Новий чіп U1 в смартфонах Apple. Що це і навіщо?


Зовсім недавно компанія Apple представила нам три нові моделі iPhone в рамках осінньої презентації. Новинки дуже порадували своїми характеристиками і нововведеннями. Детально про все це ми вже розповідали.

Але ми навіть уявити не могли, що свіжі яблучні смартфони приготували нам так багато неочевидних сюрпризів. Одним з них став вбудований мікрочіп під кодовою назвою U1. Давай разом розбиратися що він із себе представляє і для чого він потрібен.


Таємничий чіп U1 в iPhone 2019

Купертіновци, як зазвичай, не згадали деякі цікаві особливості нового пристрою на презентації. Але нам не терпиться дізнатися якомога більше про новий гаджет, тому ми відшукали в характеристиках дуже цікаву комплектуючу.

MLVE3
48 999 ₴
48 799 ₴
1 220 $
Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 399 ₴
760 $

Йдеться про маленького чіпсеті, який забезпечує підтримку нового стандарту надширокосмугових зв'язку. Якщо говорити простіше, то це нова бездротова технологія, яка дозволяє, при низькому витраті енергії, знайти на невеликій відстані інший пристрій.

Вона дивує дуже точним визначенням джерела сигналу, а це може бути інший iPhone, iPad, MacBook - та що завгодно, якщо на цей гаджет є заповітне яблуко. Також нова деталь може розрахувати точну відстань до іншого гаджета і навіть визначити його точне місцезнаходження.


Для чого потрібен чіп Apple U1

Фахівці з Apple запевняють, що це нововведення необхідно для поліпшення роботи AirDrop. Нам цілком підходить це визначення для використання чіпсета. Він дійсно допоможе швидше знайти інший пристрій, можна буде просто навести свій iPhone в сторону іншого iPhone, і він відразу ж буде першим у списку.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Проте, ми знаходимо якесь цікаве збіг. Справа в тому, що зараз аналітики активно обговорюють новий аксесуар, над яким нібито працюють розробники корпорації. Це невеликий брелок під назвою Apple Tag.

Ми вже неодноразово розповідали про нього. Девайс дозволить визначити своє точне місцезнаходження без підключення до мережі. Також, в ньому буде доступна функція «Втрата», яка надасть контактну інформацію про власника того, хто знайшов пропажу.

Новий чіп допоможе знаходити пристрої на всіх платформах Apple за допомогою однієї програми «Локатор», який запуститься з виходом фінальних версій прошивок iOS 13, macOS Catalina і iPadOS 13. Таким чином сервіс об'єднає в собі старі додатки «Знайти iPhone» і «Знайти друзів ».

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар