Красти iPhone марно. Apple ще раз це довела

Вже давно прийнято вважати, що Apple випускає продукцію заточену на безпеку, яка не допустить не тільки витоку особистих даних користувача, але і втрати активів власника. Принаймні, коли мова йде про гаджетах Apple.

Я сподіваюся, всі наші читачі знають, що таке додаток Локатор і пам'ятають напам'ять свій Apple ID і пароль. Для тих, хто забув, нагадаю: в додатку Локатор можна відстежити розташування всіх своїх пристроїв і віддалено заблокувати доступ до них у разі потреби.



1ezh|864х452.png

При цьому, сама корпорація не стежить за пересуваннями клієнтів і всіляко обмежує доступ своїх серверів до гаджетів їх власників. Apple настільки заморочилася, що навіть побудова маршруту в Apple Maps автоматично розбивається на частини, які обробляються на серверах в різних країнах.

Такий підхід до безпеки дозволяє забезпечити максимальну конфіденційність особистого життя власників користувачів продуктів Apple. Але повернемося до фізичної безпеки самих пристроїв.


Apple заблокувала iPhone вкрадені з Apple Store в США

Як нам відомо зі ЗМІ, сьогодні в Америці не дуже спокійно. На вулицях проходять масові акції протесту, які іноді перетікають в безлади, зіткнення з поліцією і мародерство. На даний момент вже закрита велика частина роздрібних магазинів Apple в Сполучених Штатах.



2ezh|864х452.png

До такого рішення компанію підштовхнули кілька випадків «обчистки» Apple Store мародерами. Проте компанія не готова просто так втрачати свої пристрої. Вже через кілька годин після крадіжки, Apple заблокувала всі поцуплені iPhone, розмістивши на їх екранах приблизно таке повідомлення:

«Будь ласка, поверніть пристрій у Apple Store на Walnut Street. Цей пристрій було відключено, а його місце розташування встановлено. Місцеві правоохоронні органи будуть сповіщені про інцидент. »

І якщо до цього я був упевнений, що заблокувати iPhone можна лише за допомогою програми Локатор, з власного Apple ID – то тепер ми переконалися, що у Apple теж є такий інструмент. При цьому, наявність прописаного в пристрої Apple ID виявилася не обов'язковою.

Спеціальна ціна-11%
MLPG3
26 999 ₴
23 999 ₴
600 $

Тут важливий той факт, що Apple не просто стежить за своїми пристроями, але і може передавати їх геопозіцію в режимі реального часу в поліцію. А значить красти iPhone просто безглуздо.

Проте, судячи з повідомлення, корпорація дає шанс тим, хто побачить його, повернути пристрої назад в Apple Store. Погодься, це виглядає благородно в такій ситуації. Швидше за все керівництво компанії хоче просто повернути свою техніку назад, не витрачаючи часу на розгляди.

Але при цьому, Apple офіційно заявляє, що не стежить за користувачами своїх пристроїв. Судячи з усього, механізм відстеження iPhone, що знаходяться у власності Apple, відключається в момент введення Apple ID нового власника гаджета. Принаймні саме таке пояснення виглядає найлогічніше.

P.S. Нижче ми підібрали зразки пристроїв, з підтримкою функції Локатор.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар