужність доведеться істотно доплатити, адже у міру підвищення рівня комплектуючих вона піднімається в кілька разів.


Ezh864х452-03.jpg

Судячи з характеристик і нововведень, в цьому році Apple прислухалася до всіх побажань користувачів. Уже кілька років багато професіоналів, а саме на них орієнтована дана лінійка ноутбуків, чекали від Купертіно потужний лептоп, на якому можна було б проводити складну обчислювальну роботу. Саме таким і став MacBook Pro 2019.

Базовою комплектації цілком вистачить звичайному користувачеві для будь-якого виду роботи. Програмісти та інші фахівці, яким в роботі необхідно потужне залізо, зможуть вибрати варіант з більш потужними комплектуючими, процесором Intel Core i9 на 8 ядер і розгоном до 5 ГГц, ОЗУ до 64 ГБ і вбудованої флеш-пам'яттю до 8 ТБ.


Ezh864х452-04.jpg

Ось таким революційним вийшов новий ноутбук. Після його тихого релізу ми так і не зрозуміли, чому йому не присвятили окрему презентацію. Адже Apple правда є чим похвалитися.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар