Як виглядав сайт Apple? З моменту запуску і до сьогодні


Ще античні мислителі помітили, що «все тече і ніщо не залишається на місці». Цей фразеологізм вони використовували, щоб пояснити постійні і неминучі зміни в житті людини. А технології - це одна зі складових нашого повсякденного життя.

Вони розвиваються з нереальною швидкістю. Ще кілька десятків років тому користувачі не могли навіть уявити, як дзвонити по відеозв'язку через мобільний телефон. Та й що таке смартфон тоді не підозрювали. Компанія Apple тоді тільки починала гонку за першість серед технологічних компаній.

Пропонуємо тобі подивитися сьогодні, як змінювався сайт корпорації з Купертино з моменту його створення і що залишилося незмінним.


Подорож по головним сторінкам офіційного сайту Apple

Першу версію сайту Apple створили ще в далекому 1994 році. Тоді практично на все головне вікно була поміщена райдужна емблема. Зараз подібний дизайн дуже повеселив б користувачів. Але навіть в ньому можна помітити щось схоже з сьогоднішнім варіантом - мінімалізм.


EzhNewsSite-700x368.jpg

У 1996, за часів яблучного кризи, в фірму повернувся її засновник - Стів Джобс. Трохи раніше сайт встиг змінити СЕО директор Джил Амеліо. Тепер яблуко розмістилося в лівому кутку, а вигідні програми зайняли більшу частину екрану.

Через два роки сайт повністю переробили. І ця версія вже дуже нагадує сучасну. В основі лежать нові товари, які розміщені практично на весь простір дисплея. У той момент на екрані був iMac.

З настанням 2000-х, в продаж надходить легендарний iPod. Під нього знову оновлюють сайт і розміщують активні кнопки у верхній частині сторінки, де вони знаходяться і до цього дня.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Ще через 8 років виходить перший смартфон від купертіновци. У дизайні також почали використовувати відображення глянцю, згладжені краї і інші особливості стилю iPhone. А в 2010 році вийшов перший iPad і друга модель яблучного телефону. Ці продукти красувалися на всіх екранах, як і в справжніх розмірах.

2012 стала революційним в плані якості картинки. На ринок вийшли нові смартфони від Купертіно з Retina екраном. Сайт не повинен був відставати і отримав якісні фарби і модні фото, які шикарно виглядали на смартфонах.

Через 2 роки компанія змінює стиль обсягу на повний мінімалізм. Клавіші в інтерфейсі більше не виглядають об'ємними власне, як і стиль iOS 7, яка вийшла в тому ж році. У 2015 році дизайн знову змінюють. Тепер переважає темна напівпрозора тема, яка залишається на сайті 4 роки.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

За 13 років незмінною для всіх розробників офіційної сторінки Apple залишилася тяга до мінімалізму. Мабуть, це було єдиною умовою для всіх авторів і художників. Якщо ти давно користуєшся яблучної технікою, то тобі, як і нам, було приємно поностальгувати за колишніми сторінками.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар