Siri вивчить українську!

Хочеш працювати в Apple? То спробуй! Нещодавно корпорація розмістила на своєму офіційному сайті нову вакансію аналітика анотацій (Annotation Analyst) для команди Siri. Головною вимогою до кандидата стало знання української мови.

Ура! Мій iPhone нарешті навчиться розпізнавати українські імена та розуміти команди «Набери абонента Ігор»! Вибачте, не зміг втриматися від радості :) Це правда важко – використовувати Siri, коли на твоїх гаджетах меню українською.

А виходячи з опису вакансії та вимог до кандидата, сміливо можна зробити висновок, що Apple має намір навчити свого голосового помічника знання української мови.

Привіт Siri

«Як аналітик анотацій ви будете слухати і транскрибувати аудіофайли та оцінювати відповіді Siri. Ви будете використовувати свої знання мови і культури, а також аналітичні навички, щоб оцінити відповіді. Ми навчимо вас бути експертом в розумінні, підтримці та поліпшенні взаємодії з клієнтами...», – значиться у вакансії Apple.



ezh|864х452.png

Але це не все, що потрібно корпорації. Крім вільного володіння українською та англійською, кандидату доведеться відповідати ще кільком важливим пунктам:

  • - Мати відмінні навички активного слухання щодо здатності розуміти словесні нюанси українського діалекту, в тому числі відмінності в різних українських провінціях та територіях;

  • - Мати досвід роботи в якості кінцевого користувача Siri, аналогічних інтелектуальних персональних помічників або іншого штучного інтелекту;

  • - Бути уважним до деталей та мати навички критичного мислення при оцінці використання мови і діалекту Siri;

  • - Вміти самостійно орієнтуватися в системах та інструментах Apple.

Упевнений, що відповідаєш вимогам і готовий спробувати? Тоді шукай вакансію на jobs.apple.com. Правда якщо тебе візьмуть, доведеться переїхати в ірландське місто Корк, де знаходиться європейська штаб-квартира Apple.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар