Який iPhone вибрати просто зараз?

Щоразу, коли приходить час оновити свій смартфон, виникає питання: «Який вибрати iPhone прямо зараз?». І в 2020 це питання особливо актуальне.

Apple вже давно відійшла від концепту «Один флагман один раз на рік». Сьогодні у користувачів є з чого вибрати.

Вибираємо iPhone літа 2020

Доки всі ми чекаємо iPhone 12 у вересні-жовтні цього року, актуальна лінійка iPhone виглядає так: iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11, iPhone SE 2 покоління. І вже з цього списку можна вибирати. Але можна розглянути й інші варіанти.



ezh|864х45-1.png

Так, iPhone 12 ми поки не беремо до уваги з кількох причин. По-перше, до цих пір не ясно скільки дванадцяток вийде, є слух, що їх буде аж 4. А по-друге – вартість флагмана на старті продажів точно буде не маленькою.

Та й чекати коли смартфон з'явиться на вітринах не особливо хочеться. Так що розглянемо придбання з раціональної точки зору.

iPhone 11 Pro | 11 Pro Max. Для тих, кому потрібне краще.

Тут все просто. Топовий процесор, кращі камери, відмінна автономність і приємний дизайн, особливо задня матова кришка. Правда з приводу останнього в мережі було багато розбіжностей ще з моменту концепту трьох камер в модулі.



ezh|864х45-2.png

Але магія дизайну Apple робить свою справу. Зараз я вважаю iPhone 11 Pro найкрасивішим серед актуальних моделей.

iPhone XS | XS Max. Майже кращий.

Вибір iPhone XS можна було б назвати самим раціональним. Смартфон трохи поступається iPhone 11 Pro і по суті, також є актуальним флагманом, тільки за менші гроші. Але особисто я волів би або доплатити за Pro, або розглянути наступні варіанти.

iPhone 11 | XR. Раціональний вибір.

І в 2018, і в 2019 Apple крім флагманів випускала ще й їхні молодші моделі. Для тих, кому потрібно краще, але за менші гроші. Саме тому iPhone XR сьогодні б'є всі рекорди продажів і вже вважається найуспішнішою моделлю останніх років.



ezh|864х45-3.png

І дійсно, він народився разом з iPhone XS і має такий же процесором, Face ID і відмінну камеру. Навіть не дивлячись на те, що модуль основної камери в ньому тільки один. iPhone XR відразу був сильно дешевше і полюбився користувачам за свій барвистий сміливий дизайн.

iPhone 11 же можна вважати прямим спадкоємцем iPhone XR. Він став ще яскравіше, обзавівся другим модулем камери і оновленим, ще більш потужним процесором. Я думаю, що саме 11 обжене XR в найближчі роки за продажами.

iPhone SE 2 покоління | 8 | 8 Plus. Кращий смартфон на ринку за ці гроші.

Вибираючи між iPhone SE 2 покоління і iPhone 8 – однозначно перемагає перший. Як мінімум тому, що він має таким же процесор як і у iPhone 11 Pro, вміє фотографувати як iPhone RX і точно залишиться актуальним в найближчі 2-3 роки.



ezh|864х45-4.png

Але iPhone 8 теж має право на життя. Особливо якщо тобі потрібен екран побільше. В цьому випадку iPhone 8 Plus точно буде відмінним варіантом. Особливо з огляду на вартість цих телефонів зараз. А якщо брати ще й iPhone Б/У...

Загалом, тут точно є з чого вибрати. Важливо не заморочуватися в цифрах характеристик і брати той смартфон, який сподобався твоєму укуі. Ну і гаманцю теж звичайно :)

iPhone X | 7 | 7 Plus | SE | 6s | 6s Plus. Не варто.

Не дивлячись на те, що сама Apple все ще підтримує ці моделі і iOS 14 також можна буде на них встановити, я не рекомендую купувати ці iPhone влітку 2020. Ну хіба що у тебе просто завалявся old-iPhone.



ezh|864х45-5.png

Так, він може працювати і ще рік-два прослужить вірою і правдою. Але задоволення від такого використання ти навряд чи отримаєш. Навіть якщо розглядати природне старіння акумулятора. iPhone X вийшов у вересні 2017 і навряд чи через 3 роки буде працювати так само довго, як колись. А 6s у вересні виповнюється 5.

П'ять років! Я щиро не розумію, як Apple вдається так довго підтримувати не тільки працездатність своїх гаджетів, а й надсилати на них актуальні оновлення. Це точно магія.



Stepan.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар