Apple піклується навіть про користувачів iPhone випущених в 2012 році


Ще в липні цього року корпорація Apple випустила оновлення iOS 10.3.4 і iOS 9.3.6 для старих давно не підтримуваних пристроїв iPad і iPhone. Тоді це не виглядало чимось дивним. Ми вирішили, що таким чином в компанії піклуються про старенькі моделі.

Як заявляли в Купертіно, апгрейд просто необхідний деяким моделям, випущеними до 2013 року, щоб коректно працювали всі сервіси та визначення місця розташування. Але ми навіть не здогадувалися наскільки все серйозно.


iPhone 5 помре, якщо не зробиш цього

Практично так можна охарактеризувати наступну ситуацію. Днями Apple розіслала всім користувачам ранніх моделей повідомлення про те, що вони повинні неодмінно оновиться до 3 листопада. В іншому випадку їх пристрої не отримають доступ до інтернету, сервісів App Store, iCloud, поштою і GPS.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Нова прошивка iOS 10.3.4. вже доступна для iPhone 5 і iPad четвертого покоління. Для iPad 2, iPad mini 2, iPad 3, iPhone 4s передбачена інша версія iOS під номером 9.3.6. Якщо встигнути встановити апгрейд по хмарі або через комп'ютер, зможеш і далі користуватися всіма можливостями гаджета.

Примітно, що iPod touch і моделей iPad, які підтримують тільки Wi-Fi, ця неприємність не стосується. Якщо ти не встигнеш оновитися, то для відновлення гаджета доведеться створити резервну копію даних, а потім відновити їх за допомогою Mac або комп'ютера на Windows.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

На офіційному сайті заявляють, що це пов'язано з проблемою перенесення часу GPS. Скидання лічильників стався ще півроку тому - вночі з 6 на 7 квітня. І тільки оновлення зможе усунути неполадки в системі.

На щастя, в жовтні підрахували, що тільки 9% пристроїв використовують версію прошивки нижче iOS 12. Нагадаємо, в зоні ризику девайси старше 7 років, яких ще менше - близько 7%. Але, тим не менш, Apple турбується про своїх користувачів не дивлячись на вік пристроїв.

Сподіваємося тебе це не торкнеться. Але навіть якщо і так, ти знаєш, що робити - просто оновити і користуйся далі. До речі, вчора вийшло ще одне важливе оновлення. iOS 13.2 було випущено якраз до релізу нових навушників Apple AirPods Pro .

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар