Паролі в iOS 14 стали ще безпечнішими

Функція «В'язка ключів», в якій iPhone зберігає всі твої паролі починаючи від різних сайтів і закінчуючи акаунтами в Google і Apple, стала ще розумнішими.

До речі, для тих, хто параноє – переживати не варто. Всі паролі зберігаються на окремому чіпі iPhone і не передаються ні в Apple, ні в будь яку іншу базу даних. Так що я точно раджу активувати цю зручну функцію.

Проте, розробникам корпорації вдалося ще більше прокачати В'язку ключів в iOS 14. Чорт, схоже це найочікуваніша оновлення мобільної операційної системи Apple останніх років. Коли вже там осінь? *

Apple навчилася попереджати про крадіжку твоїх паролів

Щоб зайти у «В'язку ключів», просто перейди в Параметри – Паролі. Тут можна подивитися паролі на всі сайти, що зручно, коли ти заходиш з MacBook наприклад на сайт авіакомпанії. Можна скопіювати свій логін і пароль з В'язки ключів на iPhone і вставити їх на Mac.



ezh|864х452 2.png

В iOS 14 Apple навчила В'язку ключів ще і визначати які паролі скомпрометовані. І це стосується не тільки паролів, які система може вважати вкраденими. Перейшовши в розділ з паролями, iPhone проаналізує твої збережені акаунти і висвітить попередження, якщо щось не так.

Повідомлення можуть з'явитися такі:

  • Багато людей використовують цей пароль, тому його легко вгадати.
  • Цей пароль легко вгадати.
  • Цей пароль потрапив в список скомпрометованих.
  • Цей пароль використовує послідовність «123». Використання стандартних шаблонів дозволяє легко вгадати паролі.

І це круто підвищить інформаційну безпеку! Особливо для тих користувачів, хто до сиі використовує однакові паролі на різних сайтах. На жаль, не всі користувачі розуміють значимість інформаційної гігієни. І Apple має намір це виправити.

*іOS 14 можна буде встановити восени, після презентації iPhone 12. В даний момент йде активне бета-тестування системи і я настійно не рекомендую ставити на особистий iPhone будь-які бета-версії мобільних операційних систем.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар